Külön divízióvá alakult a BioWare az EA-n belül

  • Írta: fojesz
  • 2011. augusztus 6.
  • Biznisz
Link másolása
Alapos strukturális átszervezéseken esett át az Electronic Arts, több igazgatót előléptettek, illetve a BioWare-t immár külön divízióként tartják számon, s nemcsak egyszerű fejlesztőcégként. A kiadó ezzel egyúttal felkészül a digitális piacon folyó harcra is, mondta a vezérigazgató.

2007 óta először hajtott végre belső struktúrális változtatásokat az Electronic Arts, az átszervezésre a digitális tartalmak térnyerése miatt is szükség volt. Az új koncepció szerint az EA Labels ernyővállalat a következő divíziókat fogja majd össze: alá tartozik az EA Games, az EA Sports, a BioWare, az EA Play és az EA Interactive is.

Az EA Labels vezetését Frank Gibeau, az EA Games korábbi elnöke vette át, az ő helyére a DICE-os Patrick Soderlund került. Az EA Sports éléről távozik Peter Moore, ő lesz ugyanis az EA új operációs igazgatója, miután elődje, John Schappert a Zyngához igazolt áprilisban: feladatkörébe nemcsak a globális kiadói teendők szervezése tartozik majd, ő felel a vállalat digitális bizniszeiért, így az újonnan indított Originért is - az EA Sports feje egyébként Andrew Wilson lesz. Az EA Play továbbra is a Sims-játékokat hegeszti majd, ezt a részleget Susan Bradshaw viszi tovább. A cég casual érdekeltségeit - EA Mobile, Hasbro, Playfish, Pogo, PopCap - az EA Interactive egyesíti Barry Cottle vezetésével.

Fontos kiemelni, hogy immár a BioWare is külön divíziónak számít, ezt Dr. Ray Muzyka igazgatja majd. A BioWare hat stúdióval rendelkezik, az edmontoni, a montreali, az austini, a fairfaxi és a galwayi csapatok mellé BioWare San Francisco néven az EA2D is csatlakozott: ők jegyzik többek között az oldalnézetes Mirror's Edge 2D-t és a Dragon Age Journeyst, illetve ők készítették a facebookos Dragon Age Legendset is.

Az átszervezés kapcsán John Riccitiello, az EA vezérigazgatója elmondta, hogy bár a korábbi felépítésükkel is össze tudtak hozni egy 800 millió dolláros digitális piacot maguknak, a jövőben ennél már hatékonyabb struktúrára lesz szükség, mert "védekezésből támadásba váltanak". Jeff Brown kommunikációs igazgató szerint a jövőben egyáltalán nem terveznek leépíteni, folyamatosan keresnek új munkatársakat.

5.
5.
Originnal csak az a baj, hogy egyetlen kiadó saját rendszere és nem hiszem, hogy a többiek felsorakoznak majd mögötte. Másfelől a Steam ilyen szempontból független és szerintem sokkal inkább akar a felhasználók számára szimpatikus rendszert építeni, hiszen az az érdekük, hogy minél többen menjenek hozzájuk. Ellenben az Origin bármit rákényszeríthet a felhasználókra, mert mögötte van a kiadó és ezért valamilyen szinten kényszer is a használata.
4.
4.
Griffin
A BioWare megérdemelten érdemelte ki ezt a "rangot", a Dragon Age (főleg első rész) és a Mass Effect-ek miatt. Remélem a következő DA leghamarabb 2013 környékén jön majd ki, a második résszel nem sokat tudtam játszani, az elsőt viszont megállás nélkül végig tudtam vinni. Sajna lehet hogy a sztorival kicsit le leszek maradva, dehát ennyit tudnak. A Mass Effect 3 pedig nem hiszem hogy képes lenne csalódást okozni, nagyon várós!!! :D Még sok ilyen minőségű játékot várunk!!! :D
3.
3.
Mortis
Remelm ez azt jelenti, hogy tobb mozgasteruk lesz s talan elhoznak nekunk egy ujabb normalis Dragon Age-et s, ki tudja...BG...:)
2.
2.
Necreon
#1: A kap 1dn "P"-vel írandó.

Egyébként nagyon remélem, hogy az Origin-t fel tudják juttatni olyan szintre, hogy ne csak még egy steam-et akarjanak készíteni, hanem valóban ÉRDEMES is legyen használni annak, aki eddig steam párti volt. Most csak azért mert be tudom regisztrálni pár amúgy tökéletesen működő dobozos játékomat és bármikor letölteni, nem fogom külön leszedni az Origin-t is, jó nekem a lemezes.
1.
1.
daenath
Mar ideje volt, amugy nem csodalkozom hogy a Bioware kulon "figyelemet" kapp, elvegre ok az aranytojast tojo tyuk :D Csak igy tovabb EA es a vegen meg orulni is fogunk.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...