E3 2012: Microsoft sajtókonferencia - ÉLŐBEN!

  • Írta: InGen
  • 2012. június 4.
  • Rendezvény
Link másolása
Az E3-as sajtókonferenciákat a Microsoft kezdi meg, reményeink szerint izgalmas bejelentésekkel teszik emlékezetessé a redmondiak az estét. Az eseményt természetesen a korábbi szokásainknak megfelelőn élőben közvetítjük, kövessetek bennünket, azonnal szállítjuk a legújabb bejelentéseket!

20:02 - Vége. Habár a tavalyi show is gyenge volt, ez most alulmúlt minden eddigit. Hamarosan folytatjuk, még ma jön az Electronic Arts és a Ubisoft. Hajnalban pedig a Sony, maradjatok velünk.

19:56 - Szóval, Call of Duty: Black Ops 2. Az elnökasszonyt próbálják kimenekíteni a háborús zónából, de nincs nagyon kiút. Menendez kiiktatja a G20-vezéreket, vagyis a világ legfontosabb vezeőit. Drónok repkednek mindenhol, teljes a káosz. Elindul végre az in-game akció, klasszikus Call of Duty-stílusban, filmszerű jelenetekkel. Emberünk drónokat lő le egy légvédelmi gépágyúval, majd sniperpuskával a kamionon átlátva lövöldözi le az ellenfeleket.A Call of Duty-bemutatók minden évben iszonyatosan színvonalasak, de ez sajnos most nincs így. Rettentő unalmas volt a bemutató, nem tudom, mit gondolt a Treyarch, hogy így prezentálja először élőben a világ legnagyobb játékfranchise-zának új részét.

19:50 - Visszajött Don Mattrick. Szerencsére elköszönni, mert elég unalmas volt a show. De még mielőtt elmegyünk, jön, amiről már azt hittük, hogy elfelejtették. Itt a Call of Duty: Black Ops 2 előzetese.

19:44 - Dance Central 3 bemutató. Nem mondhatnánk, hogy meglepetés, inkább a Harmonix többi, titkos projektjéről szerettünk volna hallani. Usher táncikál nekünk kicsit a színpadon, némi show-elem sosem árt ugyebár. Ehh...

19:42 - Trey Parker és Matt Stone, a South Park alkotói a színpadon. Már régóta szerettek volna South Park-játékot készíteni, de sok probléma volt a grafikával, mert ugye a sorozat maga nem néz ki valami jól. Az Obsidian azonban hosszú munkával kitalálta, hogyan is nézzen ki a játék. A készítők most először készítettek egy teljes térképet South Parknak, hogy pontosan be tudják lőni, melyik ház és neves épület hol található a vásoron belül.

19:40 - South Park romokban, az alsógatyamanók és a hippik még csaka kezdet volt. A városnak egy megmentő kell, és mivel a zsidók nyilván nem lehetnek azok, az új sráchoz kell fordulnia Cartmannek és kis csapatának. Ezek leszünk mi természetesen.

19:38 - Alex Ruiz jön az Xbox Live csapatból. Várat kell ostromolnunk mindenféle eszközzel lövöldözbe a falakat a Kinect segítségével irányítva, s őersze inkább a poénos dolgokra helyezve a hangsúlyt. Különböző lövedékeket használhatunk, és menet közben irányíthatjuk a kilőtt töltényt. Ez a Wreckateer. Nem tűnt valami jónak.

19:34 - Meglepetés, két úriember a Capcomtól megjött, hogy in-game tolják kicsit nekünk a Resident Evil 6-ot. Nagyvárosi környezet, a zombik természetesen maradtak, akiket éppen Leont irányítva lövöldöz le a jóember. Az irányítás ránézésre hasonló lesz, mint az előző részben, viszont van már kihajolás is, ami valószínűleg segíthet.Meg az, hogy Leon tud néhány karatéjozós mozdulatot mutatni a zombikon. A végére azért jutott egy kis QTE-szekvencia is, a biztonság kedvéért. Azt nem mondhatjuk, hogy nem látványos az anyag.

19:30 - A Toy Soldiers fejlesztőitől jön az Xbox Live-ra kihegyezett Ascend. Ami láthatóan brutális és jól is néz ki, de ezen túl egyelőre nem mondott sokat az előzetes. Aztán jön a LocoCycle a Twisted Pixeltől, aminek az előzetese még ennyit sem mondott. Végül pedig itt van a Matter, amit kifejezetten Kinectre készítettek, de ismét csak semmit nem mondott a trailer magáról a játékról.

19:25 - Tomb Raider in-game bemutatót láthatunk, végre tényleg mozgásban Lara! A grafika lenyűgözőnek tűnik, az animációk pedig már most tükörsimák, pedig még majdnem egy év van a megjelenésig. Lara azért láthatóan az íj mellett elboldogul a shotgunnal is, ha arról van szó, illetve a nyíllal közvetlen közelről szúr le rosszfiúkat. A Splinter Cellhez hasonlóan iszonyatosan dinamikus az egész, gyakorlatilag nincs megállás.

19:20 - Ráadásul olyan feature-ök is jöhetnek végre a SmartGlass segítségével, mint az Internet Explorer, így böngészhetünk a nappaliban a tablet segítségével, de persze a tévén. Emberünk néhány ujjmozdulattal, de főként hangutasításokkal előkeresett egy Prometheus előzetest, és le is játszotta. Zseniális. Mindezt tehát bármilyen Windows 8-as tabletről, illetve Windows Phone 7-et futtató telefonról meg tudjuk majd oldani.

19:18 - Ráadásul mindez a játékokhoz is használható lesz. A Maddenben azon mahinálhatunk a taktikával, a Halóban azonnali háttérinformációkat kapunk az éppen felfedezett cuccokról, vagy az online kapcsolatainkat menedzselhetjünk, elfogadhatjuk, ha egy játékos csatlakozni akar a miénkhez. Gyakorlatilag beintettek a Wii U-nak.

19:15 - Az Xbox Live-nagyfőnök a színpadon. Itt a pletykált Xbox SmartGlass. Windows 8-as táblagépekre, illetve Windows Phone-ra telepíthető appról van szó, ami tökéletesen együttműködik az Xbox 360-mal. Elkezdhetünk nézni egy filmet utazás közben, majd ahol abbahagytuk, a SmartGlass átküldi az Xboxnak, és ott folytathatjuk, ahol abbahagytuk. Közben a tableten már átvált egy másik képernyőre, és részletes információkat ad az éppen nézett filmről. A Game of Thrones nézése közben például a tablet kihoz nekünk egy térképet, hogy lássuk, merre kalandozik éppen Jon Snow a Falon túl. Egy szóval: okosan alkalmazkodik ahhoz, amire épp a fogyasztott tartalomnak megfelelően szükség van.

19:13 - Nike+ Kinect Training a program neve, és Olander szerint a készülék jobban tudja követni az emberi mozgásokat és a hozzá tartozó apróságokat, mint az emberi szem. Elmondása szerint a játék ugyanazt a fitnessz programot, és ugyanazokat a visszajelzéseket adja, amiket a Nike sportcentereiben nyújtanak a legjobb sportolóknak a Nike hivatásos edzői. A játék folyamatosan követi teljesítményünket, és négyhetente új javaslatokat tesz, új mozgásokat épít be az edzésprogramba.

19:08 - Yusuf még egy utolsó, kinectes bejelentéssel áll elő, mielőtt lelép. A fitnessz jövőjét ígéri nekünk. Ennek jegyében érkezik Stephan Olander, a Nike-től, aki valószínűleg megnyerne egy Matthew McConaughey hasonmásversenyt.

19:06 - Indul a szolgáltatás, amin a Microsoft már régóta dolgozott. Ez az Xbox Music, ami elérhető lesz Windows Phone-on és persze Windows 8-on is.

19:04 - Az egész szolgáltatás iszonyatosan jónak tűnik egyébként, főleg a mobilos és tabletes megosztással, kapcsolódással és hangvezérléssel. Így kellene működnie egy igazi 21. századi nappalinak. Kár, hogy valószínűleg mi ennek sosem tapasztalhatjuk majd meg az 5%-át sem.

19:00 - Új szolgáltatók csatlakoznak az Xbox Live-os szórakoztató-részleghez. Nickelodeon, Machinima, és még néhány, ami nálunk úgysem lesz elérhető, Yusuf szerint az Xbox 360 célja, hogy a sportközvetítésekben is az egyértelmű választás legyen. Az Egyesült Államokban már így is rengeteg sporteseményre lehet fogadni, most azonban beáll a sorba az NBA, és az NHL is. Az ESPN pedig kibővül, így gyakorlatilag az összes csatornáját lehet már nézni majd a nap 24 órájában.

18:58 - Jön a Microsoft Xbox-részleg marketingfőnöke, Yusuf Mehdi. Úgy látszik, mindenféle Xbox Live-os dologról fog beszélni. Csak tudnám, miért kell nekünk azt hallgatni, ahogy spanyolul karattyol a Kinectnek. Tovább léphetnénk.

18:57 - Forza Horizon előzetes. A lényeg láthatóan a könnyed, hangulatos utcai versenyzésen és az eköré épülő közösségen van, az ennek a míliőnek megfelelő autóválasztékkal. Laza punk-rock, indítólányok, és minden, ami ehhez kell.

18:55 - Jön a várt Gears of War: Judgement előzetes. Sajnos in-game jeleneteket nem láthattunk, de az ütős rockzenével kísért rendertrailer így is felcsigázott azt hiszem, sokakat.

18:53 - Fable: The Journey előzetest láthattunk, ami úgy néz ki, a Microsoft saját Sorceryje lesz. Nem volt túlságosan meggyőző az előzetes, nem is nagyon mutogatnak belőle többet, inkább jön Phil Spencer. Azt ígéri, ez lesz az Xbox legjobb éve.

18:50 - Joe Montana, a Kansas egykori legendás irányítója a színpadon. Ő fogja bemutatni, hogyan kell a Maddenben kiadni az utasításokat. Egyesével is adhat parancsokat a játékosoknak.

18:47 - Andrew Wilson, EA Sports-nagyfőnök a színpadon. Arról fog beszélni, hogyan fogja a Kinect jobbá tenni a FIFA és a Madden új részét. A Fifában hanggal adhatunk ki utasításokat a csapatnak, stratégiai döntéseket hozhatunk, ráadásul beszólhatunk a bírónak is, aminek persze lehetnek következményei is.

18:45 - A Splinter Cell: Blacklist kihasználja a Kinect hangfelismerő képességét, így például odaszólhatunk az ellenfeleknek, hogy megzavarjuk őket, illetve felhívjuk magunkra a figyelmet, ha szükséges. Ezen kívül támogatást kérhetünk a bázistól, ismét csak bemondás alapján. Az egész játék iszonyatosan dinamikus, azt hiszem, így kell kinéznie egy Splinter Cell-anyagnak 2012-ben. A sztori ezek alapján keménynek tűnik, ráadásul Sam sem szarral gurigázik, simán lepuffantaj a terroristát, és még hazudik is.

18:43 - Azt hiszem erre senki nem számított. Itt a Splinter Cell: Blacklist bemutató videója. Sam feketelistás terroristákat rendez le, az előző részből megismert lassítós technika továbbfejlesztésével. A látvány és a mozgások kiválóak, főhősünk mozgás közben tud bárkit lerendezni.

18:38 - Don Mattrick, az Xbox Entertainment nagyfőnök a színpadon. Szokásos felvezetés, legnagyobb, legjobb, ésatöbbi. Ígérete szerint jó sok ütős játékot fogunk látni, és bemutatnak néhány új szórakoztató lehetőséget az Xboxhoz. Mindezt pedig kiterjesztik majd PC-re és telefonokra is.

18:35 - Elképesztően hangulatos és végre technikailag is durvának tűnik a Halo 4. Cortana többet dumál, mint korábban, folyamatosan utasításokat ad és tanácsokkal látja el főhősünket, elemzi a helyzetet. Master Chief ismeretlen ellenfelekkel és Forerunner technológiával találkozik.



18:30 -
Kezdődik! Ahogy azt megszellőztették néhányan Halo 4 előzetessel kezdünk, az élőszereplős felvezetést a kampány első gameplay jelenetei követik. A grafika valami elképesztően fest!

18:20
- Már csak 10 perc és kezdünk. Természetesen várjuk az alábbiakon kívül az Alan Wake 2 leleplezését, az pletykált Xbox táblagépet, és azt, hogy talán valamit mégis elkottyint a Microsoft az újgenerációs konzolról.

18:05
- Az előzetes információk szerint a Microsoft sajtókonferenciája 90 perces lesz, és az utóbbi évekkel ellentétben nem az új Call of Duty fogja indítani, hanem a Halo 4 előzetese. Utána persze jön a Black Ops 2, majd a Forza Horizon és a Gears of War: Judgement. Megtudtuk azt is, hogy az Xbox európai nagyfőnöke, Phil Harrison nem lép színpadra, úgyhogy valószínűleg marad Don Mattrick és Phil Spencer.

124.
124.
kopic
123.
123.
kopic
Nah én is megnéztem a konferenciát, és azt kell hogy mondjam csalódtam!:((( Csalódtam mert nem volt szinte semmi érdekes. Az első fél óra kivételével: Halo 4 ami ütött mint az atom:) GoW:Judgement ami szintén király volt az új Splinter Cellel együtt.Az utolsó 1 óra meg katasztrofálisan szar volt. Kivéve a CoD: BO2-őt, meg a Tomb Raidert. Meg azért a legvégére elviseltünk volna kedves Microsofot egy Alan Wake 2-őt vagy GTA V-t:S
122.
122.
Blyan000
#111: Az IMDB szerint továbbra is Steve Downes a Master Chief hangja. Nekem a demóban is úgy tűnt, hogy az.
121.
121.
robogo98
Vagy lehet hogy meghót
mondjuk nem bizos higy.mind
de csak nem válallták
120.
120.
SLi
#111: azért ilyen hosszú, majd évtizedes sorozatoknál nem biztos h mindig elvállalja a színész, ez nem feltétlen a fejlesztők döntése
119.
119.
Göndör
118.
118.
KeXxX
most hogy így végigolvastam az összes hírt, és néztem a képeket, meg kell hogy mondjam.. a black ops 2 kibaszott ronda, már elnézést. ez rontja el az egész showt. nem igaz hogy egy ilyen játékot leadnak élőben.. mw3 sokkal szebb lett. persze a többi játék az normálisan néz ki.
117.
117.
hakydakillah
Nem volt nagy durranás, bár pár játék nagyon tetszett - Halo, Gears, Tomb Raider, Splinter Cell, South Park, Resident Evil, Forza. Azért van mit felsorolni, melyek tényleg jó kis címek, csak az a gond, hogy ezek java folytatás, semmi új.
Resident Evil prezentáció amikor kezdődött, az a bemutatkozás brutál EPIC volt, sírtam rajta :-D Amúgy kíváncsivá tettek a videó végével, nem tudom, hogy a francba lehet onnan kikerülni.
Lara a vidiben amiket túlélt, tiszta Die Hard feelingem volt :-D

COD-on kicsit mosolyogtam - maradt a filmszerű hangulat. Azért fura, hogy ott keményen folyik a harc, és a főhőst a teljes prezentáció során egyetlen egyszer találják el - ha jól láttam...
116.
116.
Yanez
Wrectateer-angry birds klón kinectre.Elég gyenge...
114.
114.
hl89x9
BO II jobbnak tűnik mint az MW2-3
igaz azoknál csak jobb lehet :D

amúgy mi van IDÉNRE Xbox exkluzív ami nem Kinecthez van?
HALO4 és még?
113.
113.
McDuff
hánykor lesz az EA?mert ha soká,elmegyek kajálni:D
111.
111.
McDuff
most nézem újra a Halo 4 demot és mintha Chief hangja se a megszokott volna...ez vmi divat lett most,hogy a jól bejáratott szinkronhangokat lecserélik?Hitman,Splinter Cell és most ez is:/
110.
110.
Cuppak
EA és Ubisoft bemutató, azok ütni fognak mint mindig :D
109.
109.
mnmn1
#106: egyetértek a Sony-nak ez egy nagyon jó húzása lenne! Remélem bejelentik és lesz még valami a GTA 5-ről is.
108.
108.
pstomi
Ez annyira gyenge volt, hogy jövöre most már tutira elő kell jönni a next genes konzollal.
107.
107.
Moldren
106.
106.
LnB
Ha a Sony bemutatná most az új console-t a Ms sírva fakadna szerintem, most előnybe kerülhetne a Sony, mindenki csak róluk beszélne.
105.
105.
ricsi217
#88: de amugy ja nem rosz az az új sniper meg robotok de nem hiszem hogy ezzel azt hiszik hogy húde jó lesz a gamereknek szerintem kihagyhattak volna 1 évet legalább 1 új engiet is fejleszthettek volna mert jó grafikája van de csak néhol helyen ahol ők akarták de majd meglátjuk én tuti megveszem eredetibe :D
104.
104.
mnmn1
U_N_A_L_M_A_S

volt az egész sajna. Talán majd 2 óra múlva az EA jobb lesz.
101.
101.
K/G.
#94: A feka "énekes" és a Kinect faszkodás és persze a "sport" erőltetése helyett lehetett volna több Halo, rendes Forza gameplay, még egy is SC, hátha megtaláltuk volna benne a lopakodás szikráját leglább, és persze GoW gameplay. Ehelyett kaptuk a sok szart, amivel csak az idő akarták kitölteni.
Amúgy nem úgy volt, hogy a Rockstar ki sem megy az e3ra?
101.
101.
Donpedro
WTF? Az utóbbi évek legszarabb MS konferenciája volt...
100.
100.
Jiijo
Hát ettől nem estem hasra, egyedűl a Tomb Raider tetszett, COD szerintem szánalmas volt, ebből a gameplayből arra jutottam, hogy ez ugyanaz, mint a Black Ops, csak máshol játszódik, a tabletes szar nekem pénzlehúzásnak tűnik, várjuk az Ubisoft konferenciát, legalább kapunk gameplay az új AC-ből. :D
99.
99.
McDuff
nekem a tavalyi show jobban tetszett,ez nem volt egy nagy szám...egyedül az új SC meg a Halo 4-től dobtam el az agyam...
98.
98.
LnB
"Azt ígéri, ez lesz az Xbox legjobb éve." - az a baj, hogy ezt ő sem hitte el. Nevetségesen gyenge, silány konferencia ez.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...