Minőségi problémák miatt csúszhat az új Xbox

  • Írta: fojesz
  • 2012. szeptember 7.
  • Pletyka
Link másolása
Ugyan semmi hivatalosat nem tudunk még az új Xbox megjelenéséről, egyes források azonban már most csúszásról beszélnek, miután a következő generációs konzol processzora "fájdalmasan" rosszul sikerült. A hírek szerint az AMD szállítja majd a központi egységet, és nem az IBM, mint korábban.

A SemiAccurate értesülései szerint csúszhat a következő generációs Xbox, mégpedig minőségi problémák miatt: az új konzol processzorát az AMD gyártja, ám az Oban kódnéven futó központi egység első prototípusának minősége "fájdalmasan rossz" lett.

A hírek szerint decemberben kezdenék meg az első lapkák gyártását, a rossz kivitelezés miatt viszont lehet, hogy máris csúszással kell számolni. A lap úgy tudja, nemcsak arról van szó, hogy a processzorba bele kell nyúlni, az új prototípus tesztelése ugyanis nyolc héten át zajlik. A Microsoftnak ezt mindenképpen bele kell kalkulálnia az ütemtervbe, a csúszás tehát hatással lehet a következő generációs konzol megjelenésére is. A pletykák szerint 2012. november 8. a bűvös határidő: ha eddig nem lesz meg az új chip, a gyártás nem tud elkezdődni a tervezett decemberi időpontban.

A SemiAccurate meg nem nevezett forrásból úgy értesült, hogy a redmondiak 2013 őszén indítanák útnak az új Xboxot. Ehhez a lap becslései szerint legkésőbb 2013 februárjában kellene megkezdeni a konzol gyártását.

Noha a szakmai idáig szintén a 2013 őszére szóló premiert valószínűsítette, manapság egyre több szakértő nyilatkozik úgy, hogy a Sony vagy a Microsoft konzoljának debütje átcsúszhat a 2014-es évre.

38.
38.
samatagrav09
#37: lol a 360 már évek óta ki van használva míg a ps3mat kb aszem 1-2 játék használta ki teljesen
37.
37.
DON GONDOCS
Még nem érzem szükségét az új xboxnak, úgyérzem még a 360 sincs teljesen kihasználva. Még jöhetne pár új játék ami irányt mutat a nextgen felé. Mondjuk a nintendo újításai kifejezetten tetszenek.
36.
36.
Nebuloid
az a helyzet, hogy amugy sem vennem meg a friss hardvert. mert ki tudja mi minden baj lesz majd vele. sSzoval ugy is megvafom majd a 720 Slimet a vasarlassal.
35.
35.
Stranger
De komolyan ki gondolta, hogy 2013-ban új konzol jelenne meg? A hülye szolgáltatásaikat még most kezdik kiépíteni... na meg majd megint jön szépen az év végi jelentés a több milliós eladásokkal... De még a GTA5 sem jelent meg rá. :D 2014 év vége MINIMUM.
34.
34.
dajnaelHUN
#33: Akkor játszunk a jelenlegi generáció gyöngyszemeivel, van jópár.
33.
33.
randall13
#31: Mert a régiek támogatottsága meg fog szűnni, ráadásul az sem biztos, hogy keresztben tökéletesen működni fognak a játékok a hardveres különbségek miatt.
31.
31.
dajnaelHUN
De miért zavar ha megjelenik az új gép?
30.
30.
SCR3AMN00B
Minél később:D
Pár hónapja van Slimem és semmi kedvem váltani az új genre:)
29.
29.
Zombiekiller6
legyen 2014 vége, hisz gyűjtenem kell az új ps3-omra!!! mert közben még jön tömérdek jó játék és elveszi a figyelmet a konzolokról!!!
28.
28.
voldi
Csússzon még, egyáltalán nem akaródzik új konzolt venni még...
27.
27.
Csoola
Azt hiszem én is várni fogok egy pár évet a vásárlással, mint ahogy a 360-am is 2008-ban vettem.
26.
26.
p3ti
Ezek a borzasztóan nagy harcok... aztán megint a Nintendo lesz a leggazdagabb és legsikeresebb a 3 gép közül :)
25.
25.
dobiboy-18
Mi lenne,ha a mostani generáció hibáiból tanulva egybõl megbízható gépeket dobnának piacra?Persze,így izgalmasabb!
24.
24.
samatagrav09
#22: Nos az xboxos meghibásodás után semmin nem lepődnék meg de az M$ úgy is tagadja
23.
23.
kharami
#17: Pontosan, inkább jöjjön később de kerüljék ki a piros ledes melegedés problemeket! Amúgy én váltig azt mondom, hogy érdemes a start után pár évre rá beruházni!
22.
22.
randall13
#20: Már ez az egyszerű pletyka is magyarázkodásra fogja késztetni a Microsoftot, mert sokan hajlamosak tényként kezelni, mint azt alant is láthatod. Szóval valszeg az elkövetkezendő napokban jönni fog a hivatalos megerősítés, hogy minden oké. Máskülönben sokan elgondolkodnak az első napos vásárlásban is, vajon tényleg olyan jó ötlet-e egy rossz processzorral felszerelt konzolt venni nem kevés pénzért. A vevők a legrosszabb esetben átpártolhatnak a PS-hez is, ami jelentős bevételkiesést jelent a Ms-nak. Az első napos eladások pedig hatványozottan jelentősek, mert nem számít túlzottan pozitív reklámnak az a rengetek hír, hogy "Az új Xbox alul teljesített az első 24 órában", vagy "Az Xbox kullog a PS mögött". Szóval az Ms nem kevés pénzt veszít egy gagyi pletyka miatt :) Szóval a fél kezemet rátenném, hogy még a hétvégén jönni fog valami hivatalos közlemény, hogy "köszi srácok az aggódást, de minden oké" - még ha nem is így van.
21.
21.
kharami
Ugyan úgy sokat fognak szívni a játékosok ha azonnal rohannak és megveszik a boltban a legújabb generációt! Ebben biztos vagyok! De ezzel nincs is semmi baj, ezért vettem én is 2009 ben boxot, mikor már stabil verziót adtak ki és nem mellékesen nem 200K volt az ára! Az újjal is szerintem igy fognak az emberek a legjobban járni, és nem mellékesen játékok is lesznek rá akkor már remélhetőleg!
20.
20.
markoci555
#19: dollármilliós? hát ebbe nem nagyon tudok belegondolni, gondolom fizetni kell az embereket, de ekkora veszteség?
19.
19.
randall13
#11: Attól hogy nincs bejelentve, még van időpont. Talán a legfontosabb dolog egy konzol gyártásánál, hogy mire legyen kész... Akár 1 napos csúszás is dollármilliós veszteségekkel jár. Ha csúszik a konzol, akkor a játékoknak is csúszniuk kell, ami felborítja a részletesen kidolgozott reklámkampányokat, a játékkiadók elkezdenek hőbörögni hogy nekik ebből hú de nagy veszteségük van, szal inkább kiadják hibásan a konzolt, hasonlóan a többi termékükhöz.
18.
18.
QuartoDestra4
...egyesek itt szarozzák az xboxot, dehát nem látjátok, olyan swag dolog ez a konzol, hogy még a problémák is... minőségiek.
*BA-DUMM-TSS*
...
jó, tudom, szar volt, megyek.
17.
17.
hl89x9
inkább csússzon mint Xbox360 féle start legyen sok RRoD-vel

amúgy sztem inkább 2014-re tippelnék Sony/MS nextgen cuccal kapcsolatban
16.
16.
metercsiken
#1: : ) De talán ,most már szeretnék kihagyni ezt a "hagyományt" !?
13.
13.
szcsaba1994
#10: Pont ezért lehet pocsék, ha méga Microsoft szerint is szar. Ha ezt a Nintendo mondja (vagy bármi más hardvergyártó cég) akkor simán valami apró hibája van. De a MS-t nem érdeklik az apró hibák, szóval itt nagy gond lehet
12.
12.
tomi07
Ki tudja mennyi hibája lesz,én tuti nem vennék min 1 évig új konzolt!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...