Jurassic Park - itt vannak az első látnivalók

  • Írta: zoenn
  • 2011. január 16.
  • Képek
Link másolása
A Telltale Games öt epizódosra tervezett Jurassic Park játéka tűnik a csapat eddigi legkomolyabb próbálkozásának. A film 1993-as bemutatója óta várunk egy igazán mérvadó játékadaptációt, reméljük most tényleg eljön a mi időnk. Az első képek szerencsére biztatóak.

A poénos kalandjáték-hangulatot tessék szépen elfelejteni, mind a képi világ, mind pedig a hangulat sokkal komorabbnak néz ki - vajon ebben a helyzetben is megállja a helyét a Telltale? A dinoszauruszok, a filmek és a regények kidolgozott világa miatt nincsenek könnyű helyzetben, meg kell teremteniük azt a szituációt, melyben nem az ember van a tápláléklánc csúcsán, a biztonsági berendezések bemondták az unalmast, vérszomjas őslények lepték el a szigetet.

A készítők nem akartak egy újabb lövöldözős játékot, azt meghagyták a Turok-szériának. A Telltale szerint ez fel sem merült, valami merően mást szerettek volna megalkotni. Élmény szempontjából vissza szerették volna adni a filmek feszültségét, alaposan át is tanulmányozták mindet. Lassabb, nyomozgatósabb és igazi adrenalin-bomba jelenetek váltják majd egymást a játékban, a sztori és a karakterek nagyon fontos részét képviselik a Jurassic Parknak. Drámát élünk át, feszültséget, különböző érzelmi hullámokon lavírozunk és természetesen a csipetnyi humor sem hiányzik majd, elvégre a készítők nem hazudtolják meg magukat. A csoda és a félelem eluralkodik majd, amint kicsúszik a sziget üzemeltetőinek a kezéből az irányítás.

Néhány momentum egy időben zajlik majd a filmmel (természetesen az első részről beszélünk), új karakterek szemével, más oldalról éljük majd át az eseményeket. És kik lesznek a szereplők? Nem, Jeff Goldblum karaktere, Dr. Ian Malcolm nem tér vissza, de hivatkoznak rá majd sokan, ahogyan a többiekre is. Az biztos, hogy Garry Harding, a park vezető állatorvosával találkozunk majd, valamint annak fiatal lányával.

A játék több ponton is a Heavy Rain megoldásait használja majd, mind a lassabb, mind a feszültséggel teli szakaszoknál is, ahol élet és halál között vergődünk kézzel-lábbal. És igen, az igazi hősök maguk a dinók lesznek, a vezető tervező szerint igazi fenyegetéssel nézünk majd szembe és persze kihagyhatatlan lesz a T-Rex és a Velociraptor is, de ezeknek a találkozásoknak nem mindig fogunk örülni.

Íme az első adag render és ingame screenshot a Jurassic Parkból:

 

Ahogy Dr. Malcom is mondaná: "Először minden olyan jó, aztán majd jön a futás és a sikítás!"

13.
13.
szabolcs019
Hol lehet játszani a játékokkal???????!!!!
12.
12.
SLi
#10: Trespasser :) de jó játék is volt
ez is jónak tűnik, sokat lehet kihozni a témából szerintem
11.
11.
NECROSMOKE
Bevalom tetszik.Eddig nemigen volt Telltale gémekkel dolgom.Épp ma fejeztem be a Sam&Max.The Devils Playhouse 5ik részét(PS3) és bevallom,hogy tetszett az a gém a Telltale-től.Pedig annó nagyon elitéltem a Sam &Max-et de most másképp nézek rá.Kár,hogy csak PC-re jön ha jól láttam.
10.
10.
Optimus Prime
Lesz két hot chick, egy Rambo és az öreg bölcs. Utóbbi gondolom Dr. Harding, aki egyáltalán nem hasonlít a filmbeli karaktere.
Ha fele olyan jó lesz, mint a Trespasser már tetszeni fog. Csak legyen meg a spéci score és a suspense, meg persze a hangulat.
9.
9.
The Lone Drow
Ez nagyon jól néz ki, annak idején nagy rajongója voltam a filmeknek :)
8.
8.
adikas
De várom, mióta várom hogy elkészítsék játékban, eddig csak igazán King-Kongal tudtam vigasztalódni.
7.
7.
wildláma
erre szerintem ráillik most a badass kifejezés, de később mi lesz belőle, majd kiderül
6.
6.
bernyi
A kaland játékokat nem szeretem, de ha csak egy kicsit is hasonlítani fog a heavy rain-re akkor tuti ki lesz próbálva
5.
5.
adamsfamily
A várólistámon közvetlenül a mass effect 3 után áll.Remélem nem fogunk csalódni.
4.
4.
Hardy
Jurassic Parkot imádtam kíváncsi lennék rá játékban.
2.
2.
Tacskoexe
Ezt nagyon várom! :D Imádom a Telltale játékait, és tuti hogy megint nagyot fognak alkotni. Kíváncsi vagyok mi jön ki ebből az éles stílusváltásból, de én bízom bennük :)
1.
1.
PcSanyko
Hát erre kiváncsi leszek! :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...