Lemezmeghajtó nélkül jön az Xbox 360-utód?

  • Írta: InGen
  • 2012. március 9.
  • Pletyka
Link másolása
A heti pletykaadagnak meg kell lennie, még a végén túl nagy meglepetés érne minket, amikor ténylegesen bejelentik majd a következő generációs konzolokat. Azt pedig ugyebár nem szeretnénk, hogy bármelyik kedves olvasónk a GK előtt kapjon szívrohamot.

Az MCV értesülései szerint a Microsoft az eddigi legszigorúbb titoktartási szerződés alatt közölte a partnerekkel, hogy a következő Xboxban nem találunk majd klasszikus lemezmeghajtót - sem DVD-t, sem pedig Blu-rayt. A partnerek ezek szerint nem veszik olyan komolyan a titoktartást, mint amennyire a Microsoft azt szeretné.


A lépés egyébként logikus lenne, két okból is. A DVD már kvázi elavult, viszont, ha Blu-rayt tennének a masinába, azzal minden megépített Xbox után a nagy konkurens Sony zsebében csörrenne a pénz. Ezen kívül pedig a következő generációs konzoloktól mindenki azt várja, hogy körülbelül 4 GB memóriával érkezzenek (valószínűleg 8-nál több memóriachipet nem építenek be egyik konzolba sem, így ez lehet a maximum), s be kell látnunk, hogy 4 GB-nyi adatot lemezről streamelni irgalmatlanul lassú lenne.

Éppen ezért a most kiszivárgott információk szerint a következő Xbox valamiféle memóriakártyás megoldással érkezne. A kérdés, hogy a Microsoft valamilyen meglévő szabványt használ-e majd, vagy saját formátummal áll elő - ha beigazolódnak ezek az információk, inkább az utóbbi a valószínűbb.

52.
52.
DON GONDOCS
Eszt nem merik megtenni XD valamilyen optikai meghajtó bissztos lesz benne. Most hogy néz ki letöltöm a játékot oszt, tönkremegy a gép, jön egy áramszünet letöltés közben, vagy a szerver halna be.
51.
51.
nekem logikusnak hangzik, bár akkor a 360 nas játékaimmal bukok és nem tudom hogyan lehetlesz emulálni rajta (megint meg kéne venni pf). de remélem az így felszabadult hely a hütésre megy majd el nem a design-ra.
50.
50.
DanielMcBas
a Microsoft már azt sem tudja hogy mit akar . Remélem hogy Bill belefullad a pénzébe ... mi szükség van arra a rohadt LIVE tagságra ? 16990 Ft évente nem nagy pénz csak van akinek nincs annyi pénze ( tudom van a 3 hónapos tagság is, de az is 7000 Ft körül van ) a PSN nekem jobban bejön. Amúgy nyugodtan beletehetnének egy optikai meghajtót ,mert a netről leszedni gémeket eléggé gáz ... a STEAM-el is teli van a tököm .
48.
48.
trulyxy
#46: miért kellene kidobnod az eddigi játékaidat?játszol vele a mostani boxon, amúgy még az is lehet hogy nem lesz visszafele kompatibilis az új box
47.
47.
strike19
Szerintem is lesz benne optikai meghajtó.Az emberek szeretik a kézzel fogható dolgokat :D .Pl:a Sony PSP Go ja nagyon beégett mert csak netről lehetett játékokat szedni rá.Szerintem a BD XL lemezek tökéletesen megfelelnek erre a célra főleg ha a konzol max felbontása 1080p felett lesz nem sokkal.A 4K felbontást feleslegesnek tartom.Nem hiszem hogy mindenkinek otthon mozi nagyságú vászonja van.
46.
46.
Batman
Sok haverom van, aki nem használ live-ot pedig eredeti gammával tolja.
Ők, hogy szerzok meg a játékokat?

A másik meg, hogy akkor most dobjam el az összes játékomat ami idáig van?
Meghajtó tuti lesz benne, ez a cikk meg egy kacsa
45.
45.
Extol
Igen a másik az hogy olcsóbb sem lesz az online játék, ki fognak találni valamit, lásd Valve szerint $ = €
44.
44.
Extol
#43: Szerintem ő magára az olvasóra értette az 5K-t nem a lemezre. Én feleslegesnek tartom az egész mizériát, aki játékot vesz annak mind 1 milyen adathordozóról van szó. Ha valaki online veszi a játékokat mint én (többnyire) annak nem okoz különösebb fennakadást ha nem lesz kézzelfogható a termék. Hozzáfűzöm én is jobban szeretem birtokolni azt amit vettem, de ez felfogás dolga. Azt viszont korai lenne kijelenteni hogy eltűnik majd a warez. Az új megoldások a crackereknek csak újabb kihívás amivel majd megpróbálnak és valószínűleg meg is fognak bírkózni. Ahol internet van ott warez is van, felesleges adathordozókról beszélni. Másrészt az internethez való teljes ragaszkodás komoly veszélyforrás lehet, pláne ha valakinek sok drága játéka van, vagy csak ott van nyilvántartva, gondoljunk bele, mivel ez nem nem az a szitu hogy riasztót szereltettem a lakásomba így nem törnek be. Az internet nyitott mindenki számára használja az üzletemberm a nagyi, a hadsereg, a maffia és a terrorszervezetek is amik a jövő fő hadszínterét látják a virtuális világban. Steam-től is loptak adatokat, holott az ember azt hinné hogy egy ekkora sikerű cég áttörhetetlen védelemmel rendelkezik. Sajnos a közelmúltban kiderült hogy maga az internet is egy elég sebezhető dolog, pedig a világgazdaság alappillére. A 100%-os biztonság csupán illúzió és általában mindig a rendes emberek húzzák a rövidebbet.
43.
43.
X-Master
#42: Hol élsz te, ahol 5000 ft egy dupla DVD? Szarabb helyeken is max 500, én 130 Ft körül veszem. Ha pedig kiszámolod, akkor egy 25 gigás BD ár/tárhely arány még a hdd-knél is jobb.
42.
42.
Na kérem. Egy 16 mb-os sokszor újraírható ram chip KISKERESKEDELMI ára 10'000 huf ALATT van. Ez kvázi 2 db. dupla DVD ! Ne felejtsük el, hogy ha memóriakártya mellett döntenek akkor az szinte biztos, hogy minden rom (egyszer írható) chipen fog jönni, valószínűleg a pnp usb2 szabványnál egyszerűbb dokkoló felülettel --> sokkal olcsóbb ! De ha csak a fele, akkor is egy 5'000 huf árrés már nem olyan nagy, pláne, hogy vagy megveszed, vagy nem játszol (no warez* :) Természetesen itt eleve 15k huf árú konzol cuccokról beszélünk és a DVD legyártásán is spórolnak, szóval nem hinném, hogy jelentősen megdobná a játékok árát**...

Aztán azt is megjegyezném, hogy már a mai usb2-es chipek is 20 MiB/s-el olvasnak (!!!) ez kvázi 133x CD illetve 14x DVD sebesség (az elméleti limit meg ügye 60 Mib/s) Egy mai SATA2-es HDD olvas max. 45-50 MiB/s-el (az elméleti határ itt 300 Mib/s), szóval ez már MA sem egy olyan rossz alternatíva...)

*: Ha nincs adathordozó és nincs csatoló felület, mert teszem azt okosan vigyáznak, hogy ne tudj buhera HDD-t, USB-t rádugni akkor nyaff-nyaff van maximum. Mondom, amin jön a cucc, azt nem kell kiskereskedelmi forgalomba dobni és hoppá ! :)

**: Független attól, hogy ha lesz is fizikai hordozó (chip, cartridge, dvd, bármi) akkor is az online a jövő, szóval ha csak az lesz benne az sem olyan meglepő, csak akkor kell a hdd, vagy sdd és már megint ott vagyunk, hogy _elméletileg_ warez alkalmas a vas :)

Az optikai lemez meg egy több, mint 30 éves elavult technológia, lehet nyújtani, megerőszakolni több réteggel, de akkor is nyögve-nyelős múltban merengős konzervatív gondolkodás next-gen konzolba ilyet tervezni :) Az összes formájának (a bluerayt is beleértve) már rég ki kellett volna halnia. :)
41.
41.
Serapf
Szerintem, ha letöltősek lesznek a játékok akkor sem lesznek olcsóbbak, mint ahogy a Steam-en sem olcsóbbak az új játékok, sőt. Mikor megjelenik egy AAA-s cím és a több millió gamer egyszerre szeretné azt letölteni, ahhoz nem kis erőforrások kellenek 0-24ben, ami nem kis pénz, amit a játékok árán kell visszahozni.
40.
40.
dzsiádzsó
#38: Letöltöd, usb-ről, vagy mediacenterről, esetleg bármilyen hordozható telefonszerűségerdről.
Én 3 éve nem néztem filmet dvd-ről, sztm vagyunk még így itt egy páran!
39.
39.
dzsiádzsó
#31: Miért bad sectoros DVD DL-t meg mindenki? Miért fizetne licenszet az MS, ha van létező megoldása a problémára ingyéé, mond te nem tudol olvasni :D?
38.
38.
Dercsi
A hír sztem lufi, semmi valóság alapja sincs, és nem is lesz. A következő generációs konzolról mindenki úgy nyilatkozott hogy egy multimédiás szórakoztató center lesz...Akkor hogyan dvd-zek??? Innentől vicc a cikk.
37.
37.
p3ti
#35: Ez a cikk egy pletyka , ugyan úgy mint ahogy itt sokan használják az xbox 720 jelzőt ... Csak maga a microsoft tudja mi lesz ebből megvalósítva :) Szerintem egy fél éven belül ki derül mi lesz a nextgennel .
36.
36.
Giga0509
#34: :D:D sárga kazettás Xbox 720-at a népnek!! :D
35.
35.
jszili32
Akkor most, vagy játékkártya lesz, vagy letöltés!!?
34.
34.
thelegendary
Vissza a nintendo kazikkal!!! :D
33.
33.
Nathan
#31: be is baszna ha minden játékot lekéne tölteni
Mert mondjuk aki nem rendelkezik jó netel csak ilyen pendrivésel ami lassú mint a kutya ????
meg azért jó netel is eltart 30 gb-os játékot leszedni
32.
32.
Nebuloid
#24: "Az is lehet, viszont ha egyáltalán nem adathordozón jönnek majd a játékok, akkor lényegesen olcsóbbak kell majd legyenek a játékok."

Én pont ezért vártam a digitális könyv/zene disztribúciót, mert olcsóbb lesz az adathordozó hiánya és a velejáró költségek miatt (gyártás/szállítás/raktározás). De láss csodát nem lett az, sőt. A tartalomszolgáltatók pedig a pár évvel ezelőtti kijelentéseiknek ellentmondva - kijelentették, hogy hát nem is a hordozó miatt volt minden drága, hanem a szellemi munka miatt. Szóval a hordozó elhagyása, de ne gondolt, hogy komoly árcsökkenéshez vezet majd.
31.
31.
McDuff
#30: nem zavar,hogy HD-DVD nem gyárt senki?

Én mindig is mondtam,hogy az MS nem fog Bluray-re váltani,akkor inkább letölthetővé teszi az összes játékot,mint hogy ezt bevállalja,úgy néz ki így is lesz...amúgy is azt hangoztatják,hogy a digitális kereskedelmé a jövő,nem kell szállítani,nem kell legyártani,csomagolni,olcsóbb is lenne...csak hát kell 1 terrás vinyó,amit rólunk fognak legombolni:D
30.
30.
dzsiádzsó
Miért gondolja mindenki hogy BR meghajtó egyáltalán szóbajönne az MS-nál, ott HD-DVD miért licenszelne mást?
28.
28.
trulyxy
Én is így tudom , pontosabban egy "társaságé" amibe a Sony is bent van több másik céggel együtt, nem hiszem sok akadálya lenne hogy az MS is köztük legyen
26.
26.
trulyxy
a blu-ray esélyesebb szerintem
25.
25.
BloodyDeath
Voltam anno azok a sárga kazettás nintendok. Lehet, hogy azokat az időket arják vissza hozni? oooooooooooooo
Szerintem tök klafa lenne. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...