Kiszedik a From Dustból a DRM-et

  • Írta: fojesz
  • 2011. augusztus 23.
  • Érdekesség
Link másolása
A Ubisoft alaposan felbőszítette a közönséget. A DRM-et amúgy sem szerette senki, de amikor kiderült, hogy a From Dusthoz nem kell állandó internetkapcsolat, mindenki megörült, és egészen addig vigyorgott, mikor megvette és feltelepítette a játékot - a programba ugyanis mégis beletették a védelmet.

A Ubisoft egyszer már csúnyán befürdött a DRM-mel, s bár annak idején több játékba is beleerőltette az állandó internetkapcsolatot követelő védelmet, később utólag eltávolítatta belőlük. Akkor úgy véltük, a kiadónál is elismerték, hogy ezzel a megoldással csak a vásárlóikat riasztják el, azonban látszólag nem voltunk egy véleményen a céggel, mert az hetekkel ezelőtt bejelentette: a rendszer tulajdonképpen sikeres volt, mert visszaszorította a kalózokat.

Közröhej tárgya lett, hogy az új Driver kapcsán először azt nyilatkozta a vállalat, hogy lesz benne DRM, később pedig már azt lehetett hallani, hogy állandó internetkapcsolat nem kell a játékhoz, csak a bejelentkezéskor kell online lenni. Ehhez képest a From Dust esete vagy szimpla kommunikációs baki, vagy egyszerű szemétség, de tény: a Ubisoft a korábbi nyilatkozatai ellenére mégis beletette a From Dust PC-s változatába a DRM-et, amivel számos rajongónál kivágta a biztosítékot, többen a Steamen keresztül követelték vissza a pénzüket. Olaj volt a tűzre, hogy a fórumposztot, amiben azt taglalták a készítők, hogy a játékban nem lesz DRM, utólag törölték.

A legújabb fejlemény az ügyben, hogy a Ubisoft fórummenedzsere, egy bizonyos "bokowski113" nicknévre hallgató munkatárs megígérte, a játékhoz két héten belül meg fog jelenni egy javítás, ami kiszedi a védelmet a programból. Az úriember szerint azért van szükség ennyi időre, mert biztosítaniuk kell, hogy az egyébként online, szervereken tárolt mentéseket és játékállásokat a rajongók a saját gépükön tudják eltárolni.

A Ubi elnézést kér a történtekért.

18.
18.
kebi90
A játék szerintem is jó, bár a törés nekem kicsit érdekes volt mert néha 10 percenként kifagyott, de megtetszett úgyhogy jöhet az eredeti példány. :)
Egyébként a fizika az ami igazán megfogott benne. Az elemek viselkedés, a láva, a víz, a homok.. nagyon jó :)
17.
17.
givi6
nem játszottam vele, biztos elég szar lehetett ezzel a drm-el...
16.
16.
randall13
#8: Te milyen két napról beszélsz ember? :D Megjelenés napján már lehetett törttel játszani :D
Amúgy meg rohadt unalmas ez a játék. Ráadásul az irányítás is pocsék azzal a földön szaladgáló istenkurzorral. Tettek volna bele normális kurzort mert ez sokszor eltűnik a helyek mögött aztán azt se tudom hol van -.-" Rémes!
15.
15.
#13: Én meg pont ezt magyarázom, már 16-án délután volt működő crack. Csak "nem volt tökéletes".
14.
14.
vytros
#11: Okés, általában én is így csinálom, de most már csak az ötlet miatt is megvettem :)
13.
13.
l4cyk4
#12: A clonedvd-s verzió már augusztus 16-án fent volt torrenten, 17-én a megjelenés napján pedig már lehetett is játszani vele. De a DRM akkor is sikeres! XD
12.
12.
#8: Ami azt illeti, még ha nem is volt rögtön normális crack, a védelmet már meg lehetett kerülni egy nappal a megjelenés előtt. Az már tényleg ciki.
11.
11.
nagyonfaya
#9: az egy kacsintós fej, csak próbát teszek majd törttel, ha bejön, akkor megveszem.
9.
9.
vytros
#5: Te erre büszke vagy, vagy miért mosolyogsz? :)

Amúgy hálás lennék a javításért, tekintve, hogy ma vettem meg magamnak ajándékban :P
8.
8.
mdr88
"a rendszer tulajdonképpen sikeres volt, mert visszaszorította a kalózokat." ez így van a From Dust-ot pl kerek két napjába tartott feltörni a hackereknek :)
igaz anno az AC 2-őt elég sokáig tartott nekik feltörni de miután rájöttek, hogy hogyan kell a DRM-et semlegesíteni... már tényleg csak azokat szívatja a cuccal az Ubi, akik költenek a játékaikra
7.
7.
Griffin
#5: Hehe, én igen, ennyit a DRM-ről. xD

Egyébként meg Ubisoft-tól hülyeség ez a DRM, de amíg jó AC-ket csinálnak (pl a soron következő Revelations), addig bízom bennük. :)
6.
6.
naruto88
5.
5.
nagyonfaya
ideje lenne a javításnak...így nemtudok törttel játszani;)
3.
3.
Mortis
Ubi, Ubi, meg mindig, mintha egy kisgyereket latnank. :)
Remelem levetkozik ezt a magatartast a soron kovetkezo AC-ig.
2.
2.
felegyi
Kamukázusi kamuk halmaza lett mostanság az Ubisoft, bár szerintem a cégen belül is csak valami nagy fejes követeli egyedül a DRM-t mert az jó... egyébként a játék hihetetlenül ötletes, kell 1-2 óra és belejössz, megérzed a lényegét :)
1.
1.
giga321
Nagyon helyes , szedjék ki azt a f.s DRM-et , csak a baj van vele.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...