HWSW: Hasít az NVIDIA

  • Írta: fojesz
  • 2011. november 12.
  • Hardver
Link másolása
Több mint negyedével nőtt az NVIDIA bevétele az októberben véget ért harmadik pénzügyi negyedévben, adta hírül a társaság tegnap este, a tőzsde zárása után. A cég minden üzletága jól muzsikált, kiemelkedett a professzionális GPU-kkal, valamint a mobil processzorokkal foglalkozó részleg, írja a HWSW.

Az NVIDIA 1,06 milliárd dolláros bevétellel zárta a harmadik negyedévét, ami éves szinten 26 százalékos növekedésnek felel meg. A vállalat profitja duplájára nőtt, a tavalyi 84 milliós nettó eredmény helyett most 171 milliót mutatott a mérleg. A bruttó eredményhányad egy év alatt 46,5 százalékról 52,2 százalékra ugrott.

Az elemzők és befektetők részére rendezett eredménybejelentő konferenciahíváson elhangzott, hogy a vállalat minden részlege kiválóan teljesített. A GeForce-okkal foglalkozó részleg 644 millió dolláros bevételt könyvelhetett el, a PC-piac gyengélkedése ellenére rendkívül erős volt a high-end desktop GPU-k iránti kereslet, amit az új játékmegjelenésekkel magyaráz a vállalat. Jen-Hsun Huang elnök-vezérigazgató szerint a piacon levő videojáték-konzolok életciklusuk vége felé járnak és a PC-k grafikus képességek terén már jelentősen felülmúlják ezeket, ami az új generációs konzolok megjelenéséig a PC felé tolhatja a keményvonalas játékosokat. A vállalat szerint a Battlefield 3, a Call of Duty: Modern Warfare 3, a Star Wars: The Old Republic és más címek érkezése miatt nő az igény a felső kategóriás videokártyák iránt.

Az ígéretek szerint a Tegra 3 még nagyobb dobás lesz, mint elődje - a teljes cikket a HWSW-n olvashatjátok el!

20.
20.
Blackbulldog
Givi6 az utolsó három soroddal mindent el is mondtál az ATI-ról. Én is ezért hajítottam ki az ATI kártyát és váltottam Nvidiára. A saját káromon tanultam meg milyen jók az ATI kártyák. Hallgattam a szakemberekre.
19.
19.
givi6
#17: Ez vicces, mivel úgy tudtam, hogy az nvidia a pénzes mézes, és nem az ati amd...
Én még annyit tennék hozzá, hogy az nvidia egy nagy előnnyel bír, az pedig a pénze, mert a crysis is, a steames játékok 90% és jó sok játék az nividiát támogatja,és miért ? mert pénzt adnak nekik az nvidia, lefizetik őket, amit az nvidia nem is tagad, gyengébbek kedvéért, az nvidiára előnyösebb szoftverek, driverek, és még kik tudja mik léteznek, mint ati-ra, sőt az ati-amdnál ez ráadásul még problémát is jelent, mert ott nem igazán tudnak programozni...

Egy kis latin, az nvidia latin eredetű szó, és irigységet jelent.
17.
17.
Blackbulldog
Vigyázat az ATI kártyákkal hatalmas reklámok hatalmas hip. Tesztek "szakemberektől " (lefizetett). Aztán a mindennapi használat mindig az Nvidiát igazolja. Egy volt ATI-s.
16.
16.
givi6
Ajánlanék egy oldalt, a hwcompare-t, ahol összelehet hasonlítani videókártyák erejét, fogyasztását, és néha még egy két játék fps-t is megmutatja...
14.
14.
Cuppak
Nekem Asus ENGTS 250-m van, teljesen megfelel. Ati kártyám még az életben nem volt.
12.
12.
l4cyk4
Nekem egy 2-3 éves XFX GeForce GTX 260 Black Edition kártyám van és a legújabb játékok 90%-át high/ultra részletességen viszi.
11.
11.
bledzer
az atinak egy baja van. Tulságosan törtetnek előre az újabbnál újabb technológiákkal és így soha nem kiforott egy kártyájuk sem és mire befutna, kiforrana már a kukában van. Plussz még mindig kapsz mx440-eshez drivert viszont régi atihoz izzadhatsz driverért
9.
9.
ATi0021
#8: Épp ez az hogy utána néztem. Legutóbbi 2900XT-t a ProHardver egyik neves szerkesztője ajánlotta. Direkt megkérdeztem akkor, hogy szerinte 8800GTX vagy az. És akkor jött ilyen-olyan technikai szöveggel és azt mondtam ok ATi lesz.

X800 idejében PC World, PC Guru szerű újságok miatt vettem ATi kártyát. Plusz a kereskedő is azt mondta és nem GF6800 lett. Nem vagyok mérnök, de azért egy PHs és egyéb újságok szövegei elég meggyőzőek voltak.
8.
8.
LnB
#7: Leszögezném, hogy nem akarlak megbántani! De ha kiadtál 2x 100000 forintot egy(két) kártyára ami nem volt, jo akkor veled van a gond, méghozzá nem értesz hozzá. Az ember nem vesz 100000ft-os vga-t úgy hogy ne járna körültekintően utánna. Másrészről az Ati a 4800-as széria után mondható a legjobbnak, elötte voltak gondok (elötte én is NvDia-t használtam, de most már csak Ati-t.)
7.
7.
ATi0021
Azért ez az ATi - NV kérdés érdekes. Én évekig vettem az ATikat, mert mindenki azt mondta, hogy ilyen-olyan jók. Ez támogatja azt meg amazt. Meg ilyen-olyan technológia stb. Soha nem vettem NV-t.

Aztán miután elég rendesen befürödtem 2 év után a 100ezeres 2900XTvel. Bátorkodtam venni egy 30 ezres NV kártyát. És ahhoz képes milyen remek az ATi, az NV kártyával ami az átlag ATi kártyáimhoz képes több mint 2 szer olcsóbb nem akadt semmi és még most is remekül megvagyok vele.

Addig 2 db 100 ezres kártyával ami ATi volt (X800, 2900XT) azt kellett tapasztalnom, hogy bizony megvételkor voltak gondok. Akadások, belassulások. Pedig premierkor vett csúcskártyák voltak. Szóval csak óvatosan, hogy mi milyen jó, mert én jelen pillanatban megvagyok döbbenve, hogy bizony az ilyen olyan jó ATi kártyák lehet mégse voltak olyan jók, vagy csak papíron. Mert bizony az életben, a játékoknál most nagyon meggyőzött az NV. És lehet hogy mindezt csak azért érik el, mert szép pénzt raknak a játék készítők zsebébe, de akkoris elérik. És bizony a jövőben is erősen számolok az NVvel is. Nem leszek olyan balga, hogy ProHardveres okoskák és egyebeknek hagyom, hogy meggyőzzenek. Lehet hogy értik az elektronikát, de attól még a játékok nekem más mondanak és bizony én a játék miatt veszek kártyát a jövőben. Persze nem írtam le az ATi-t se, de óvatosabban fogom kezelni...

A hírt illetően meg örülök a sikerüknek. Remélem a jövőben is itt lesznek ATi mellett.
6.
6.
Stranger
Jajj hagyjuk már itt is, hogy melyik cég a jobb. Minden kategóriába jobb néhol az egyik néha a másik....
5.
5.
givi6
Elég egy jó Ati kártya és sziasztok...
Nincs bajom az nvidiával, de egy ati kártya árán jóval gyengébb teljesítményű nvidiát kapsz, sőt, egy két ati-nvidia sériánál még a drágább nvidia kártyák sem múlják felül az ati-t

Jut eszembe, valahol, egy fórumon lehetett olyanokat olvasni, hogy egy krapek bővíteni akarja a videokártyájának a memóriáját, azt mondja, hogy tudja, hogy lehet venni memóriát, de neki most az ingyen letölthető kell, és adjunk már meg neki egy linket, ahol ez elérhető... remélem csak hülyült...
3.
3.
kebi90
ATI HD6770 és csókolom :D :D
2.
2.
colors
Videókártya - Amit nem tudtok letölteni. :D
1.
1.
_Tappancs_
" A vállalat szerint a Battlefield 3, a Call of Duty: Modern Warfare 3, a Star Wars: The Old Republic és más címek érkezése miatt nő az igény a felső kategóriás videokártyák iránt."

Egy középkategóriás kártyával is elfut mind.. SW-nek meg lehet annyi se kell..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...