E3 2012: PS2-játékokat hoz PS3-ra a Gaikai?

  • Írta: fojesz
  • 2012. június 1.
  • Pletyka
Link másolása
A GamesIndustry International már tudni véli a Sony és az "egyik neves cloud gaming szolgáltató" megállapodásának tárgyát: a lap szerint a japánok partnere a Gaikai lehet, az üzlet lényege pedig az, hogy a felhős rendszeren keresztül újra működne PS3-on a visszafelé-kompatibilitás.

Kezd körvonalazódni a Sony egyik legfontosabb E3-as bejelentése. Ahogy korábban megírtuk, a feltételezések szerint a PlayStation gyártója megállapodást kötött egyik nagyobb cloud gaming szolgáltatóval (más források szerint fel is vásárolta azt), azt azonban eddig nem tudtuk, hogy mi lehet az üzlet célja.

Most kiderült. A GamesIndustry International szerint a Sony a Gaikai nevű céggel szerződött le azért, hogy újra behozza PlayStation 3-ra a visszafelé-kompatibilitást: ez azt jelentené, hogy a játékosoknak elegendő lenne a PlayStation Networkön rábökniük a választott PlayStation- vagy PlayStation 2-játékra, és az automatikusan elindulna. A technológia lényege, hogy a számítást nem a PS3 végezné, hanem egy távoli szerver, így a konzoloknak hardver szempontjából nem kell kompatibilisnek lenniük.

Meg nem nevezett források szerint először a first-party címek jelennének meg a klasszikusok kínálatában, a Sony viszont nyitott arra is, hogy külső kiadókat vonjon be a terjesztésbe - mint tudjuk, temérdek HD Collection jelenik meg napjainkban, valószínűleg lenne igény egy ilyen szolgáltatásra is.

Az egyelőre nem tiszta, hogy a szolgáltatás a PS3-ra korlátozódik-e, de elviekben nem elképzelhetetlen, hogy a rendszer más Sony-kütyükön is elrajtoljon, például tévéken, telefonokon, tableteket vagy laptopokon.

Egyik érintett cég sem kommentálta a híreket.

12.
12.
ErykHUNter
http://web-vassets.ea.com/Assets/Richmedia/Image/Screenshots/mohvanguard-ps2-screenshot4.png?cb=1334003858

Az utolsó Medal of Honor Ps 2 re
Szerintem ez teljesen tűrhető .....
11.
11.
Tibi
#10 A próféta szóljon belőled, mert miután beharangozzák, hogy elhozzák a videojátékok jövőjét, nem a múltját akarom visszakapni. Nem mondom van pár cím ami megérdemli hogy tisztelegjünk előttük, de manapság nem sokan fordítanának figyelmet ilyesmire. Ha már újra el akarják adni akkor legalább csináljanak HD Collectionöket. Elnézést hogy ismétlem magam, de tényleg a jövővel kellene előrukkolniuk.
10.
10.
randall13
#9: Ne légy szűk látókörű :D A valódi cél ennél jóval nagyobb, ez csak egyfajta teszt, hogyan működik a rendszer.
9.
9.
Tibi
Nekem sántít ez a dolog. De ha a Sony most tényleg 2012 - ben értékeli innovációnak a visszafelé kompatibilitást, amikor sokan (én nem vagyok köztük) a jelen generáció ciklusának végérõl beszélnek, akkor nagyobb a baj, mint gondoltam. Meglátjuk, de szerintem nem egy díjnyertes ötlet.
7.
7.
Jinbobo
#6: hát mai szemmel, már csak a Black az egyetlen fps ps2-n amivel még mindig élvezet játszani. A régi MOH-kat mikor ismét visszatettem a ps2-be, bizony csalódtam bennük a mai fps felhozatalok után. És most nem csak a grafikára gondolok!
Viszont vannak nagyon jó gamék is ps2-n, amikkel a mai napig is szívesen játszok: Burnout3,Crash játékok, God of war 1-2 , gta vice city...
6.
6.
odin2011
hát ez nagyon jó lenne mer a régi medal of honorokat kiprobáélnám,meg a ps2-es codokat is például :
5.
5.
Gamer
Ez egy jó hír, sok ps2-es játék jobb a maiaknál hacsak nem grafika buzi az ember
4.
4.
randall13
#1: asdasdasd ez most komoly akart lenni? (o.O)
3.
3.
fojesz
#1: Azért, mert a PS2-es játékokat PSN-es megjelenésnél egyenként kell átírni PS3-ra, a clouddal viszont elég lenne a szervereket felkészíteni a PS2-játékok futtatására.
2.
2.
Animejetix
Pff.... előrelépés.... innováció, fejlődés, jól megmutatja a Sony a világnak hogy bíz ők tökös legények....
1.
1.
fészpalm
Aha, és ez miben lenne nekik amúgy más, mintha Storera felteszik a PS2 játékokat? A konzoloknak nem kell kompatibilisnek lenniük, de a szervereknek emulálniuk kell a játékot (gondolom elég ócskán fog sikerülni), késések lesznek, lesz, aki nem is tudja igénybe venni.
MIÉRT?!?!?! Miért jobb nekik ez, mint a Storeos PS2 játékok? Semmiért. Szerintem FÉLIG hülyeség ez az elképzelés. PS3-ra nem tudom elhinni, hogy jönne, de TV-kre, satöbbikre igen, akár simán a Gaikai oldalán lehetne nyomni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...