Doom 4 információmorzsák érkeztek

  • Írta: zoenn
  • 2012. január 28.
  • Hír
Link másolása
Nem valami bődületes lepellerántásról beszélhetünk, csupán arról van szó, hogy a Merlininkazani magazin elbeszélgetett egy kicsit John Carmackkal. A programozózseni azt állítja, hogy a Doom 4 PS3-as verziója sokkal több adatot tartalmaz majd, mint a PC-s és az Xbox 360-as változat.

Nem titok, hogy az id Software jelenleg gőzerővel dolgozik a Doom 4-en, miután a Rage már a piacon van - örülhetünk, hogy minden idejüket a Végzet 4 köti le. A Merlininkazani magazinnak adott interjújában John Carmack elmondta, hogy jelentős különbségek lesznek a Doom 4 különböző verziónak adatmennyisége között, elvégre az eltérő adathordozókból adódó fizikai korlátok rányomják a bélyegüket a játékra.

A programozó-istenség elhintette, hogy a PlayStation 3-as változat esetében ki fogják használni a Blu-ray lemez kapacitását - több tartalommal tömik meg, mint a PC-s és Xbox 360-as verziót. Nem a videók felbontásában lesz a különbség, azok továbbra is normál játékadatnak számítanak. A Doom 4 ugyanazt a Megatexture eljárást használja majd, mint a Rage, ennek megfelelően kétféle adatfelépítést használnak majd: a Blu-ray esetében nincsenek megkötések, az xboxos lemezeket vélhetőleg cserélgetnünk kell majd.

Carmack megemlítette, hogy PC-n tényleg egyedülálló a streaming technológia, de a jelenlegi sávszélesség-megkötések miatt az id nem akar kockázatot vállalni. A Doom 4 hatalmas szerverparkot követelne, így nem biztos, hogy el tudnák kötelezni magukat mellette.

A fejlesztés már elég régóta tart, de szinte semmit nem láttunk még belőle - halványan reménykedünk, hogy még idén napvilágot lát a Doom 4, főleg, hogy a technológia már kész van, de nem lepődnénk meg, ha még egy évet kéne várnunk rá.

33.
33.
TheCHP
#15 Jó nagy marha vagy, kijelentésed alaptalan, meggondolatlan, oltári marhaság. Egy kevésbé jó játék, és küldöd is a picsába? Ez téged minősít, IQ bajnok barátom.
32.
32.
TheCHP
#23 Öreg, az efféle megnyilvánulások erős tudatlanságot és intenzív képzavart sejtetnek! Hogy merészelsz olyat mondani, hogy egy jó játékot se láttál tőle? Az FPS műfaj megteremtőjéről beszélsz Te kis 12 éves senkiházi! Doom sorozat, Quake sorozat, Wolfenstein... Mi itt legtöbben már akkor Quake-eztünk, meg Doom-oztunk amikor neked anyuci éppen pelenkát cserélt Te lúzer!!! Klasszikust szidsz, válogasd hát meg szánalmas szavaid!
31.
31.
alex512
#30: Erről van szó: nem lehet tagadni, hogy vannak hibák a játékban (én is láttam a videókat), de azért sztem lassan már menő lesz a Rage-t szidni és már szokás lett költői túlzásokkal élni a hibáit illetően. Én meg azt sajnálom, hogy magáról a játékról alig hallani a hibáin kívül ,pedig megérdemelne nemkevés dícsérő szót, mert rendesen összerakták a cuccot az ID-nél, a technikai problémák ha úgy vesszük nem magának a játéknak a hibái.
30.
30.
treck
#28: Azért ebben van egy kicsi ferdítés! Igaz, hogy van benne textura pop-up, de nem 10 mp késéssel. Nálam max 1-2 mp, és csak bizonyos pályákon jön elő. A pályák 70-80%-án nyoma sincs! 40GB-os Fat gépem van, ami lassan 4 éves. A HDD-t igaz kicseréltem benne egy 400GB-osra, de ugyan úgy 5400RPM-es mint a gyári.
28.
28.
green01
Hát igen ez nagyon jó hir de inkább az id arról beszélehtne hogy mikor javitják ki a RAGE nek a hibáit ps3 nál.szörnyű egy határ szar az egész 10 mp ket kell várni mire elöbukkanank a texturák ahogy forgatod a kamerát csak egy elmosodott képet látsz!süljön le a pofájukról a bőr hogy igy volt arcuk kiadni!azokat az embereket sajnálom akik megvették sok sok pénzért mert biztak benne hogy frankó lesz pl én is.....mindenkinek ajánlom hogy nagyon körültekintően vegyetek id s és bethesdás cuccokat.
27.
27.
Jinbobo
#19: Hát ez szíven érintett! Most elvonulok és sírok...
Egyébként féltékenyek lehettek a ps3-ra, kedves x-boxosok, ugyanis eddig a ps nem kapott a Doom-ból és most kiderült hogy a 4.rész ps3-on lesz a legtartalmasabb! Idegesítő mi? Engem is idegesítene, ha a God of war4 tartalmasabb kivitelben jönne xboxra.
25.
25.
DanielMcBas
Még milyen jó hogy anno 1996-ban a Final DooM-al le lett zárva a sorozat ...
24.
24.
Gamerdavid
A doom 3 nekem nagyon tetszett.remélem ez is fog.
23.
23.
MangaBoyKing
Ez a Carmááák vagy ki,mindig is gyengusz volt,eddig egy értelmes játékot nem láttam tölle.Fizika mindig is 0 volt a játékaiban.A Rage meg egy bughalmaz,legközelebb talán oda figyelnek majd,ha annyira gagyi a pc fejleszenek konzolon,jaaa hogy azzal nem lehet hát ez gáz.
22.
22.
Henry82
#21: Ha egy i7-es Dell notin játszol vele, honnan tudod, hogy teljesen jól optimalizált a cucc? :))
Ezt arra szokás mondani, amikor egy játék régebbi gépeken, hardvereken is elfut, a csúcsgépeken minden tükörsimán szalad:)
21.
21.
Csoola
#18: én egy i7-es Dell notin játszok/játszottam vele, szerintem is nagyon jó játék, nekem egyáltalán nem volt semmi gondom vele, ráadásul tükörsimán fut, teljesen jól optimalizált cucc...
nekem ilyen Mad Max utánérzésem van tőle, persze valamennyi western és rengeteg sci-fi beütéssel :) de szerintem akinél nincsenek hardver akadályok, annak tetszik, tényleg fasza, nyitott világ, csomó lehetőséggel, meg minden, meg tök interaktív az egész, sajnálom is, hogy lehúzták sokan, a grafikáról meg annyit, hogy életemben nem láttam ilyen szép játékot, csak lehet, hogy nem valami legszarabb full alacsony felbontáson meg gagyi részletességgel kéne nézni...
20.
20.
Darox
Hát, várjuk ki mi lesz. Legroszabb esetben ott van még mindig a Doom 1-2 Source Portjai (pl. Skulltag) meg a Doom 3...

#19: Ez a megszólalás szerintem már pályázhat a 2012-es év legjobb kommentjei közüli egyik díjra.
19.
19.
kharami
#14: sajnálom, hogy nem úszkáltak cápák a magzatvizedben!
18.
18.
alex512
#17: Sztem nem kell sokat várnod, igazán jó játék. Véleményem szerint csak a kezdeti súlyos driver hibák miatt van rossz híre a játéknak, mert számomra, akinek nem jött elő egy hiba sem, az utóbbi évek egyik leghangulatosabb, látványosabb, szórakoztatóbb játéka a Rage. Ha szereted a posztapokaliptikus témát akk semmiképp ne hagyd ki, de sima fps fanként is remek szórakozás. Tényleg minden sivatagi bandának más a harcmodora, fegyverei és ott vannak még a különböző mutánsok, kannibál hordák... Kövezzetek meg érte, de nálam sokszor a Half Life érzésem volt a sok fegyvertől, lepusztult városi helyszíntől (Ravenholm utánérzés) és a szupermodern főellenségektől. Jó ez, csak sokan szidják, de csak azért mert el sem indul nekik, de ha mégis megy a játék....
17.
17.
Raatkainen
Még nem próbáltam a Rage-t, de a kommentek alapján rájöttem, hogy nem nagyon váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Mégis mennyi pénzt ér meg? Ha olcsóbb lesz megvegyem?
16.
16.
Hubert Cumberdale
#8: Lehet, hogy szólni kellene nekik, hogy van olyan DVD tok, amibe 2, vagy akár még több lemez is belefér. Nekem pölö van olyan, amibe 8, ismétlem nyóc DVD lemez is vígan el van bármilyen szorongás nélkül. Ja, hogy a sok paraszt leírás nélkül még a lemezt sem tudja kicserélni a meghajtóban? Akkor bocs...
15.
15.
Gt17
Carmack bácsi,hálás köszönet az eddigi munkáidért,nem a semmiért fogod a nyugdíjad kapni,de mostmár légyszi húzz a picsábaa!!
14.
14.
Jinbobo
Végre az a konzol kapja a legtöbb törődést, mely jobb mind közül...
13.
13.
Teuton
#8: A vicc az hogy senki nem tiltotta meg nekik hogy egyszerre adjanak ki pc-s dcd-t és pc-s blu-rayt (természetesen ugyanazon az áron).
12.
12.
Nekem van egy olyan érzésem, hogy Carmarck és az ID egyre inkább a múltból és a múltban él. A Wolfenstein és a Doom illetve az akkori technológia amivel világelsők voltak, vitathatatlan érdemek, de azóta se csináltak semmi értékelhetőt / innovatívat, csak Doom-ot és multiplayer Doomot (a'la Quake :), illetve free roam Doom-ot (a'la Rage ami valójában egy cső FPS).

Mint programozó, felnézek rájuk...
Mint gamer, mélységesen csalódtam és leírtam őket...

(Ez az idióta szöveg meg szerintem félrefordítás, vagy a saját inkompetenciájuk (szar a Rage, akár elismerik, akár nem) játékosokra való kivetítése. Így is, úgy is szánalmas! ):
11.
11.
Stranger
Pffff... Ott a digitális vásárlás. Nem kell a sz@ros Blu-ray. Hát persze, hogy a fantasztikus Megaszuperduper textúrázást használják. Csak ez az eljárás nem működne 200x200 felbontásnál nagyobb textúrákkal? -.- Mind1, alig várom ezt a techonológiai "csodát". Úgyis sz@r lesz ha megint konzolt vesznek alapul.
10.
10.
Mortis
Megint a szokásos, kackiás szövegelés. Egyszerűen oda kellene szólni, hogy az ikonjukat is beáldozzák a látvány oltárán. Akármennyire is próbálkozom nem erre gondolni...
9.
9.
kharami
Carmack mostmár elmehetne a pcsába! Nagyon elegem van már belőle és az idióta kijelentéseiből! PC ismételten suxxxx! És ha olyan mosott texturák és steril fizikátlan lesz a játék mint a rage akkor tuti, hogy marad a polcon! Szedje már magát össze az ID!
8.
8.
caleb007
Az igen. Biztos nagyon sokba kerülne nekik több lemezen kiadni. -.-"
7.
7.
drat576
Számomra a Rage nagyon nagy csalódás volt, szerintem brutál gyenge lett (ennek ellenére azért végig játszottam - mondjuk a vége is egy nagy igénytelen vicc) nahde sebaj...ettől még erősen várom az új DOOM-ot, de ha azt is elbaltázzák, akkor Carmack komáék eláshatják magukat.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...