Tíz napig nem szállíthatnak Európába PS3-at

  • Írta: fojesz
  • 2011. március 1.
  • Érdekesség
Link másolása
Egy bírósági rendelet miatt a Sony tíz napig nem szállíthat Európába PS3-at, miután elképzelhető, hogy megsértette az LG Blu-Ray szabadalmait. A Sony nagyjából 100 ezer konzolt rendel hetenként az öreg kontinensre, a jelenlegi készletek még két-három hétre lesznek elegendőek a jelentések szerint.

Legalább tíz napig nem szállíthat Európába PlayStation 3-at a Sony egy bírósági rendelet miatt. A vállalat ellen az LG nyújtott be keresetet, e szerint a japán gyártó megsértette a cég Blu-Ray szabadalmait. A konzolok az elkövetkezendő napokban egy holland gyárban fognak csücsülni, a hírek szerint több tízezer darab gépről lehet szó - a Sony rendszerint heti 100 ezer konzolt szokott szállítani az öreg kontinensre.

Az ügy ráadásul még nem ért véget, a Sony azt követeli, hogy a tiltást oldják fel, míg az LG hosszabbításra játszik, sőt azt is kérheti, hogy zúzzák be a raktáron lévő gépeket, de ez az opció nem tűnik valószínűnek. Az LG február elején Amerikában is hasonló keresetet nyújtott be, és ha a Sony szabadalomsértése végleg beigazolódik, akár arra is kötelezhető lesz, hogy minden egyes eladott PS3 után fizessen valamennyi pénzt a dél-koreai cégnek - ugye sejtjük, hogy közel 50 millió eladott gép után ez nem annyira jó móka?

A hírek szerint a Sony még 2-3 hétre elegendő PS3-mal rendelkezik Európában, így ha az LG meg tudja hosszabbítani az embargó idejét, akár ki is fogyhat a készleteiből.

32.
32.
Yami
#30: Miért állítanák le a játékok forgalmazását?
A meglévő PS3 tulajok az eladások betiltása miatt leszoknak a játékokról?
Vagy mi?
31.
31.
zadori75
Szerintem ez az egész felhajtás csak arról szól, hogy jobban fogyjon a ps3. A hír hallatán, majd lesznek olyanok akik gyorsan lecsapnak még az utolsó boltokban levő ps3-akra, aztán a sony és az Lg "megegyeznek" és minden megy tovább a régiben...
30.
30.
futurenoise
#29: A Nintendo lesz a nevető harmadik. :P

http://www.guardian.co.uk/technology/2011/feb/28/playstation-3-lg-legal-dispute
"Ha meghosszabbítják az ideiglenes végzést, akkor a konzol eltűnhet az európai boltok polcairól."
Ebből kifolyólag valószínű a játékok forgalmazását is leállítanák, mert nem lenne értelme. Na ez lesz a kemény.
29.
29.
kevinbutler
Kíváncsi vagyok a nintendo-t ki fogja beperelni, a motorola beakarná tiltani az xbox-ot, az lg pedig a ps3-mat már csak ők maradtak.
28.
28.
#26: ja.
egyébként sztem megpróbált az LG peren kivül megegyezni, de valószinű elhajtották őket a rákba. ezért aztán most kiverték a balhét. kiváncsian várom a fejleményeket. :D
27.
27.
lac15
egy részletesebb cikk:
http://www.itbusiness.hu/hirek/ict/Nekiesett_az_LG_a_Sonynak.html
26.
26.
gamerplayer
hát ezen nem kell meglepődni sztem. nem tudom mit vétett a sony, de ezek az óriás vállalatok ott támadnak be egymásnak, ahol tudnak :) (amúgy Én is kíváncsi lennék mit követtek el) :D
25.
25.
fiucsavar
én a blue ray alliance tagja,és talán kitalálója,nem értem hogy milyen "lg" szabadalmat sérthetett meg a sony.vagy hogy ez egyáltalán hogy működik,valaki világosítson fel
23.
23.
Quent1n
#21: Minden nagy cég ezt csinálja.. :) A Sonynak is bőven van olyan cucca ami közel sem olyan minőségi, ahogy az LG se csak gagyi cuccokat gyárt.

Skyrocker1: Itt valszeg nem konkrétan a lemezről van szó hanem bizonyos a lejátszóknál használt alkatrészről/alkatrészekről.
22.
22.
Killerbee
#21: Mert a sony aztán nem perel senkit... és most nem geohot-ra (vagy kiatökömre) gondolok.
21.
21.
amanojaku2001
Köcsög LG(Life's grime :D) mit mind kell baszakodjon a Sonyval, nem elég neki ami bevételt kap a tviből meg az egyéb termékeiből?! Nem. Azé csinálja mert irigy geci, s ő is nagyon jól tudja, hogy a Sony cuccosabb és minőségibb. De hát ilyen a világ mindig azt baszogassák a törekszik minél jobb dolgokat elérni és sikeresebbé válni. Pont.
20.
20.
Punker
Szerintem ez egy jó reklámfogás.
19.
19.
Mortis
Hehh, szerintem ez csak olyan kisfiús odaszúrás akart lenni, mert elege van az LG-nek. Bár ha sikerül meghosszabbítani...
18.
18.
Bence14
[ A Sony ]..."akár arra is kötelezhető lesz, hogy minden egyes eladott PS3 után fizessen valamennyi pénzt a dél-koreai cégnek - ugye sejtjük, hogy közel 50 millió eladott gép után ez nem annyira jó móka?"- épp ellenkezőleg, ez egy kiváló móka lehet...az LG szempontjából mindenképpen...:D
17.
17.
Folti90
#4: Pontosan!!! PS-t a népnek!!
16.
16.
Mathia$
#11: ott a pont.

Én szeretem a Sony-t. Egyik kedvenc cégem a sok közül :)
Nem kerültek bajba, simán kimásznak ebből. Sőt még ingyenreklámot is szereztek, még egy ilyen rövid hír is besegíthet a ps3 eladasákba egy minimálisat.
14.
14.
Apostol360
Sony-ra rájár a rúd.....
13.
13.
bledzer
hááááááááháááááááháááááááááá:)) a sors fintora. A sony megszorongatta geohot golyóit most azonban az ővék van az LG kezében:)) megérik a pénzüket mind:)) nem kell sajnálni egyik nagy multit sem mert mind rohadt állatok s arra utaznak, hogy minél jobban megnyúzzanak. Hadd szívassák szét egymást.
12.
12.
Én nem akarom bántani az LG-t, de menjen a .......

Összezúzni a készleten maradt PS3-akat? Inkább küldjék Magyarországra, és osszák itt szét. Ennyi a véleményem erről. Akinek nincs, legalább lesz, akinek meg van, lesz még egy.
11.
11.
hakydakillah
De ezzel a 10 nappal akkor nem érnek el semmit...
8.
8.
Skyrocker1
Nem is értem hogy a Goldstar hogy tudott egyáltalán életbe maradni 57 óta márt akkor elkelte volna taposni...
7.
7.
Skyrocker1
2000

Október 5. - a Sony és Pioneer bemutatja a DVR blue-t a japán Ceatec show-n. Az elképzelések szerint ez a formátum lehet az alapja a Blu-Ray BD-RE lemeznek.

http://blog.xorp.hu/hd-dvd-vs-blu-ray-egy-gigaszi-haboru-tortenete
6.
6.
Killerbee
#4: Pont a Sony perelte először az LG-t, de mindegy. :D
Ő sem különb nehogy azt higgyétek.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...