Repülhet az Electronic Arts fejese

  • Írta: fojesz
  • 2012. július 12.
  • Pletyka
Link másolása
Úgy hírlik, rövidesen távozásra bírhatják az Electronic Arts vezérigazgatóját, John Riccitiellót, a helyét pedig Peter Moore, iparági veterán veheti át. Állítólag Riccitiello korábban is aggódott az állása miatt, a kiadónál általános a feszültség a folyamatosan eső részvényárak miatt.

Vicces: a Wedbush Morgan elemzője, Michael Pachter a minap arról beszélt a Develop Conference falai között, hogy John Riccitiello, az Electronic Arts vezérigazgatója azt mondta neki, aggódik az állása és a kiadó mélypontra esett részvényárai miatt. A sajtó már akkor elkönyvelte, hogy valami nincsen rendben, Pachter azonban helyesbített - ő csak viccelt.

Baloldalt Riccitiello, mellette Moore

Erre tessék! A Game Front meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írta, "van alapja Riccitiello aggodalmainak". Állítólag a július 30-án tartandó befektetői konferenciahíváson arra kérik majd a vezérigazgatót, hogy távozzon a pozíciójából, amit utána Peter Moore, a cég jelenlegi operatív vezetője vehet át.

A Game Front úgy tudja, a szándék biztos, viszont a vezérigazgató nem rúgható csak úgy ki, először egy szavazást tartanak a kérdésben, ami természetesen azt is maga után vonhatja, hogy Riccitiello végső soron megmenekülhet. A lap azt is megírta: az EA-nél általános a feszültség az alacsony részvényárak miatt.

44.
44.
fenor
Jéé, Riccitiello úgy néz ki mint az Illusive Man
43.
43.
Donpedro
Kár lenne, annyira nem unszimpatikus mint mondjuk egy Bobby Kotick. Mondjuk videókból a Peter Moore is jófej.
42.
42.
Veldspar
#18: Aha... Hány csillagod is van Stingerrel vagy Iglával? :P
41.
41.
samatagrav09
#40: Akkor is nagy szemétség csak azért később kiadni hogy több pénzt keressenek vele
meg prémet kitalálni egy ilyen játékhoz lassan a multiért is fizess külön.
40.
40.
Cuppak
#37 Umm, nem tudom miért folyásol be a DLC, én megvagyok nélkülük is, 12 pálya van
39.
39.
ptmilan
#36: Ez meg a másik sajnos. De igazából nem ők tehetnek róla, hanem az itteni vezetés, mindenhol hasonló árak vannak, csak a fizetésük egy 0-ával több. (Nem pl. 80 000, hanem 800 000.) Bár, ahogy tegnap hallottam, a németek a siófoki Tesco-ban el voltak szörnyülködve és mondták, hogy "zu teuer... zu teuer... (túl drága)". Szóval, ha már nekik az itteni árak drágák, akkor mi mit szóljunk? :-/
37.
37.
samatagrav09
#19: Jó lenne ha nem csak akkor lenne élvezhető egy játék ha megveszed hozzá a DLCket.
36.
36.
shifteeh
#34: az eladások töredékét sem teszi ki kis hazánk, úgyhogy nagy ívben tesznek ránk a kiadók (nem csak az EA). nem éri meg nekik az itteni viszonyokkal foglalkozni.
35.
35.
ptmilan
#30: Nem, én nem dolgoztam MÉG meg érte, nekem most az a feladatom, hogy tanuljak egyelőre, de amit kapok "zsebpénzt" (illetve ami marad éppenség nálam) azt félre rakom, gyűjtögetem és ha van EGY (nem ám havi 10 játék) játék amit 3-6 havonta tudnék "megvenni". Csak ugye ennyi várakozás meg gyűjtögetés után nem ezt várja az ember.
Láttam, hogy írtad, hogy összekevertél Fontossal, de azért válaszoltam és nem vitázás céljából írtam, mert részben jogos amit írtál.
34.
34.
ptmilan
#28: Akkor adják az itteni viszonyokhoz képest a játékokat meg mindent. Azt mondták, hogy "Amerika lesz mo.-ból". Hát, az árak már meg vannak. Egy játéknak nem szabadna 4-5000 forintnál többnek lennie.
33.
33.
KENKILL
Nekem nagyon unszimpatikus lett az EA mióta elkezdték ugyanazt a gyalázatos üzletpolitikát mint az Activision. Gondolok itt a sok DLC, BF3 prémium, Origin meg egyéb hatalmas lehúzásokra. Hogy az évente megjelenő sabloncímeiket már ne is említsem. Azon is eléggé kivagyok most bukva, hogy sorozatosan jönnek Mass Effect 3-hoz a multis DLC-k amik aztán marha fontosak egy RPG-be. Lehet, hogy még jót is tenne egy vezérigazgató váltás. Mondjuk az azért mindig gáz ha az embert a saját cégétől rúgják ki, de lassan már nem nagyon tudom sajnálni.
32.
32.
ribizly
#27: Az árazásban teljesen igazad van, hogy nem az itthoni viszonyokhoz lettek igazítva. Főleg nem így, hogy olyan összegeket kérnek el az alapjátékért és a kiegészítőkért egyben, ami már nem mindenhol gazdálkodható ki és gyakorlatilag megköveteli a rendszer, hogy megvegye az egyszeri játékos az összeset, mert különben esetleg hátrányokat szenved másokkal szemben. Sokkal korrektebb lenne, ha egy kicsit keletebbi árakat szabtak volna meg nálunk is. Ez egy sajnálatos tény.
31.
31.
shifteeh
#30: Ja azt nem te írtad, hanem Fontos96, bocs
30.
30.
shifteeh
#27: mert gondolom azért a 9 BF játékért te keményen megdolgoztál
29.
29.
BryceHUN
Ha Peter Moore lesz az új vezető akkor jön csak az igazi szopás.
28.
28.
Argetlam
#27: Attól, hogy csoró vagy és az ország is az attól még nem a játékfejlesztők és a kiadók a hibásak...
Bf3 valakinek bejön valakinek nem ez az összes játékra igaz! Nem a fejlesztők hibája, hogy nem lehet olyan játékot készíteni, amit mindenki szeret és tök ingyenes..
27.
27.
ptmilan
OFF: Egyébként szerintem páran nem nem értik, hogy miért nem vagyok oda annyira a BF3-ért és biztos szidnak is érte, de leírom. Ha magyarországon a havi fizetés több száz ezer forint lenne (kb. 7-800) és nem 60-100 (vagy akár 47 ezer) és még a szutykok (politikusoknak nevezett rablók) nem vennék ez az emberektől a maradék pénzüket is, akkor az a 13 ezer forint semmi lenne és leszarnám az egész játékot, hogy milyen. De nem így van. Én személy szerint 13-ért többet (mondhatni JÁTÉKOT") vártam ettől a játéktól mind kampány mind pedig multi terén. Ez a premiumos vicc meg még tesz egy lapáttal az egészre...
Nem heccelés, vita kezdeményezés céljából írtam!
26.
26.
shifteeh
#23: és de, ingyen kapják meg, mert a Premium nem feltétlenül jelent egyet a DLC-kkel. pláne hogy még meg sem jelentek. eos
23.
23.
ptmilan
#22: Igazából nem ingyen kapják meg a DLC-ket, hisz a Premium név alatt futó dolgot megvették tizenezerért. :-)
21.
21.
Gt17
#19: ''Ha egy kicsit összehasonlítja ezt ma valaki a konkurenciákkal, akkor hamar szembe tűnik, hogy minden hibájával együtt ez a legjobban összerakott FPS ma a piacon.''
várjá eszemb ejut.jjjaa pffff no komment.
19.
19.
ribizly
Nem értem itt a nagy felháborodást már megint. Mégis miből élne meg a fejlesztőcsapat és a kiadó, ha nem abból amit el tud adni?
Kicsi számolgatás után kijön, hogy itt komoly milliókról van szó egy program fejlesztésénél (mondjuk teljesen lecsupaszítva: 20 fejlesztő 4évig fejleszti a programot és fejenként ezért havi 400e huf-nak megfelelő összeget kapnak. Így kijön 384M huf, ami alsó hangon csak a szoftvernek az önköltsége, amiben nincsenek benne a marketing, iroda és felszerelés bérlési, a lemezek előállítási, kiadási, stb. költségei). Nyilván az a cél, hogy minél több pénzt lehessen kihúzni az emberek zsebéből. Én nagyon sajnálom mindazokat, akiknek nem jön be a BF3, de ahogy én láttam ennek a legtöbbször vagy a nem megfelelő hardver (nem elég a játéknak), vagy a nem megfelelő társaság szokott az oka lenni, vagy esetleg nincs pénze, hogy egy ilyen DLC csomagba beruházzon. Mi speciel csapatba nyomjuk szinte mindig, és én nem igen tudok negatívumot felhozni a játékkal kapcsolatban. Lehet, hogy ez már nem az a BF, mint ami volt, semmi gond, lehet a régivel is játszani, nem kell ezzel... Ha egy kicsit összehasonlítja ezt ma valaki a konkurenciákkal, akkor hamar szembe tűnik, hogy minden hibájával együtt ez a legjobban összerakott FPS ma a piacon.
18.
18.
Cuppak
#15 már kilettek javítva, nem igazán találkozok balanszálási gondokkal, max a helikopterekkel van bajom D:
17.
17.
LtGlove
Kér cserélgetni a vezetőket, ha a részvényesek játékgyárat várnak el. Nekik is szemléletváltás kéne mint a SEGÁ-nak és a THQ-nak.
16.
16.
SCR3AMN00B
Én is utálom az EA-t valamilyen szinten, mégis megveszem a játékait mert hiába, csak ő adja ki.. -.-
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...