GFACE - bemutatkozik a Crytek online platformja

  • Írta: zoenn
  • 2012. február 2.
  • Hír
Link másolása
Nagy fába vágta a fejszéjét a német Crytek: olyan online közösségi cross-platformot hoz létre, melyen a streamelhető játékok mellett barátkozhatunk és cseveghetünk is. Mindez böngészőből futna, és igazi nagyágyú címekkel is játszhatunk majd - a zárt béta már kezdetét vette.

A Crysis fejlesztői saját online közösségi rendszert indítanak, mely annyiban térne el a konkurens szolgáltatásoktól, hogy igazi cloud platformként lehetővé tenné a streamelhető játékok futtatását - a rendszer böngészőből indíthatjuk, hasonlóan a DICE Battlelogjához.

A GFACE.com-on már elindult a zárt béta, ahová bárki jelentkezhet, de elkél némi szerencse, hogy bekerülj. Ahogyan a fejlesztők nevezik a terméküket: "magas színvonalú, közösségi média és kiadói szolgáltatás, ami támogatni fogja az igazi, nagy kaliberű játékok futtatását". Az első ilyen cím a Crytek free-to-play shootere, a Warface lesz, vélhetőleg a többi AAA-s játékra sem kell sokáig várnunk.

A GFACE cross-platform, azaz a játékosok PC-ről, mobiltelefonról vagy éppen tabletről is elérhetik. Ahogy azt a mellékelt képek is mutatják, a Warface három különböző eszközön is futott, s remekül oldották meg az eltérő inputból adódó sajátosságok használatát: a PC-s játékos lőtt, ahogy a csövön kifér gyalogosként, az iPhone-user a légi támogatást adta, a parancsnok pedig tabletjével utasította madártávlatból csapata tagjait. Ügyes és innovatív megoldás.

A szociális lehetőségek nem mutatnak meglepetéseket: használatuk egyszerű, "fogd és vidd" módszerrel menedzselhetjük barátaink listáját. Bármikor felkérhetjük őket némi játékra, de elérhető a szöveges, hang és videochat is. Saját üzenőfallal, állapotfrissítésekkel és avatárokkal - olyan, mintha a Facebookon lennénk.

Cevat Yerli, a Crytek vezérigazgatója elmondta, hogy a technológia egyesíti a magas szociális élményre vágyó játékosokat, mindegy, hogy azok min játszanak: PC-n, okostelefonon vagy éppen tableten. A Crytek egyébként már 2009 áprilisa óta dolgozik a koncepción.

4.
4.
daenath
Faszbuk ala gamebuk stilusban, a lenyeg ugyanaz, zero!!!!
3.
3.
gamerman15
Ez a GFACE olyan lesz mint a Gaikai?
2.
2.
Hubert Cumberdale
Akkor a wareface nem csak a sárgáké lesz?
1.
1.
hedzsooo
Ejha, ez nekem meg uj, de jol hangzik! Csak mire ezek a stream-elheto jatekok mindenki szamara elerhetoek lesznek, ill. a hozza megfelelo internet-szolgalaltatas..., v. annyira nem igenyelnek komoly netet?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...