Töretlenül erősödik tovább a Steam

  • Írta: fojesz
  • 2012. január 10.
  • Biznisz
Link másolása
A Valve végre elárulta, hogyan szerepelt a Steam tavaly: a számok impozánsak, az is kiderül belőlük többek között, hogy a szolgáltatáson keresztül értékesített játékok mennyisége immár hetedik éve nő legalább 100 százalékkal. Gabe Newell Valve-elnök elégedett, és további fejlesztéseket ígér.

A Valve ugyan tavaly kapott egy erős riválist az Electronic Arts és az Origin személyében, azt továbbra is elmondhatjuk, hogy a Steam egyeduralkodó a digitális disztribúciós rendszerek piacán. A tavalyi év volt sorban a hetedik, amikor a vállalat legalább 100 százalékkal tudta növelni a szolgáltatáson keresztül eladott játékok számát, a növekedés tehát töretlen, és egyenesen lenyűgöző.

Gabe Newell, a Valve elnöke elégedett az eredményekkel és további fejlődést ígér: "Az ingame tárgycsere bevezetésével 19 millió ügyletet bonyolítottak le a felhasználók, a júniusban elrajtolt free-to-play játékok száma pedig 18-ra nőtt, ráadásul 2012-ben további címek várhatók. A közeljövőben a Big Picture UI üzemmód elindítására koncentrálunk, ami lehetővé teszi a játékosoknak, hogy nagyobb képernyőkön és a ház több szobájában is átéljék a Steam-élményt."

A Steamen jelenleg 1800 játék közül válogathatnak a felhasználók, akik összesen 40 millióan vannak - tavaly rekord született az egyszerre jelen lévő játékosok számát tekintve is: volt olyan alkalom, mikor egyszerre 5 millió felhasználó jelentkezett be a szolgáltatásba. 2011-ben 780 petabájt adat fordult meg a rendszeren keresztül, ez a tavalyi szám kétszerese, illetve 14,5 millió Steamworks-játékot regisztráltak a Steamben, ami 67 százalékos növekedést jelent.

34.
34.
adriano28
én meg amióta nem használom a steamet a bicepszem nőt fel 44 cm re:D
33.
33.
fire
#9: De ügyes vagy, megállapítod a lelki szemeiddel. Megtanítasz? Én is szeretnék mentalista lenni, te okos ember. Ja és minél több pontot teszel a mondat végére, annál keményebb leszel. Sok sikert! Megyek játszok a szar gépemen! Son of a pig.
32.
32.
Veldspar
#27: "Tenyleg elkapatta magat a steam az uj jatekok araival."

No, nem csak az újakkal, de szerencsére vannak már a Steamen kívüli "kishalak" is.

Például a Fallout 2 Steamen 10 ajró (3200 ft), a GoG-n pedig 6 dolcsi (1500 ft).
31.
31.
caleb007
A forint miatt elég drága nekünk, magyaroknak. Nekem meg van a Batman: AA Steamen, ezért a Batman: AC-t 20% kedvezménnyel vehettem volna meg. Utána számoltam és még így is drágább volt, mint a dobozos verzió néhány itthoni boltban. Régebbi játékoknál viszont meglepően jó akciók vannak. Egyébként meg vagyok elégedve vele, a sebességgel is. Igaz, nekem csak 15Mb/s sávszélességem van de ritka, mikor nem maxon jön le valami. Szerintem érdemes mindenkinek magyar szerverre állítani, nyilván nem olyan terhelt mint pl. a német.
30.
30.
ribizly
#29: Még annyit az árakhoz: ha valami drágának tűnik, akkor meg kell nézni dobozos verzióban is néhány boltban, mert esélyes, hogy ott huf-ban olcsóbb... ;)
29.
29.
ribizly
Egyrészt azoknak akik a sebességére és a stabilitására panaszkodnak üzenem: ahhoz képest, hogy honnan indult és milyen volt, és a konkurencia milyen képességekkel és felhozatallal jön egy szava nem lehet senkinek. Én a kezdetektől használom és jelenleg ~95%-ban vagyok megelégedve. Az a 5% már csak szőrszálhasogatás. A telepítéskor, ha le van terhelve a túloldal az nem a steam hibája, egy ilyen jellegű terhelésnél nincs az a hw, ami ki tudna szolgálni egyszerre több ezer felhasználó több GB-os letöltését. Valamint az első induláskor a szükséges telepítési összetevők felpakolása meg minden más alkalmazásánál is lefut, csak akkor nem zavar annyira, mert a telepítőképernyőt nézted már vagy 40 percet és ott teszi fel. Ha valakinek meg maga a steam lassú, akkor sajnálom, de gépet kell cserélni, vagy reinstall a rendszernek, mert akkor valami más zabálja az erőforrásaidat... Az Origin-re még pár keresetlen szót. Jó lesz. Nem lesz akkora ellenfél, mint szeretnék, de az biztos, hogy jelenleg a legfejlettebb konkurencia, ami már elkelt ide a steam egyeduralkodása mellé. Még az árakról. Ha Valaki azt hiszi, csak azért mert nem kap dobozt még olcsóbb lesz az új SW, az nagyon téved. Szóval ezen kár pörögni. Az a gond, hogy rossz régióba lettünk sorolva az EU miatt, mert ha pl. Ukrán IP címről lépsz be a steam-be, akkor egyből dollárban és még abban is olcsóbban kapod meg az összes játékot. Ezzel nincs mit tenni, ez van. Lehet szórakozni VPN-el, de nem tudom milyen veszélyei vannak. Az mindenesetre igaz mind a két rendszerre. Akciók folyamatosan vannak és ráadásul nem is rosszak. Pl. karácsony előtt az Origin-en a Dead Space 1: 4.99$ a Dead Space 2: 5.00$ volt. A Steam-en meg annyi akció volt, hogy nem is írom le. Úgyhogy elég legyen a nyavajgásból :D
28.
28.
Quent1n
#27: Mostani forinttal az MW3 18-19k az a nem gyenge! :D Persze erről nem ők tehetnek nyilvánvaló de pl. dollárba "csak" 15k lenne.

Én Trine 2 akciót várok épp :)
27.
27.
hedzsooo
#25: Tenyleg elkapatta magat a steam az uj jatekok araival. Dobozos verzioira hajazo arai neikem is feltuntek.
Ami nem akcios, azt en sem ajanlom, h ott vegye meg valaki.

A gyujtoi, szinten akcios valtozatok, pl. kiadoktol nagyon jok. Jonehany id jatekot is szereztem be kevezo aron steam-en. Meg pl. nevesebb cimek gyujtoi akcios valtozata is kiri.

Aki viszont kizarolag uj jatekat szeretne venni steam-en...,nos az figyelje mindig az aktualis akcioit, h megerje naluk megvenni. ;)
26.
26.
hedzsooo
#23: Tevedes, olyankor legtobbszor csak el kell inditani a jatekot. ;)

Ekkor vegzi el ugyanis elso inditaskor a szukseges telepiteseket, pl. dX frissitest, valamint ekkor aktivalodik ugyanis a steam-en es valik letolthetove a maradek par Mb file, ami utan indul is a jatek szepen.

Akinel nem indul, annak haloztai, netes problemai lehetnek. Esetleg nincsen meg a felteltele, a szukseges hardveres, v. szoftveres tamogatas a jateknak, pl. uj jatekoknal mar SP (Service Pack) meglete is altalanos az op.rendszereknel.

Vagy esetleg telelpitesi hiba is kozbejohet. Az is elofordul neha-neha, nagyon ritkan..., normal, leggyakoribb esetbe sima ugy a telelpites es maga a jatek is steam-en. ;) :)

Amit Optimus Prime irt, az is elofordul, de az terhelt szerverek eseten (pl. nemrreg a Skyrim letoltese sem volt egyszeru, tavaly 11-11-11-en, de azert nem volt lehtetlen;), akkor masik steam-szerot kell kivalasztani a beallitasokban.
Vagy pl. akkor fordul meg elo, h ujra kell inditani (voltakepppen csak folytatni, NEM erolrol kezdeni!;) a letoltest, mikor a steam automatikusan (alalpbeallitsoknal) szunetelteti, ha elkezdunk egy mar meglevo steam-es jatekkal jatszani.

Annyira nem veszes ez szrintem, csak akinek vmi nem megy, az hajlamos egybol inkabb mast szidni miatta es nem pedig az okara rajonni, h nala eppen miert nem megy az adott dolog, pl. jatek letoltese, v. futtatasa....
25.
25.
Quent1n
#22: Én nem bocsájtom meg mert ugyanezek az akciók vannak amcsiban is. Ez egyszerűen csúnya kibaszás és az amúgy is szép bevételek további gyarapítása. Farmolás kb.... és ha ezt meg is bocsájtjuk ott van továbbra is az, hogy miért kerül ugyanannyiba egy digitális kiadás mint egy dobozos. Ilyen pofátlanul magas zsebbe menő pénzek után a rendszeres és komoly akciók szerintem alap dolgok ezek nélkül kíváncsi lennék hol tartanának..

60 euró egy MW3? Azért nonszensz kicsit még 250es euroval számolva is...
23.
23.
Optimus Prime
A 97-99%-on gyakran leeseik, megáll a letöltés. Ilyenkor pause-starttal kell játszani. Válts magyar szervet, vagy németet és esetleg francia - paris/marseille. Azok gyorsak is, bár az Origin ebben üti, mert Steam átlag 2-2,8 MB/s kapok, de általában 1-1,6 MB/s addig Origin mindig 3,4-4 MB/s. tény, hogy itt kisebb lehet az adatforgalom. De az is tény, hogy az Origin tényleg gyorsabb és van Cloud save minden játékra is, azt nem tudom hogy működik-e, mert a Steam-é nem.
22.
22.
Raatkainen
Ne felejtsük el, hogy hatalmas akciók vannak(elég gyakran) a steamen, szóval a dollár-euró átváltást meg lehet bocsátani.
20.
20.
Quent1n
#14: Attól mert szervert kell váltani, igaza van a Steam sebességét illetően. Jó lenne ha pl. ez a szerverváltás automatikus lenne ha tultherhelt egy szero. Ehelyett ha töltök egy játékot arra kell figyelni, hogy mikor gyorsabb lassabb és szervert váltani ha gáz. Nem túl kényelmes de nem is olyan hatalmas probléma SZVSZ. :)
19.
19.
Quent1n
#18: Nem érted :) Ha egy digitális játék 50 euro a boltba dobozosan és digitális változatban is az még külföldön se jó ár függetlenül a havi keresettől. :) Sőt mondhatnám azt is, hogy pofátlanság, mert egy dobozos játék jóval többe kerül mire oda jut a polcra és ugye DVD-d ott lesz a polcon akármi történjen a Valve-val. :)

Az akciók nagyon jók számomra ez jelenti a Steam értelmét :)
18.
18.
TrojaiPF
#13: A steamen nagyon jók az árak! Az egy dolog, hogy teljes áron 50 € (15000 Ft) egy játék. De ez külföldi árviszonyok alapján van felcímkézve, hiszen ott meg tudják fizetni az emberek. Külföldön (legalábbis csak picit is nyugatabbra tőlünk) többet keresnek havi 80000 Ft-nál.
És aki figyelte karácsonykor a steamet, az tudja, hogy hatalmas akciók voltak, olyan árakkal, amik még magyar ember számára is megfizethetőek!
Úgyhogy ne tessék bántani a steamet! :)
17.
17.
hedzsooo
Mar-mar elfog az irigyseg a sikereik lattan, de orulok is neki, mert en is szivesen hasznalom a steam-et. :)
16.
16.
Moldren
Töretlenül hízik Gabe Newell
14.
14.
Gurren
#12: válts már szervert D:
13.
13.
Quent1n
Steam nagyon sokat fejlődött de azért van még hova sebességben és stabilitásban is. Az árak viszont szarok mondjuk ki. Ami nem akciós az szinte rablás mind. Az, hogy dollár=euro egy dolog (egy elég köcsög dolog), de hogy sokszor digitálisan annyi egy játék mint dobozosan továbbra is ritka gusztustalan dolog szerintem.

Ha nem lennének leárazások soha semmit nem vettem volna ott az hétszentség.
12.
12.
Cuppak
#10 Igen, de nekem az origin 10x gyorsabb... és nem kell vele tökölnöm 10percig hogy elindítsak egy nyomorult játékot..
11.
11.
goblinfing
#8: Ezt a marhaságot meg se hallottam az origin 1 nagyon gyenge steam utánzat..és 1 kalap szart se ér.
9.
9.
Argetlam
#6: szar a géped...
#7 gyökér steam szervert használsz... (ha túlterhelt válts)
8.
8.
Cuppak
#5 Remélem meghagyják az Origin-t, mert így tudom aktiválni ott a cuccosokat etc... pl ha BF3 DVD tönkre megy np, ott van az Origin.. és ráadásul gyorsabb mint a Steam
7.
7.
Cuppak
Inkább azon kellene gondolkozniuk hogy gyorsabb legyen a steam, ne fél óra alatt töltsön be egy játék... ne crasholjon, mert nekem kurva sokszor leáll, főleg az basz fel hogy a játékot letöltöm és 99%-nál kiírja hogy a Steam túlterhelt... próbáld újra később.
6.
6.
fire
Steam-élménynek számít az is, hogy fél óra mire betölt a játék? :d.d
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...