Használt játékok eladásából pénz a kiadóknak

  • Írta: InGen
  • 2012. április 25.
  • Érdekesség
Link másolása
Az egyik amerikai online játékbolt egy igen érdekes, és szerintünk dicséretes ötlettel állt elő. Az ügyvezető azt mondta, hogy legyen valami haszna a kiadóknak is az üzlete által lebonyolított használtjáték kereskedésből, így minden eladott használt cuccból százalékot ad nekik.

Az ügyvezetők feladata az lenne, hogy cégük minél nagyobb profitot termeljen, nem pedig az, hogy jótékonykodjanak más, olyan cégek felé, akiknek szintén az a céljuk, hogy minél nagyobb profit termeljenek. Az EKGaming néven futó amerikai online játékbolt tulajdonosa azonban nyilvánvalóan egy angyal, vagy valami hasonló.


Mike Kennedy ugyanis úgy döntött, hogy minden használt játék után, amit a cége elad, egy bizonyos százalékot odaad a kiadónak. Minderre ráadásul egy már-már gyanúsan szimpatikus és lovagias indokot hozott fel: "A megnövekedett fejlesztési költségek olyan irányba terelik a kiadókat, amik nem feltétlenül egyeznek meg azzal, amit a játékosok akarnak, hiszen kevesebb kockázatot tudnak vállalni, és ahelyett, hogy újítanának, inkább a már bejáratott dolgok mellett maradnak." - nyilatkozta Kennedy, majd hozzátette, azért osztja meg a kiadókkal a használt játékokból keletkező profit egy részét, hogy azok új élmények léthozásába fektethessék azt, és ne kelljen a használt játékok negatív hatásain gondolkozniuk.

Ezt nem tudom mire vélni. Léteznek még jó és önzetlen emberek a világban, vagy csak Kennedy úr annyira okos, hogy kitalált valami olyat, amire eddig senki más nem gondolt, és valamilyen úton-módon ez is a cége eladásait és profitját fogja növelni?

19.
19.
Gamer
#17: előbb végigtoltam a god of wart mint egy ilyen új generációs divatgamer hallott volna róla
18.
18.
hhhajjj
#17: bocs, gearsel kevertem.. a god of warban is sokkal több különböző helyzet van, a történet nagyon király... és... grafika egyre szebb, olyan megvalositások vannak amiket pc exkluziv játékoknál sose fogtok látni... lehet belekötni h a konzoljátékok nem egyediek, de azok mondják ezt akiknek pc van és nem akarják h veszitsenek... ezért ugyanigy leértékelik a játékokat mint te... stalkerben mi az egyedi? SEMMI! és most teljesen igazat mondtam, egy tényt :)
17.
17.
hhhajjj
#16: az 1. részben nem volt sok akció, a 2ben szebb a grfaika, több az akcio, sokkal jobb ötletek vannak benne (lehet nem mond nektek semmit az h brumakot lehet irányitani meg egy óriáshernyó belsejébe kerülsz és az artériáit kell elfűrészelni a fegyóddal, stbstb a 3. részben több az ilyen jó ötlet és szebb a grafika... igazából van fejlődés, csak akik videókrol állapitanak meg dolgokat, de kise probálták (vagy kiprobálták csak aztse tudják miért kerültek oda és miért csináják amit csinálnak) azoknak olyan a kommente mint neked... vidd végig a 2-t és a 3at és meglátod, sokkal jobbak mint az 1. rész!
16.
16.
Gamer
#14: hagyd már ezt a baromságot, persze jöhet a god of war és társai mind jó játék lenne, de nem évente hanem 5 évente kéne egy rész max, nem a PC-ről van itt szó, pl ha már így fel hoztad a god of war 1-2 között mi a különbség? megmondom semmi, a 3 is ugyan olyan csak jobb graffal ez itt a gáz
15.
15.
hhhajjj
#14: a konzolexkluzivok nemcsak minőségiek, de egyediek is... van ami kevésbé, de a többség király, ezért érdemes konzolt venni hamár játékról van szó... főleg h grafikába is jobb, VGA-n 2011 év játéka mi lett... crysis 2 dx11ét simán földbe döngölte a bf3 dx11ével együtt az UC3 :D XD
szal konzolba érdemes pénzt ölni, mármint a játékok miatt, ez van :)
14.
14.
hhhajjj
#10: UC3, god of war, gears of war (2-3), rdr stbstb rengeteg konzolexkluziv játék hires lett vajon miért... pc-re ilyen játékokat sose fogsz kapni amiknek a minősége ilyen... 7 éve ugyanazokkal a játékokkal játszol??? ez a pc baja, nincs normális minőségi exkluziv cime, konzolon dögivel vannak a király cimek... igy járnak a pc-sek, konzolom van, nem tagadom és egy szavam se lehet a játékkinálatról :) a minőségről meg főleg :)
13.
13.
Zakkantable
Vagy csak rájött hogy ha a játékcégek akarják kitudnak baszni a használt játék kereskedőkkel és hogyne tegyék ezért kellett ezt így megoldani.
12.
12.
Raam989
Ez egy dicséretes lépés, szerintem mindenkinek jó lenne, ha elterjedne ez a módszer és talán az online pass korszak is véget érhetne végre.
11.
11.
Vopesz
Nyilván Mr Kennedy nem hülye, és tanult az angol Game üzletlánc hibájából, az is 20 évig működött, aztán kb az EA kinyírta egyedül a korlátozásaival idén, csupán 2 ezer embert küldve utcára...Mert túl sikeresen bonyolították a használt játék forgalmukat. Jensen képe amúgy pont ideillik, sajna túl nagy hatalom van már a multik kezében.
10.
10.
Gamer
Jó látni, hogy vannak még értelmes emberek a földön, akik hozzám hasonlóan kibaszottul unják, hogy 7 éve ugyan azokkal a játékokkal játszanak...... az x360 és a Ps3 sikere igénytelenné tette a piacot! Jó lenne ha meghallanák már a kiadók mer ez vicc, és jó lenne ha meghallanák már az újságírók is, és nem adnának 9-10 pontokat egy fos 112. call of duty-ra
9.
9.
daenath
Mekkora marhasag, ha en bizniszelnek hasznalt jatekokal biztos nem adnek szazalekot a kiadoknak az adasveteli utan, ezzel az erovel minden termeket gyarto ceg kerhetne szazalekot ha hasznaltan adod/veszed a cucait, pl. van egy 5 eves Audi-m es eladom, erre jon az autogyar hogy fizesek neki az osszegbol xy szazalekot!!!
8.
8.
Vamosz
Vettél egy játékot,fizettél érte a kiadó is jól járt,attól kezdve ki is dobhatod vagy éppen eladhatod,ha úgy tetszik.A Játékfejlesztő céget nem éri kár,és szerintem oka sem lehet a panaszra.Kennedy urat valószínű a pénz motiválja,akár a játékipart és ez lehet a garancia a jó játékokra a jövőben.
7.
7.
giga321
6.
6.
shifteeh
Meglepő, hogy van még olyan ember a földön, akit nem vakít el a pénz. Viszont a kiadók nem ilyenek. Kötve hiszem, hogy ez nem csak arra lesz jó, hogy még több profitot termeljenek a kiadók...
5.
5.
Cooper911
#3: ??? Ki csal és mit, vagy mivel?

Szerintem puszta reklám fogás. Én is ott vennék adnék el ahol igy gondolkoznak.
Bár nem tudom mennyit fog ez segiteni. Megfigyelhető, hogy a kis cégek akik csak annyi bevételt remélnek amiből megélnek azok állnak elő mindig valami forradalmi új ötlettel a játékaikban. Aztán egy nagy kiadó felvásárolja őket és jön a játék második, harmadik, ... tizenkettedik része... Aztán páran ezt megunják, kivállnak, kis cég új ötlet és kezdődik előről. A nagy kiadók nem mernek kockáztatni mert nehogy már csak 90% bevétel legyen az előző évhez képest, inkább nyomják a FIFA 2023at meg a Nídforszpid hatvankettedik részet...
4.
4.
thernielle
Mr. Kennedy úgy lehet vele, mint mi, szent őrült gamerek, akik elmegyünk a boltba és megvesszük, megrendeljük a játékokat. Mi, akik az nCore helyett először vaterán nézzük meg, kapható-e még a régi kedvencünk.
Esetleg úgy gondolhatja, hogy ahhoz, hogy mi játékosok profitálhassunk és ne az évről évre a pofánkba tolt szemetet legyünk kénytelenek emésztgetni, mint az egyszeri konzumidióta, ahhoz a kiadónak extra profit kell, mert az extra profitból majd új játék születik, ami talán jobb lesz majd, mint az előző volt.

Szóval vagy segghülye, vagy idealista, vagy tényleg tud valamit :)
2.
2.
ReNegAdE
Szerintem csak sokat szív Mr Kennedy..
1.
1.
Mortis
Vagy egyszerűen egy sunyi megállapodás áll a háttérben.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...