Kaz Hirai a Sony új elnöke és ügyvezetője

  • Írta: InGen
  • 2012. február 1.
  • Biznisz
Link másolása
Korábban már pletykáltunk róla, de a Sony akkor megcáfolta a híreket. Most azonban hivatalossá vált a dolog: az eddig a PlayStation üzletágat is irányító Kaz Hirai veszi át az angol Sir Howard Stringer pozícióját, mint a vállalat elnöke és ügyvezető igazgatója.

Mindez április 1-jén fog bekövetkezni, Sir Howard Stringer addig a helyén marad, de leváltása után is a Sony igazgatótanácsában marad, mert elfoglalja a visszavonuló Yotaro Kobayashi helyét. Kaz Hirai jelenleg a Sony Computer Entertainment divíziót vezeti, amit 2006-ban vett át a látnok és proféta Ken Kutaragitól, a PlayStation alkotójától, illetve ő a Sony szórakoztatóipari termékeiért felelős részlegének a fejese is.


Hirai örül a részvényesek és az igazgatótanács bizalmának, és szerinte az új menedzsment alapjait már letették ahhoz, hogy a jövőben még hatékonyabban tudják kihasználni és összekapcsolni a Sony széles termékportfólióját.

Howard Stringer nyilatkozata szerint Hirai egy olyan erős vezető, aki a globális piacot tartja szem előtt, teljesen naprakész a technikai újdonságokkal kapcsolatban, és nagyon fontosnak tartja a szolgáltatott tartalmak értékét.

6.
6.
daenath
#5: Inkabb Yakuza nem? :))))) Maffia az olaszoknal van ;)
5.
5.
Mathia$
Ez a Kobayasi már 80 éves lesz, Sony olyan mint egy maffia. Csupa öregember.
3.
3.
Mathia$
#2: lol :D

Na, minden felett megkapta az elnöki jogot. Most, hogy ismét japán főnöke lesz a Sony-nak, biztos helyrerázódik a TV-piac is. A PS4 meg ismét piacvezető lesz.
Howard Stringer úr sok mindent elb*szott...
2.
2.
koffein
"ekkora halat fogtam vasárnap délután csónakázás közben"
1.
1.
D5000
Király:)
Kár, hogy Kevin Buttler kitalált személy, mert ő is klassz elnök lehetett volna:)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...