Könnyen belerázódunk a Cyberpunkba

  • Írta: zoenn
  • 2012. június 19.
  • Érdekesség
Link másolása
A CD Projekt RED nem követi el még egyszer ugyanazt a hibát a Cyberpunk esetében, amit a The Witcher első része és majdnem a második rész kapcsán elkövetett: nevezetesen a tanulási görbe folyamatos lesz, a játék elején segít belerázkódni az összetett történetbe.

A Cyberpunk egy asztali szerepjáték azonos címet viselő videojáték-adaptációja, melyet az idei E3 előtt jelentett be a lengyel fejlesztő. A Gamasutra magazinnak elmondták, hogy rengeteg dolgot tanultak a The Witcher első két része kapcsán, így a következő játékuk több játékoshoz juthat el. Az első és legfontosabb lépés az, hogy a Cyberpunkba könnyedén bele tudjunk rázódni. Rengeteg a lehetőség, a történet szerteágazó - de a fejlett oktatómód segítségével senkit nem fog elriasztani.

A The Witcher 1 esetében rögtön a történet közepén találtuk magunkat, a fejlesztők bíztak abban, hogy a játékosok is tudják, hogy mi miért történet, de ez nem így történt. Még a második részhez is kiadtak egy patchet, amivel segítették a belerázkódást, a Cyberpunk viszont alapból kézen fogja majd a gamert. Maga a Cyberpunk világa is olyan mély, hogy szinte kötelező, hogy segítő jobbot kapjunk. Ez nem jelenti azt, hogy a cím kevésbé bonyolult lenne, csupán az irama gyorsabb és több választási lehetőségünk lesz. A hardcore arcok még mélyebbre áshatják magukat.

Mike Pondsmith papíralapú szerepjátéka egy futurisztikus, degenerált társadalomba vezet el, ahol az emberek különféle implantok segítségével szebb életben reménykednek. A megjelenési dátum és platformlista nem ismert.

11.
11.
Giggsy
#10: Tudom én, hogy milyenek a Witcher-ek, de ettől függetlenül is azt mondom, hogy szerepjáték karakternek Geralt nagyon steril. És épp azért, mert a Witcher egy szerepjáték, nem megfelelő az a hozzáállás, hogy a játékos csak harmadik személy. És ami engem illet, nagyon dramaturgiai okát sem látom annak, hogy mi szükség van erre az érzelemmentességre, ezt már a könyvekben sem értettem. Egy nagyszerű világ, nagyszerű kerettörténet, szövevényes sztori és ezeknek olyan karakterek állnak a középpontjában, akikkel egyáltalán nem lehet azonosulni.
10.
10.
M.invisible
#8: Akkor szerintem te nem vagy képben magával a witcher fajjal. Ugyanis ők képtelenek (többségük legalább is) bármiféle érzelem kimutatására. Geralt azért ilyen a játékban, azért ilyenek a megnyílvánulásai, a párbeszédei. Ezt vagy elfogadod, és megérted, vagy nem. Egyik esetben sem kell azonusolnod a karakterrel. Szerintem ez egy olyan játék, ahol ugyan Te irányítod a karaktert, a történet szempontjából csak egy harmadik személy vagy. Szerintem nem rossz koncepció. De persze ízlések és pofonok...
8.
8.
Giggsy
A Witcher mint történet és mint játék is zseniális. Nekem egyedül egy bajom van vele. Rívia Geralt egy rettenetesen steril karakter. Legalábbis nekem. Egyszerűen két játék után sem voltam képes magamhoz közel állónak, érezni a figurát, de még különösebben élőnek sem.Tudom, hogy a könyveknek ő a főszereplője, de egy szerepjátékban annyit azért megpróbálhattak volna elrugaszkodni, hogy betesznek más választható karaktert is.
7.
7.
Teuton
Vicces, nekem a witcher egyben nem volt gond a megtanulással, a kettes viszont sokkal neccesebb volt, főleg úgy hogy akkora már az egyes kezelése belémégett.
6.
6.
manderel
#5: Pontosan! Minden szavaddal egyetértek :)
5.
5.
drat576
CD Project, RPG, Cyberpunk...nah ez már rossz nem lehet..KELL!
4.
4.
vmiki88
#3: A The Witcher 1-el az is volt a baj
az is volt a baj
baj
Cry baby!!!!
Ha nem tetszik a fantasy, kihagyod.

Ám erre a munkájukra is nagyon kíváncsi leszek, eddig kihagytam a hasonló témájú játékokat.
3.
3.
Optimus Prime
A The Witcher 1-el az is volt a baj, hogy fantasy. sose szerettem, hiába remek játék, a 2. fejezetnél feladtam. :S
2.
2.
giga321
Végre egy jó kis Cyberpunk game Deus ex mellé meg Syndicate mellé..
1.
1.
hedzsooo
Ez jo lesz, tokmind1 mikor jon. :D CD Projekt meg a PC-t ketlem hogy kihagyna. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...