Olcsó androidos konzol készül

  • Írta: InGen
  • 2012. július 4.
  • Hír
Link másolása
Az Ouya egy furcsa szerzemény: pusztán 99 dollárba kerül, és egy teljesen szabad platformot biztosít mindenki számára, amelyre bárki szabadon fejleszthet, és ingyenesen teheti magáévá a játékokat. Ugyan ez elsőre viccnek hangzik, de érdemes megnézni, milyen nevek állnak mögötte.

Meg kell jegyezni, hogy az Ouya egyelőre még nincs kész, de alakul. Amennyiben kész lesz, egy szexi kis dobozkát kapunk majd, amit ráköthetünk a tévére - ebben tehát hasonlít a sztenderd konzolokhoz a dolog. Minden másban azonban nem: egyrészt már magát a hardvert is úgy építették fel, hogy "hackelhető" legyen, másrészt pedig a 99 dolláros vételárba beletartozik egy fejlesztői csomag is.


Így gyakorlatilag bárki készíthet játékot a masinára, és a tervek szerint minden ingyenesen hozzáférhető lesz. Ez így remekül hangzik, csak éppen felmerülhet a kérdés: mi rá a garancia, hogy ebben a formában el is fog készülni? Nos, garancia ugyan nincs rá, de érdemes egy pillantást vetni azokra az emberekre, akik a projekten dolgoznak: a tervező Yves Behar, a One Laptop Per Child projekttől, Muffi Ghadiali, aki az Amazon Kindle-t tervezte,  és Ed Fries, aki gyakorlatilag az eredeti Xbox atyja.

5.
5.
Elegge jo otletnek tunik, de valami handheld androidos konzolnak jobban orultem volna.
4.
4.
NoRush
#3: Benézted, hmm... öngól (:
3.
3.
kicsi_don
Talán ha a cikket olvastad volna tudnád, hogy még nincs kész...
:-))))
2.
2.
shatterhand
na ilyen gép kell a népnek, nem a hiperkütyüs psp, meg 3d-s nintendo
olcsó,egyszerű,szórakoztató és JÁTÉKnak való
1.
1.
robogo98
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...