Határozatlan időre jegelték a Doom 4-et?

  • Írta: zoenn
  • 2011. október 21.
  • Pletyka
Link másolása
Egy Bethesda-közeli névtelen forrás szerint az id Software bizonytalan időre elhalasztotta a Doom 4 fejlesztését, így munkálatok egy helyben toporognak. Nem éppen felemelő ezt hallani az egyszeri FPS-rajongóknak. Az ok egyszerű: állítólag a RAGE csalódást keltő teljesítménye miatt született ez a döntés.

Még mielőtt minden Doom-rajongó magába roskadna és harakirit hajtana végre, szögezzük le, hogy ezen felvetéseket hivatalosan egyik érintett sem erősítette meg, szóval erősen pletykaszagú mendemondákkal van dolgunk.

A Kotaku birtokába jutott információk szerint - melynek forrása egy Bethesda-közeli munkásember - a Doom 4 fejlesztését határozatlan időre elhalasztották. A döntés a vállalat egyik dallasi megbeszélésén született. A játékot még 2008-ban jelentették be, és javarészt azóta csend honol felőle. Egészen eddig: a kényelmetlen döntés állítólag azért született, mert a fejlesztők előző munkája, a RAGE számos hiányossággal küzdött, valamint a kritikusok sem voltak elragadtatva tőle. A Bethesda állítólag komoly bizalomhiánnyal tekint a id Software projektmenedzsmentjére.

Hivatalosan még egyik fél sem kommentálta a felvetéseket, de a Pokol szolgái tehát jó időre még az alvilágban kínozhatják az elkárhozott lelkeket, egy ideig biztosan nem nyitnak újabb átjárót a világunkra.

27.
27.
kharami
#26: Akkor jó! Viszont ez sem változtat azon a tényen amit az ID csinált a pcsek megkasztrálásával! ://
26.
26.
morko
"Pete Hines, a Bethesda marketing-főnöke "komplett marhaságnak" minősítette a Kotaku / Eurogamer értesüléseit."

PONT
25.
25.
Optimus Prime
Akkor is nagy égés az id-nek, hogy egyes gépeken olyan lett, amilyen. Láttam pár videót és bár állítólag kevés gépen produkálja, de akkor is...
Az id kicsit öreg cég és jó öreg PC-s fejleszt. No komment.

Remélem mire oda jutok, hogy megveszem lesz hozzá patch. Jó hogy sose tudok első napon játékot venni, részben sok dühtől megkímélem magam.
24.
24.
venoom
#3: ha oszeszednek magukat es kidobnanak egy normalis pach-et akkor meg jatszhato is lenne

#2: ha ezt meglepik akkor a tokeik lesznek hatarozatlan idore jegelve :D
23.
23.
kharami
#2: Akkor azt hiszem húzhatja a rolót az ID! Ha ezt meg mernék lépni akkor abból tömeges tüntetés lenne és kármakot felkötnék!:)
22.
22.
kharami
#3: Akkor engem sem fog érdekelni! Most krva nagy minuszból indulnak a drágák!
21.
21.
kharami
Látja kedves ID Szoft nem éri meg szarakodni! Úgylátszik ez a multi plat cím normális fejlesztése nem megy még maguknak! Seggbe bszták saját magukat! Ezt hívják a sokat akar a szarka és nem bírja a farka tipikus esetének! Nálam kezdik leírni magukat a fijúk!
20.
20.
#19: örülök, hogy érezted a hangvételből, hogy nem azért reagáltam, mert nem gondolnám valósnak/jogosnak/életszerűnek amit írtál (mert pénz beszél), csak még néha morgok kicsit és dühömben... :)
19.
19.
Vopesz
#18: Teljesen megértelek, én sem tartom korrektnek a pc-s verziót, youtube-on megnéztem. Pofátlan dolog volt így kiadni. Én csupán a hírre reagáltam, hogy ez az egész hülyeség, mert mint befektető és/vagy kiadó, leszarom, hogy 5%-a a vásárlóknak háborog, azt meg kétlem, hogy elhasalt volna a kasszáknál. El kell fogadni, ez egy általános kapitalista nézet, és nem csak a videojáték iparban van jelen, hanem mindenhol. A doom 4-et meg miattuk lelőni blődség. Tehát ez a hír teljesen hihetetlen. És az is, mert mint azóta már kiderült:
UPDATE: Bethesda has poured cold water on the rumour that it has "indefinitely postponed" Doom 4.

Responding to a Tweet by Eurogamer Operations Director Tom Bramwell wondering about the rumour, Bethesda's VP of PR and Marketing Pete Hines said bluntly: "complete bollocks".
Magyarul: a Bethesda marketing igazgarója Pete Hines komplett baromságnak nevezte a hírt.
18.
18.
#17: 1. a játék valóban nem lenne szar ha játszható lenne Pc-n, de mivel nem az így még az értékelés lehetősége sem adatott meg nekünk... (jó most már hellyel közzel játszható, na de kérem, azért... nem is megyek bele mert hosszú és már vagy 5 Rage-s hírnél leírtam sokakkal egyetemben az egybehangzó véleményemet...)

2a. ez épp elég baj a Pc -eknek, hogy "csak" azzal vannak bajok... (mint pl. nekem és még jó pár hasonszőrűnek) félre ne ért örülök, hogy a konzolokon hibátlan és élvezhetitek, de lehet épp azért mert a Pc-t lesz@rták, így most örülhetnek a konzolosok, sajnos a Pc-ek kárára)

2b. a Pc-eket pl. érdekli, hogy egy ilyen jónak ígérkező játék lesz-e és milyen lesz ha már beígérték... (mint ahogy 4 Rage-s hírrel ezelőtt leírtam, inkább ne adták volna ki és akkor nyugalom van, nekik bejön a konzolosokon a kellő pénz mennyiség, mi nem kapunk egy rakat sz@rt és csak azért menne a köpködés mert elfordultak a Pc-ektől... de legalább nem bukják a pénzüket a Pc-s vásárlók)
17.
17.
Vopesz
Kicsit ellentmondásos nekem ez az egész. 1. A Rage egyáltalán nem szar játék, nem mérföldkő, de nem szar vagy bukás. 2. Egyedül a pc-s verzióval vannak bajok, a konzolosok hibátlanok. És itt jön nálam az agyi görcs, hisz ha valóban olyan jelentéktelen a pc-s piac, mint ahogy azt állítják, akkor (elnézést mindenkitől, szigorúan üzletileg nézve) kit érdekel az a néhány pc-s? Pláne annyira, hogy még a Doom4-et is jegeljék miattuk? Hülyeség.
16.
16.

#11 és #12: jogos, ellenben az, hogy ez a hír fals és, hogy a Doom nagyon jó lesz (ha) mert tanultak a hibákból (pl, hogy ha már csináljuk, na sz@rjunk bele) még nem vigasztal meg a Rege cslódás ügyben...

#14: sajnos nem így lett, pedig ezt vártam én is, hogy majd hú de...
15.
15.
Darox
Hát igen, az ID mostanában nem tett túl jó dolgokat... Volt a Brink ami PC-n szint úgy hogy is mondjam... nem volt legjobban optimalizált alkotás (bár online szórakoztató a játék és mediumon elfutott nálam [ha érdekel milyen a gépen akkor szólj]) ID Tech 4-es motorral, most Rage ID Tech 5-el, meeeeh... A DooM 4 mi lesz? Remélem nem szúrják el mert a DooM 1-2-3 a kedvenc FPS sorozatom.
14.
14.
felegyi
Ha csak PC-re fejlesztették volna a RAGE-t, és ezt is... nos kb rászarnál az egeredre a "gyönyörtől"... és igen ennek van alapja... lásd a debut trailert/képeket a RAGE-ről!
13.
13.
p3ti
Doom 3mat is csipáztam , jöhet a 4 :)
12.
12.
FekaFOB
Időközben a Bethesda marketing főnöke reagált a dolgokra és komplett baromságnak nevezte a híreszteléseket.
11.
11.
Split
#10: Nyilván szar érzés, ha soksok ezer forintért vettél egy nem működ játékot, de én azt mondom, hogy ez nem lehet jellemző az összes, ez utáni kiadásra. Tehát logikátlan lenne ezek miatt nem fejleszteni a doomot...
10.
10.
#5: apró megjegyzés: az a "startja kicsit döcögősebbre" sikeredés olyannyira döcög, hogy mai napig tré a Pc a játék... (nem mondom, hogy nem jó a motor és azt sem firtatom, hogy mi az oka annak, hogy szétesik a játék, de az nem "kicsi" #6probléma, hogy kaptál egy lemezt amihez +x óra javítás keresgélés/letöltögetés/megoldás/felrakogatás mellett sem lesz mai napig hibátlanul futó játékod... vagy kiadnak egy működő játékot, amit csak telepítek és megy tökéletesen vagy nem... ha csak az utóbbira lennének képesek a Doommal is akkor inkább hagyjuk...

#9: teljesen egyetértek.!.
9.
9.
Rabit Wars
#7: "pedig nem érv annak, aki mondjuk fizetett is a játékért. Ő nem kétnapnyi guglizásért fizetett, hanem hogy szórakozzon." így igaz igazad van! megveszem tízen nem tom hány ezer forintért és tele van szar fos bug-kkal nagyon nem élvezhető nem jön átt az érzés nagyon nem....így!
8.
8.
Rabit Wars
Inkább a Rage patch-en dolgozzanak de sürgősen ha már meg vettem eredetibe el is várom hogy minőségi játékot kapjak és ne egy Optimalizálatlan grafikai hibákkal teli teli FOST!
AZT AJÁNLOM NEKIK K.....RA SÜRGŐSEN NYOMJÁK A JAVÍTÁST HOZZÁ MERT ÍGY JÁTSZHATATLAN A JÁTÉK!!!!!!!!!
Doom 4-et meg várom én is, de előbb végezzenek rendes munkát mert ez NEM ÁLLAPOT!
7.
7.
herlius
#6: Olvasgass még a témában és rájössz, hogy miért vannak sokan kiakadva. A hangulat csak egy dolog, egy játék azért ennél többet kell nyújtson. A "kicsi utánnajárás" pedig nem érv annak, aki mondjuk fizetett is a játékért. Ő nem kétnapnyi guglizásért fizetett, hanem hogy szórakozzon.
6.
6.
Dresa
Én nem igazán értem miért szidja oly sok ember a rage-t, szerintem igen hangulatos lett, bughalmaznak nállam kb nyoma sincs, a texturacsuszást is elég könyen orvosolni lehetett ha kicsit utánnajártál... Nállam NEM ez az év csalódása :)
5.
5.
Split
Igazából a Tech5 által hozott megoldások (megatexture, penumbra), és persze maga a motor szerintem nagyon jól alkalmazhatóak a gyakorlatban. Teljesen jól megy mind konzolon, mind PC-n, ráadásul az ezekkel az eljárásokkal megalkotott világok nagyságrendekkel változatosabbak, mint azok, ahol a fejlesztőknek kötött mennyiségű textúrából, vagy objektumból kell gazdálkodniuk.

Az, hogy a RAGE PC-s startja kicsit döcögősebbre sikerült, nem csupán a fejlesztők hibája (legalábbis állítólag), hiszen a videókártya-driverek voltak a legfőbb okai a szaggatásoknak. A RAGE erős közepes játékélménye pedig szerintem betudható annak, hogy az id kicsit módosított a bevált recepten (horror + lövöldözés), és hát nem lett olyan átütő siker, mint azt várták. Mindezek ellenére a RAGE egy igen jól belőtt FPS, hangulatos világgal, ugyanakkor kicsit lapos sztorival, és kidolgozatlan - vagy inkább csak elmunkálatlan - befejezéssel.

Ezekre alapozva igen valószínűtlennek tartom, hogy egy jól bejáratott név azért késsen, mert az előtte kiadott játék indulásánál nehézségek léptek fel. Szerintem most már bőven van idejük ráncba szedni, a Tech5-öt, és valami hihetetlen hangulatú horrort építeni belőle! :D
4.
4.
Hubert Cumberdale
3.
3.
mcwolf
#2: Ha olyan sz@r lesz,mint a RAGE nevű fos, akkor mehet nyugodtan a konzolra!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...