Xbox 720 - dupla GPU, állandó netkapcsolat

  • Írta: InGen
  • 2012. április 2.
  • Pletyka
Link másolása
Ahogy már megszoktuk, nem kezdődhet el a hét a betevő next-gen konzolpletykák nélkül. Ezúttal ráadásul a kiszivárgott információk némileg részletesebbek is a szokásosnál, bár nem sokkal. A hardver valószínűleg brutális lesz, és állandó netkapcsolat kell majd a következő Xboxhoz.

Azt egyelőre nem tudjuk, hogy mi lesz a következő Xbox neve, mint ahogy azt sem, hogy milyen hardver kap majd helyet a dobozában. Mindenesetre, szokás szerint a Crytek egyik embere nem igazán tudta magában tartani a birtokába jutott információkat. Sean Tracy, a fejlesztőcsapat egyik technikai felelőse egy azóta törölt Twitter-üzenetben beszélt az Xbox 720 hardveréről, azzal kapcsolatban ugyanis állítólag a Microsoft szinte teljes részletességben beszélt a legfontosabb partnereinek.


Ezek szerint a következő Xboxban dupla, az AMD 7000-es sorozatához közel álló GPU kap majd helyet, melyet azonban nem CrossFire-busz köt össze, és nem is ugyanazon az elven működnek, mint a PC-s dupla grafikus kártyák - vagyis nem felváltva renderelnek egy-egy sort az adott képből, hanem mind a kettő tud teljesen másféle feladatokkal foglalkozni.

A processzorral kapcsolatban azt tartja a legújabb szóbeszéd, hogy 4 vagy 6 magos CPU kerül az Xbox 720-ba, ebből azonban egyet állandóan lefoglal a Kinect, egyet pedig az operációs rendszer - utóbbi mindenesetre kicsit furán hangzik. A Kinect persze alapból bele lesz építve a konzolba.

Ezen kívül a források azt említik, hogy a következő Xbox állandó netkapcsolatot igényel a játékhoz, ezzel visszaszorítva a kalózkodást, Blu-ray meghajtót használ, és a 2013-as karácsonyi szezonban kerülhet piacra.

66.
66.
genius95
Hát ez a folyamatos netkapcsolat kissé idétlenség..(jo egyet értek h kalozkodás ellen..de) ..hisz most vkink nincs net beszerelve..jo .. hát manapság már mindenkinek van ..de akinek ..akkor az most csak a box miatt fog egy internet szerződést kötni...am meg elég szar pl egy T-home mert ott elég gyakran elmegy a net..és az nem igazán kellemes mikor mondjuk probálkozol singleba ey rész ugy hatodszorra és akkor sikerül és épp akkor elmegy a net akár egy percre is és mondjuk checkpoint nem volt ott xDDD..jo ez mondjuk egyedi eset ..de ha mégis én sztem nem kéne..
65.
65.
Kumite
#64: Legvalószínűbb amúgy az XBox 8. Win8 és WinPhone 8 integrációt sugallva.
64.
64.
Ra1D3n
#63: Ennél még az X360-2 is találóbb név lenne... A levezetésed meg nem hiszem, hogy téged igazolna, hogy a 720 milyen helytálló...
63.
63.
Kumite
#61: ÉS a 360 mit jelent tudományosan a nevében?

Q: Why Xbox 360? Why didn't they call it Xbox 2?

A: As various Microsoft executives have noted, Xbox 2 is a fine name until you realize that Sony's next machine will be called the PlayStation 3, which sounds newer and more powerful. The Xbox 360 name was chosen to imply that the gamer is at the center of the Xbox experience.


Ennyi erővel lehet simán 720, mert az azt jelentené, hogy a játék ÉS a média középpontjában is vagy egyszerre, ha ezt választod. De a név a legkevesebb, a Wii U is milyen hülye név volt az elején, most meg már nagyon természetesen hat nekem.
62.
62.
#60: Alapvetően, kompromisszum készségen múlik minden. Most már konzolosként _is_ pár éve minden bekapcsolás erről szól... Nekem pl. 2009-es gépem van (azóta egy fillért nem költöttem rá, csak játékokra, na ott viszont darabján 5000-ret spórolhatsz :), mégsem volt egy olyan játék ahol nem tudtam találni olyan beállítást ami már a játékélmény / minőség kárára ment volna. Szóval azt nem mondanám, hogy feltétlen a legdrágább platform, ha nem törekszel az abszolút "high-end"-re. A fél év röhejesen mókás remélhetőleg bulvár elszólás :D Amúgy amit spórolsz mondjuk 10 játékonként 1-2 évente abból simán kijön egy látványos fejlesztés, De mondom én lassan 3 éve nem nyúltam bele a gépbe és még nem is tervezem, hogy bármit vegyek, mert egyenlőre minden gyönyörűen fut rajta...

Gondolkozom a gyereknek egy Wii-n, csak a játékok árai rémisztenek el nagyon. Ha nem akarnék neki hadonászós játékélményt már rég lenne közel ugyanannyiért egy olyan gépe, mint nekem, amin akár Witcher2-zhet is :) Szóval pont a már nem akarok annyit költeni miatt nem vettem meg. Vicces, de valahol a fagyi visszanyal hangulata van :D No offence persze!
61.
61.
Ra1D3n
XBOX720... Még mindig a fejemet fogom, amikor ezt az elnevezést meglátom... Nem tudom,ki volt az a primitív, aki a gémerek elméjébe becsempészte ezt a hülye megnevezést, de ha már tényszerűbbek akarunk lenni, akkor inkább már írjátok, hogy a következő generációs XBOX vagy XBOX3, mert a jelenlegi XBOX360 nevében a 360 a kör sugarára utal, és ugye a 720fok ebből a szempontból BAROMSÁG...
60.
60.
Kumite
#59: Nekem mind1, hogy melyik gyártó mit csinál e közül a kettő közül, mert nekem megvan az otthoni konzolom 2018ig legalább (Wii U) és hordozható konzolom is 2017-ig (3DS)... ;)

"szerencsés esetben, mennyien fognak inkább PC-t fejleszteni, visszapártolni"
PC-re pedig továbbra is egyre kevesebben fognak fejleszteni és visszapártolni. A PC nem halott, de vissza már nem fogja hódítani az MMO, stratégia, Minecraft és Facebook casual játékosokon kívüli világot. Annyi mindenre "kell" már költenie egy átlag fogyasztótársadalmi embernek, hogy semmi kedve nem lesz még a legdrágább játékplatformba is pénzt lapátolni félévente.
59.
59.
# kumite, dareal: Tök feleslegesen vitatkoztok, ugyanis mindkét konzolnál (legalábbis pletyka szinten) felmerült az online kötelezettség.

A sony ugyan már egyszer megégette magát ezzel (psp-go), de szerintem be fogják vállalni. Szinte biztos vagyok benne, hogy van köztük egy megállapodás és mivel mindketten utálják a használt és warezolt cuccokat, meg fogják lépni.
PC- esetében az online felület még akkor sem oldja meg a warezt ha játék-tartalmakat tölt futás időben: lásd Assasins Creed (utóbb azt is feltörték), ugyanígy a D3-hoz is fog jönni pár hónap késéssel a törés. De konzolnál ez már jóval macerásabb.

Kíváncsi vagyok, hogy mennyire fogja majd visszafogni ez az eladásokat (szerencsés esetben, mennyien fognak inkább PC-t fejleszteni, visszapártolni :)... Szerintem érezhető, de semmiképp nem kritikus mértékben. Előbb-utóbb minden lófasz netre lesz kötve akár tetszik akár nem és amikor jönnek az Alienek, egy EMP-vel visszaküldenek minket a középkorba és úgy igáznak le, mint amikor eltaposol egy hangyát ! :)))))))
58.
58.
Kumite
#57: Úgy, hogy akinek nem tetszik majd ez a rendszer vagy nem tudja használni az adott lehetőségei miatt, akkor az majd vesz konzolt egy másik gyártótól.
57.
57.
dareal
#55: nemtom, ezt hogyan szűrted le ebből :)
56.
56.
Nem olyan rossz ez, majd azzal fogja reklámozni az MS és a Sony a gépeit, hogy "konzolosnak lenni kiváltság, elvégre egy új ferraria is éveket kell várni és a gyár dönti el, hogy kaphass-e, egyáltalán méltó vagy-e rá?!" \o/
55.
55.
Kumite
#54: Jó. Akkor Te, a Sidekick userek, meg a kamionsofőrök 80-160 millió emberrel egyetemben vesznek majd Wii U-t vagy PS4-et, másik 40-80 millió ember pedig XBoxot.
54.
54.
dareal
#53: mond ezt a sidekick usereknek, nyilvan ertekelik az elveszett adataikat:) aki atelt mar ilyet, az nem bagatelizalja el egy kezlegyintessel.
tovabba a nagy elofizetok mindig elonyt elveznek az egyszeri felhasznalokhoz kepest. valamint ahogy irtam, nem veletlen, hogy meg a tpm sem aktiv, csak teszt jelleggel. ez nem elmelet, teny. tovabba az erintett resztvevok nem hiszem, hogy a missiom critical cuccaika t tarolnak cloudban, xbox eseteben a felhasznnaloknak meg pont az allando eleres, bekapcsolom es tuti megy a mission critical.
53.
53.
Kumite
#50: http://www.windowsazure.com/en-us/home/case-studies/

Tehát a Boeing, Fujitsu, NASA, T-Systems, (nem szerepel, de Apple) mind szar technológiára bízzák rá magukat. Értem, minden világos.

Az Azure eddig egyetlen egyszer hasalta el magát, február 29-én. Ami gáz, nem vitatom, de azért század annyira sem siralmas a helyzet, mint amennyire megpróbálod azt beállítani.
52.
52.
dareal
#47: ezzel mondjuk szöges ellentétben áll steve ballmer kijelentése, miszerint addig leszarja a warezt, amíg az ő rendszerét használják.
50.
50.
dareal
#48: az a baj, hogy az MS és a cloud eléggé kétséges kettős. eddig 2 igen fontos cloud rendszere szarta össze magát az MS-nek, az egyik (sidekick) ráadásul igen csúfos véget is ért (t-mobile-al együtt létrehozott cloud szolgáltatás, a sidekick készülék speciel semmit sem a készüléken tárolt, hanem cloud-ban. no ez totál összeszarta magát, azt eredményezve, hogy az előfizetők adatai (sms-ek, telefonkönyvek, naptár, stb) mind szarni mentek)).
sokakkal egyetemben én sem bíznám az adataimat az MS cloud rendszereire, mert eddig mindegyik összeszarta magát (a másik épp a hetekben vált elérhetetlenné).

amúgy a TPM rendszereket az MS és társai már a '90 évektől erőltetné, de még azt sem lépték meg, mivel pont, hogy nem áll készen a világ rá, nincs meg a megfelelő netes infrastruktúra (pedig speciel ez pont ugyanez lenne, azaz minden szarhoz net kellene. megsúgom, hogy az alaplapjaink, oprendszereink már mind készen állnak erre, csak még rohadtul nem alkalmazzák, mivel jelenleg igen sokan kimaradnának ebből).
48.
48.
Kumite
#47: És egyáltalán nem mellesleg egy felszopó lépésként is jó a kötelező netkapcsolat, ha 2020-ban csak cloud gépet akarnak majd kiadni, fizikai meghajtó nélkül, vagy időközben a 720-at felruházni egy cloudgaming frissítéssel. Addigra már nem fog senki azon aggódni, hogy jajj mi lesz, ha nem lesz netközelben.
47.
47.
InGen
#45: A blu-ray már most sem nagyon drága, ha némileg módosított AMD CPU-GPU lesz benne, az sem lesz drága, és szerintem a Kinect technológia is kiforr addigra annyira, hogy az se legyen olyan vészes - ugyebár az MS nem kisker áron veszi a dolgokat. Ettől függetlenül tuti, hogy kezdetekben keményen bukik az MS minden eladott gépen (ahogy az szokásos).

Pont ezért tűnik még logikusabbnak a csak online játék, teljesen ki kell iktatniuk a warezt és a használt játékokat, hiszen ott kell visszakeresni a pénzt durván, szóval még az sem feltétlenül baj, ha kevesebb konzolt adnak el (kevesebb veszteség hardveren, nagyobb nyereség a szoftveren).
46.
46.
Kumite
#44: Te nézed az érem netnélküli oldalát, én annyit mondok, hogy ha kötelező, akkor sem fogja nagy veszteség, érni az MS-t. Sőőt, még jól is jöhet ki belőle.

Majd kiderül. Nekem tök mind1, hogy netkötelező-e vagy sem, nem vásárolok belőle úgysem :)
45.
45.
durvának hangzik de mintha megfogná a költsévetést kicsit gpu, cpu, blu ray, winyó, kinect, és még a többi ha nem lesz sláger termék nagyott fog bukni rajta az MS.
44.
44.
dareal
#42: az a baj, hogy az érem egyik oldalát nézed csak.
tényleg hagyjuk, de én még mindig tartom. fogadni is hajlandó vagyok, hogy nem lesz kötelező a gép működéséhez az online jelenlét. kizárt. hatalmas bukta lenne, ha kötelező lenne.
43.
43.
DON GONDOCS
NAmost vagy a következő generációs játok lesznek ennyire multiplayer centrikusak vagy nagyon olcsók lesznek és így akarják kihozni a legtöbbet a közösségi játékokból. Azért remélem egy TES vagy Assassin's Creed megmarad történet központúnak. Megugye a kontroller is maradjon meg a régi.
42.
42.
Kumite
#41: 2009-re 13 millió ment el belőle. Több önálló acc lépett fel, mint amennyi játék elment.
Ezek nagyrésze a használt piacról jött.

És ha már itt tartunk:
A legújabb CoD Single player kampánya max 5 órás lehet (fogalmam sincs pontosan, hogy mennyi, hozzászólásokból nagyjából ezt szűrtem le).
Szerinted 25++ millió ember azért adott ki 10++ ezer forintnak megfelelő összeget, hogy egy 5 órácskás játékkal játsszon?
Nagyon nagyon sok ember van online...

Elveszít pár százezer embert az MS, és akkor mi van? Ha a használt játékpiac 10-20%-át lecsippentheti ennek köszönhetően évente, az dollárszázmilliókat is jelenthet / év.

Többet tényleg nem írok. Majd kiderül mi lesz.
41.
41.
dareal
#40: hja és hányan tolhatták offline. jóóóval többen. nem csak warez pistik. mivel ugye jóval több példány kelt el. ergo akkor azokat veszítené az ms?
40.
40.
Kumite
#39: Természetesen tudom, hogy online játékokról beszélek.

Mindössze annyit mondtam, hogy ha egyetlen cím, 3 évvel ezelőtt (720 megjelenésekor 5 évvel azelőtt) fel tudott vinni a netre 15 millió konzol játékost, akkor ez rohadtul nem lesz cseppet sem gond 2013 végén sem.

Nincs több mondanivalóm a témával kapcsolatban.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...