A világ legdrágább játéka a Grand Theft Auto 4

  • Írta: InGen
  • 2010. február 25.
  • Hír
Link másolása
Gondolkoztál már azon, miközben Nicóval hentelted a konkurens maffiát, hogy vajon mennyibe került a játék, s hány ember munkája van benne?
Gondolkoztál már azon, miközben Nicóval hentelted a konkurens maffiát, hogy vajon mennyibe került a játék, s hány ember munkája van benne?


Nos, ha a válasz nem, akkor most megtudhatod. A GTA 4 fejlesztésén összesen 1000 ember dolgozott három és fél évig, s a dollárszámláló 100 milliónál állt meg. A második helyen a Sony legmaximalistább belső stúdiója által kalapált Gran Turismo 5 áll, mely egyelőre 80 milliót vitt el, s még közel sem járnak a végén. A harmadik helyre a SEGA Dreamcastre fejlesztett Shenmue-ja nyerte meg, amely olyan brutális technikai megoldásokat vonultatott fel, melyekre ma sem nagyon akad példa. Mindezt 70 millió dollárért.

Íme a teljes tízes lista:
  1. Grand Theft Auto IV (PS3, 360, PC) – $100 millió
  2. Gran Turismo 5 (PS3) – $80 millió
  3. Shenmue (DC) – $70 millió
  4. Too Human (360) – $60+ millió
  5. Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots (PS3) – $60 millió
  6. Halo 3 (360) – $55 millió
  7. APB (PC) – $50 millió
  8. L.A. Noire (PS3, 360) – $50 millió
  9. Final Fantasy XII (PS2) – $48 millió
  10. Killzone 2 (PS3) – $45 millió
38.
38.
killi
#36: Issszzzonyatosan erős marketingjük van!!! Nagyon szépen felvezetik az ívét egy megjelenésnek, egyre több információt csepegtetve a játékról, és te már tűkön ülsz, mire a megjelenés napja jön és rohansz a boltba, mert el sem hiszed hogy megjelent!!! Igaaaaaz? ;) Hányan éreztük már ezt?(én így vagyok a várva-várt játékokkal)

Ezt hívják tökéletes marketingnek és ez a magyarázata annak, hogy több tíz millióan megveszik.

Ugyan azért , amiért az egész pc-s iparág(hardwer, softver) jelentős százaléka a gamerek köré rendeződik szépen, és hát...nyilván mindenki fejlesztget, vesz ezt azt mindig a gépéhez és nyilván annak sem örül, ha véletlen kifog egy hibás RAM-ot vásárláskor... vagy ilyesmi...

... na így jártam én a GTA4-gyel. Megvetteméén kéremszéépen 12.000 forintért, akartam én ezt a játékot, de már a telepítésnél gondok voltak, visszavittem ,de a másik is hibás volt akkor elkezdtem fórumokon érdeklődni, ezt mondtak azt mondtak..ilyen olyan pach ideoda blablabla ..és már a tököm tele volt, hogy délelőtt elhoztam a boltból és este sem tudtam még játszani vele :( annyira csalódtam, hogy visszavittem és azóta sincs meg sajnos...szóval én csak azt mondanám ezzel, hogy nem ér meg ennyi pénzt szerintem és iszonyat lehúzás...
37.
37.
rododendron
ööö, a shenmue és a GTA4 között mennyi volt az infláció?
36.
36.
CJgabor
rohadjak meg, ha nem Niko-nak hívják Nikot, nem pedig Niconak....

am érdekes. haveromnál pont ma próbáltam ki az Xbox-án (most láttam Xboxot élőben először XDD eddig csak PS3-hoz volt szerencsém) a GTA4 DLC-jét, a Buzi Antalt. (Gay Tony) Nagyon teccett, a C4 is bejött, a P90 is, az összes új fegyó. nekem az alap GTA4 is nagyon bejön, de hiányzik belőle sok finomság, ami a DLCben megvan. ez nem tartozik ide, csak ugy leirtam xD
35.
35.
joati
#35: Azért ez elég szubjektív vélemény, főleg annak tudatában hogy világszerte több tizmillióan vették, és veszik még a mai napig is.
34.
34.
killi
a világ legdrágább játéka....közben egy forintot nem ér!!! ráadásul ezért a drágaságért még minekünk kell pach-ekkel toldozni-foltozni az ő szarukat
33.
33.
szajoli
Szerintetek DLC benne van a a végösszegben? Végül is az nem kieg csak plusz :D Akkor még lehet több is lehetne
32.
32.
Mortician
31.
31.
Mortician
Nemár... Too Human mitől került ennyibe? (tudom, hogy még PS1-re akart megjelenni, de még így is durva...) Szeretem meg minden, de semmi extra nincs benne, és nem mellesleg rövid...
30.
30.
Batri
#30: nem, te csak divatból utálod a WoW-ot, ugyanúgy minta sok retard mostanság... miért nem lehet belátni, hogy ez az isten verte játék igenis megérdemli azt a több mint 10 milliós felhasználói bázist... aki normális, az ott tudja hagyni ha akarja...én is játszottam, top3 ever-ben benne van, de lett jobb dolgom is és ennyi...
29.
29.
klemid
#29: :) Nemtudom mivolt a kommentel a baj, mert tudod én igazságokat szokam írni. :)
28.
28.
Batri
27.
27.
klemid
#12: Azért írtam így mert van 2 WoW mániás osztálytársam akiknek szintén ez a véleménye csak nemtudják lettenni... :)
25.
25.
Mathia$
UPDATE!!!:



A Kojima Production egyik munkatársa közölte, hogy a MGS4 nem került annyibba mint a híresztelésekben kiadott adatok(5-7 millió yen). Elmondása szerint a játék csak akkor kóstált volna ilyen magas összeget ha multiplatform lesz, ahogy az eredeti tervek szerint volt(!!!!!!!!!)





5 millió yen = 55 millió dollár

7 millió yen = 78 millió dollár
25.
25.
Mathia$
24.
24.
adriano28
én már sok fajta classic gémet kipróbáltam de ezek közül a legtöbbet még nem láttam sose

kül mi az a DC?
23.
23.
JcGross
L.A. Noire már 50 millió de még nem láttunk belőle semmi konkrétat.



A Rockstar manapság nem aprózza el! Vajon a DLC-ket is beleszámolták abba a 100 millióba?
20.
20.
Trishtan
Ha úgy vesszük, hogy a Shenmue a 70 millát 1999-2000-ben sajtolta ki a Sega-bol, akkor a mai árfolyamra átszámolva még verheti is a GTA 4 árát :)
19.
19.
gyerecske
#14: Arra én is számítottam, meg a Heavy Rain-re.

A PS3 -as játékok drágábbaknak tűnnek egyébként, mondjuk a minőségükön is meglátszik.
18.
18.
dzsiádzsó
Ezek az adatok mindig arra jók amit éppen ki akarunk hozni belőlük, kb semmit mondóak :D. Bele lehet kötni pl több portos fejlesztés, és a csak egy verzióval rendelkező játékok miért vannak összesítve stb stb.



Annyiból érdekes hogy egy csomó játékot amit vártam nincs itt, és egy csomó amit meg nem itt díszeleg :)
17.
17.
joati
Na arra azért kiváncsi leszek , hogy mennyit fog visszahozni a Too Human ebből a 60 millából ,bár vannak sejtéseim a kritikák láttán.
16.
16.
Killerbee
Gondolom ez nem csak tényleges fejlesztési költség. Mert mondjuk gta 4-nél simán kinézem h szinkron színészek meg zenék licenszelése vinné a pénzt, reklámról nem is beszélve. Többinél dettó.
15.
15.
joati
#7: Mint minden ez is szubjektív és relatív.
14.
14.
lebron james
Érdekes hogy nincs itt a God Of War 3
13.
13.
InGen
A GTA4 meg egy brutális játék, irdatlan mennyiségű tartalommal, simán látszik benne a rengeteg pénz és fejlesztés, még akkor is, ha speciel nekem sem jön be túlzottan.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...