Nemjátékos alkalmazásokkal erősít a Wii U?

  • Írta: fojesz
  • 2011. december 30.
  • Pletyka
Link másolása
A pletykák szerint a Nintendo is elmozdulna a nemjátékos alkalmazások felé, a Wii U-ra már olyan programok is megvásárolhatók lesznek, amiknek még csak közük sincsen a játékokhoz. Ez persze nem meglepő, hiszen így az új konzol kontrollere gyakorlatilag önálló tabletként is képes lesz funkcionálni.

Nem nehéz elképzelni: megállítjuk a játékot egy pillanatra, majd a kanapén megnézzük az e-mailjeinket, a Facebookot vagy a Twittert, esetleg gyorsan egy cikket is elolvasunk. Valljuk be, ha valamire, hát akkor erre mindenképpen alkalmas lesz a Wii U óriási kontrollere, amelyen 6,2 hüvelykes érintőkijelző feszít.

A The Daily úgy tudja, a Nintendo saját alkalmazásbolttal rukkolna elő, ami adott esetben kiszolgálhatná ezeket az igényeket: hasonló online üzletre kell gondolni, mint az Apple vagy az Android alkalmazásboltja, de az új Xbox 360 dashboarddal már a Microsoft konzolján is megjelent az appoknak szánt felület, ahol xboxos, PC-s és okostelefonos alkalmazásokat vásárolhatunk.

A Nintendo tulajdonképpen most is üzemeltet ilyen alkalmazásboltot, a felhozatal viszont lájtos, csak különféle játékos kötődésű tartalmakat, például Mario nevével fémjelzett számológépet lehet vásárolni - a Wii U alkalmazásboltja ezzel szemben sokkal összetettebb lesz, állítja a lap.

A Wii U jövőre kerül boltokba, és a januári CES-en is képviselteti magát a konzol, de új bejelentésekre nem számíthatunk majd a Nintendo szerint.

17.
17.
jszili32
De én annak örülnék a legjobban, ha végre ugy tudnék netezni, hogy a profilomba a lakhelynél Magyarország van!
16.
16.
Balintka98
Szerintem nagyon jó ötlet!
15.
15.
Kumite
#14: Pl képzeld el, hogy játszol és eszedbe jut:

1.) este meccs van, de mikor is és melyik csatornán is?
Kontroller átvált böngészőre -> port.hu -> és már tudod is, hogy mennyi játék fér még bele, mert még sörért is le kell ugranod.

2.) írt-e már vissza Facebook-on az a csajszi akinek buli után részegen írtál -> facebook app megnyit, megnéz megnyugszik, hogy visszaírt, este jó neki a mozi, mikor, hol, mit nézzetek -> széntén port.hu -> mozi

3.) kéne enni egy pizzát -> netpincér megnyit böngészőben vagy app-ként, és addig játszol, amíg nem csönget a futár. Ha okos az app vagy a böngészős felület, a kontrolleren össze is tudod böködni a fullos 7 kívánság pizzádat.

4. 5. 6. 7. ... 9872343567543210324567.) szerintem már megy magadtól is ;)
14.
14.
leviske
Miután egy szimpla kontrollernek hatalmas, nem is árt ráfeküdni az olyan alkalmazásokra, amikkel kilehet használni. Bár azért érdekelne, hogy ki fogja tabletnek használni otthon.
12.
12.
Ooorky
11.
11.
papailajos
9.
9.
Kumite
#8: Illetve az E3-on nem a végleges verzió volt még kint, egyszerűbb volt egy vezetékes verziót kirakni, mint egy optimalizálatlan nélkülit.
A végső biztos a lehető legjobb energiafelhasználással fog rendelkezni és megfelelő akkuval. A képen egy olyan látható, ami 1-másfél évvel korábbi darab, mint amilyen a végleges lesz.
8.
8.
strike19
#6: Ez egy kiállított darab.A biztonság érdekébe ki kell kötni mert lennének olyan emberek akik megpattannának vele.
7.
7.
strike19
Én akkor is vezetékes verziót akarok.
6.
6.
jszili32
#4: Ha vezeték nélküli, akkor mi az a baszomnyi vezeték ami kilog a kütyüböl!!??
2.
2.
samatagrav09
Amúgy ez az izé vezetékes vagy vezetéknélküli mert ha nem vezetékes akkor is fogyaszt gondolom rendesen ha vezetékes én szétröhögöm magam.
1.
1.
papailajos
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...