Mégsem kérnek havidíjat az OnLive-ért

  • Írta: zoenn
  • 2010. október 5.
  • Bejelentés
Link másolása
A cloud-gaming zászlóshajójaként számon tartott OnLive létrehozói módosítottak üzleti modelljükön, így a szolgáltatásért nem kell havidíjat fizetnünk, csupán a játékok vásárlásával vagy kölcsönzésével kapcsolatos költségeket kell megtérítenünk.

Az OnLive lényege az, hogy az erőforrásigényes játékokhoz elég egy alsó-katergóriás számítógép vagy egy televízió készülék, hiszen maguk a játékok egy külső szerveren futnak, az eléréshez csupán egy dekóderre és egy kontrollerre lesz szükségünk. A cég vezérigazgatója most bejelentette: a szolgáltatásért nem kell havidíjat fizetnünk.

Steve Perlman elmondta, hogy a cél, egy új kétszintű üzleti modell létrehozása, amellyel könnyebben hozzáférhetünk a szolgáltatáshoz.

"A legfontosabb dolog számunkra az, hogy ingyenessé egyszerűsítsük az árképzési struktúránkat, így a hozzáférés helyett a játékokból befolyó díjakra koncentráljunk."

Ez sokkal nagyobb rugalmasságot ad számukra, mint a havidíjas elérhetőség, s most már tudják, hogy ez az üzleti modell működik. Korábban úgy volt, hogy a felhasználóknak havonta 4.95 dollárt kellett volna fizetniük az OnLive-ért, s ehhez még ugye hozzájött volna a megvásárolt vagy kikölcsönzött játékok költségei. A bétateszt arra jó volt, hogy felnyitotta a fejlesztők szemét, hogy a szolgáltatás minősége és technikai háttere fenntartható havi díj nélkül is, azaz a játékok árából kapott részesedés elégnek bizonyult és ugye nem mehetünk el szó nélkül a hirdetési díjakból befolyt összeg mellett sem.

23.
23.
Darox
#16: nekem is ugyanez van... lehet hogy only USA a cucc?
22.
22.
caleb007
Nem is tudom. Nekem valahogy sehogy se áll össze. Úgy értem, Ahhoz azért elég magas játékáraknak kellene lenni, hogy a szerverek számát biztosítani tudják. Gondolom egy szerveren 1 játékos játszik. Vagy nem tudom hogy kellene ezt gyakorlatban elképzelni. Meg hát ugye mivel játékgépekről van szó, ez vagy rövid időn belül a grafika rovására megy, vagy iszonyatosan nagy összegeket kellene a folyamatos hardverfejlesztésekre költeni, akár a pc-k esetében. Mert azért gondolom nem olyan gépeket akarnak beállítani amiken szaggat a játék. Meg ugye a másik akadály a netkapcsolat. Akinek nincs tökéletes minőségű kapcsolata, nyilván nem számíthat lagmentes játékra, sőt talán késik is az irányítás. Nyilván nagyobb adatmennyiség folyik át, mint egy egyszerű multis játéknál.
Nekem ez a rendszer jelenleg még túl futurisztikusnak tűnik.
20.
20.
BloodyDeath
Hát nem tudom. Jól hangzik, meg az ember elábrándozik rajta, csak attól tartok, hogy a grafika nem lesz megfelelő, és esetleg eléggé akadozni fog a játék. Mert egy szerverről fut, no persze azt sem tudni, hogy milyen játékokat akarnak kiadni rá, lehet, hogy nem is nagy teljesítményüek lesznek. De az már szent igaz, ha ilyen lesz a jövö konzoljai, akkor nagyon elfogok gondolkodni, hogy megvegyem e az ujabbnál ujabb generációju masinákat. Akkor inkább maradok a PS2/XBOX360/PS3 knál.
19.
19.
Ecneb
Szerintem úgy néz ki, hogy megveszem a játékot és egy online polcon fognak sorakozni, amiket már megvettem! Így később nem kell újra megvenni, hanem csak kiválasztom, hogy mivel akarnék játszani és kész. Szóval kapsz valamit, de mégsem, ez szerintem azért lehet jó, mert nem megy tönkre és mindig meglesz.
De ezek mind csak feltételezések, nem tudom mi hogy működik, de én várom sok szeretettel.
18.
18.
kevinbutler
17.
17.
leviske
Szóval leegyszerűsítve: senkinek nem kellett havidíjjal, kevés felhasználó mellett meg egyetlen stúdió sem fog rájuk odafigyelni, így tehát úgy döntöttek, hogy egyelőre ingyenes lesz. Aztán később vagy behoznak valami Premium felhasználói szintet, vagy a játékok árait emelik a platformon...

Mind1, egyelőre az OTOY szimpatikusabbnak tűnik, ha azt és úgy nyújtja, ahogy eddig kivettem.
16.
16.
Semmer
Valaki próbálta már a free sign-upot?
Engem állandóan nem megfelelő net miatt kidob. Ami azért érdekes, mert az ajánlott elérés 5 megás, nekem meg 20/10-es van...
13.
13.
Speper
Szerintem az ötlet nem rossz, legalább nem kell mindig PC újítani. DE! HC gamerek tuti maradnak a PC-nél, illetve konzolnál.
12.
12.
p.balou
Amugy....... Nem a PSP Go! is UMD meghajtó nélkül mentek? Buktak is vele. Az "asztali változatára" (vagyis erre) is ez vár szvsz.
11.
11.
klemid
En varom amikor valamilyen agy kitalalja, hogy kezikonzolon is ezt a modszert hasznaljuk. Szerintem jo lenne.
10.
10.
Gt17
Már csak a játékok árára leszek kívánics,remélem nem másfélszeres áron adják majd őket....ha az ár is emgfelelő lesz akkor szerintem jövőre vagy 2 év múlva beruházok 1 re :):
9.
9.
Giga0509
8.
8.
p.balou
7: Én nem tudnék úgy játszani hogy nincs semmim hozzá csak egy kar és egy dekóder. :(
7.
7.
tjames
Ha ez lesz a jövő....és nem egy X720....akkor én kiszállok a játékiparból. Viszont az dícséretes, hogy a havidíjat eltörölték. Dícséretes, egyben muszáj döntés volt
6.
6.
Sakee
Ez sem ma fog jönni hozzánk,de még az unióba sem :)
5.
5.
p.balou
Én tuti nem veszek ilyet csak ha nagyon muszály. Milyen sz*r már az hogy nem lesz dobozos játék? (lehet hogy lesz de én igy tudom) Én nem tudnék adni úgy pénzt hogy nem kapok "semmit".
4.
4.
pjoco
Hmm tetszik remélem egyszer majd itt is lehet használni!
2.
2.
Sogi
korrektnek tűnnek nekem ezek az onlive-os srácok, remélem összejön nekik a dolog
1.
1.
Scoo
Hirtelen egyből szimpatikusabb lett ez a szolgáltatás :) Már az elején meg kellett volna ezt lépniük, na nem mintha a közeljövőben lenne rá esély, hogy kipróbáljuk.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...