Skyrim - moddal cserélik le a pókokat

  • Írta: InGen
  • 2011. november 14.
  • Hír
Link másolása
Nem kell sokat játszani a The Elder Scrolls legújabb részével ahhoz, hogy beleütközzünk egy nálunk ötször nagyobb pókba. Ami nyilvánvalóan sokak számára problémákat okoz, nem azért, mert olyan nehéz lenne legyőzni, hanem mert rettegnek a pókoktól.

Még a nyár elején küldtem le a csajomat a medencénk aljára, hogy a tél utáni kitakarítási folyamat első részeként söpörje fel azt a pár darab levelet, ami leszállt az aljára, hogy utána neki tudjunk esni a gőzborotvával a tisztításnak.

Tíz perc múlva néztem vissza rá, amikor ugyanabban a sarokban állt, mint ahol hagytam, miközben enyhén remegve, ujjal mutatott valamire a medence ellenkező sarkában. Kiderült, hogy egy szabad szemmel szinte nem is látható, aprócska kis pók mászott ott, ezért nem mert megmozdulni.


Onnantól kezdve értem, miről szól az arachnofóbia, vagyis a pókiszony. Nos, úgy látszik, hogy nagyon sok pókiszonyos próbál dűlőre jutni a Skyrimmel, ami nem egyszerű feladat, tekintve, hogy a játékban eléggé gyakran ütközünk bele nagy és rusnya nyolclábúakba.

Mivel hivatalos modkészítő készlet egyelőre nincs, egy ügyes srác némi sufnituning megoldással elérte, hogy a játékban megtalálható pókok medveként jelenjenek meg. A mod elérhető innen, s természetesen csak PC-re.

Ti bírjátok a nagy pókok látványát?

81.
81.
secret.
#80: Meg úgy kb semmi elol se -.- Nem tudok kijuti abból a katakombából ahova bekergetett az elején az a rohadt sárkány :\
80.
80.
MaxiJets
#79: vagy túl sok cucc van az invertory-dban és azért lassú, v a caps lock lesz a hibás... de ez hogy jön ide? nem tudsz elfutni a pókok elől?:D
79.
79.
secret.
Basszus be nyomtam vmit és nem tud futni hanem csak sétálni a karakterem. Most mi a f.szt csináljak? :S
78.
78.
Extol
76.
76.
Engem a nyarán akasztott ki egy tenyérnyi, hatalmas imádkozósáska, ami az éj leple alatt, a nyitott ablakon át repült be, majd azzal ébresztett fel, hogy nagyot koppant a könyvespolcomon, ahonnan egyenesen a szemem elé röppent a falra. Ahogy a koppanás hangjára kíváncsian felébredtem úgy hajnali 3-kor, ott mászott a szemem előtt úgy 10 centire a rohadék. Felpattantam, mire berezelt, a függönyhöz repült, amibe meg belegabalyodott, és nem lehetett látni mást, mint sok kis láb kalimpálását egy ilyen alaktalan taszító testen. Komolyan undorodom ezektől, és engem is megrémít egy-két ilyen csúszómászó meg bogárivadék (pontosabban mérhetetlen undort érzek a visszataszító látványuk miatt) - de meg se fordulna a fejemben hogy egy gameben bármit is megváltoztassak csak mert az életben kidobom a taccsot ha egy ilyen okádék rám mászik. (Amúgy ez tényleg valami pszichológiai dolog lehet, ez lehet a büntetésem hogy gyerekkoromban öcsémmel éjjel-nappal változatosabbnál változatosabb módon kínoztuk ezeket a lényeket. Láttam már őket különböző anyagokban feloldva, darabokban, megsülve. Hát úgy tűnik az öcsém "zseniális" ötleteiért nekem kell lakolnom most. XD

Am. ha láttátok volna, hogy a Fallout: New Vegasban mit kaptak tőlem a mutáns sáskák a leírt eset után... :D Fatboy-al nyomattam nekik :D
75.
75.
X-Master
Én teljes mértékben meg tudom érteni a helyzetet. Bár nem játszottam még a Skyrimmel és a pókokkal sincs semmi bajom, a Morrowindben viszont nem mertem átmenni az erdőn azoktól a nagy, medúzaszerű förmedvényektől, és ahogy ott másznak a nagy lábaikkal meg beleakadnak a fákba és hullámzanak, undorító... Előtte nem igazán féltem úgy konkrétan semmitől, azóta gyűlölöm a medúzákat, ha bárhol, képen vagy TV-ben meglátok egyet, muszály elfordulnom vagy átkapcsolnom. A San Andreasban még elviselem, mert nem mozognak és csak a víz alatt látszanak kicsit, de amúgy... Gyanítom, hogy a medúzák ilyen szintű mutáns szörnnyé transzformálása és virtuális világba való átültetése miatt alakult ki a félelmem. Szóval részemről üdvözlöm az ilyesfajta lehetőségeket.
74.
74.
hedzsooo
#73: Nalam gyors az oldal es tenyleg jok a Skyrim MODok! ;D :)
73.
73.
PolluxHUN
Ajánlom minden kedves Skyrim tulaj figyelmébe, aki igényes mod-okkal akarja turbózni a stuffot: http://skyrimnexus.com/ (elég leterhelt az utóbbi napokban, úgyh lassúcska még)
72.
72.
Morv
A medve helyett kitalálhatott volna valami mást is. Mondjuk "népszerű" politikusok és az úgymond sztárok! Még a környezetet sem kéne lecserélni, pont beleillenének! :)
Így még szívesebben bemennék a barlangokba helyükre tenni a dolgokat!
71.
71.
M3rcy
Én pont, hogy imádom őket! Oké, nem tartanék egy aszpirinnál nagyobbat a kezemben, de szívesen nézném, hogy mit csinál. Néha kézbe veszek egy kisebb keresztespókot és figyelem amint az ujjaim közt hálót készít.
A játékban pedig tényleg jól meg vannak csinálva.
70.
70.
Cuppak
Én iszonyatosan félek a pókoktól :D, ha 1 kicsit is meglátok már nem tudom mit csinálok :D:D...
A játékban imádom írtani a pókokat :P.
69.
69.
drakecsaj
#67: Na és a keresztespók? Ő sem ártalmas? :O
68.
68.
MaxiJets
az a baj h szegény pókom itt az asztalon nem tudja, h éppen a virtuális fajtársait aprítom. mondjuk ő nem ilyen randa...
67.
67.
bledzer
#66: egyszer vedd rá magad s érj hozza egyhez s elmúlik. Sajnos én a tériszonyommal hiába állok ki az erkély szélére mert ha szottyanok akkor végem XD de szerencsédre európa ezen zugában nincsenek emberre ártalmas pókok úgy hogy hajrá
66.
66.
Wackor
#64: azért egy-egy ilyen harc közben én is mindig úgyéreztem, mintha valami mászna rajtam :D
64.
64.
Füge
Azért kicsit szerintem túl van lihegve a dolog. A pókfóbiát még megértem, de itt egy játékról van szó ahol nincs is tényleges pók. Még csak nem is egy képet látsz egy valós pókról, hanem egy textúrát. Én baromi tériszonyos vagyok, mégse igénylem a hegyek síkságokká alakítását.
62.
62.
Terawatt
#61: Szerintem kőbuták és simán ki lehet játszani őket.Használd ki a terepet :)
61.
61.
Rabit Wars
Nem tudom, engem inkább jobban aggasztanak a "jetik" azaz a havasi trollok pontosan nem tom mi a nevük ,de szerintem jetire-re hasonlítanak pedig alig nagyobbak nálam még is alig lehet kicsinálni őket idegesítő hogy csak a tűzzel lehet jól le nyomni az életüket az ütésekre meg nyilakra nem nagyon reagálnak....!
60.
60.
secret.
Ez egy f.szság. Kicsi korom óta undorodok a pókoktól de érdekes módon mégse kaptam szívrohamot tole.
59.
59.
Morv
Legalább erre is van megoldás, szerencsémre nekem ez nem merült fel, mint probléma. A pókok itt általában dobnak méregfiolát, a medve már nem biztos. És vannak olyanok akik szeretik a mérges hősöket.
58.
58.
Extol
Az ha valaki ennyire rosszul lesz a Skyrim-es pókoktól, az jó, mert ez is azt mutatja hogy mennyire jól és valósághűre sikerültek :D
Mindenesetre részvétem az érintetteknek. (Tényleg)
57.
57.
mdr88
Akkora problémám, hál' Istennek nincs a pókokkal, mint kedves barátnődnek, de azért van baj :)... bár Én ezt a gyűlöletet felhasználom az irtásukra, amit lehet, hogy az egerem fog bánni :)
56.
56.
adamsfamily
#31: Én undorodom a pókoktól de egyszer vettem a bátorságot és megfogtam egyet.Na olyat se csinálok többet mert annyira gusztustalanok ezek az állatok.De filmeknél és játékoknál nincs problémám velük,mert azokban általában mindig kinyírják őket.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...