Lemond a THQ a Devil's Thirdről

  • Írta: fojesz
  • 2012. május 16.
  • Gyászhír
Link másolása
Íme, a THQ második áldozata, ha lehet, Tomonobu Itagaki még jobban aggódhat, mint a South Park alkotói. A kiadó az éves pénzügyi helyzetjelentése során elárulta: lemond a Devil's Third kiadási jogairól, a címet átveheti más, mert neki nem lesz elég az a nyereség, ami ebből a projektből származhat.

Nem megy könnyen Tomonobu Itagakinak, a Ninja Gaiden-széria atyjának a visszatérés, a Devil's Thirdöt két éve jelentette be friss csapatával, a Valhalla Game Studios srácaival, azonban a játék csak nem akar elkészülni, már a 2013-as megjelenésben sem voltak többen biztosak, a legfrissebb hírek után pedig főleg van miért aggódni.

A THQ a legutóbbi pénzügyi helyzetjelentése során erősítette meg, hogy nem ő fogja kiadni a Devil's Thirdöt, miután a játék várható nyereségessége nem felel meg a vállalat elvárásainak. A THQ az ígéretei szerint mindent megtesz annak érdekében, hogy a játék boltokba kerülhessen, jelenleg is tárgyal más kiadókkal a cím átvételéről.

A cég több előre nem várt akadály miatt döntött úgy, hogy ideje kiszállni a projektből. A játék motorját készítő csapat tönkrement, ezért a THQ adott új engine-t a címhez, ez pedig extra költségeket emésztett fel, és szintén problémás, hogy a japán jen relatíve erős a dollárhoz képest, ezért a THQ szempontjából nem éppen kifizetődő egy szigetországbeli stúdiót pénzelni. (A japánok jenben kapják meg a fizetésüket, márpedig ha a jen erősödik, egyre több dollárt kell átváltani ugyanakkora, jenben számolt összegért.)

Szurkoljunk a projektért, vagy nem lenne kár érte?

3.
3.
p3ti
Basszus pedig erre vártam :S Kíváncsi lettem volna rá
2.
2.
shifteeh
ha az összes projektet a kukába kell dobni, hogy átvészeljék a company of heroes 2 megjelenéséig, hát én nem bánom
1.
1.
rossitibi
Tomonobu Itagakinak, a Ninja Gaiden-el kellett volna foglalkozni! Az lett volna a legjobb! Bár kíváncsi lettem volna erre is!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...