Játszótérré alakíthatja a szobádat az új Xbox

  • Írta: fojesz
  • 2012. szeptember 12.
  • Érdekesség
Link másolása
A Microsoft olyan megjelenítőtechnológiát szabadalmaztatott, ami a játékos egész szobáját bevonná a mókába. Elsődlegesen továbbra is a tévén zajlana minden esemény, viszont a panel kávája nem "zárná be" a játékvilágot: ezzel párhuzamosan az események a játékos körül is zajlanának.

Új fejlesztést szabadalmaztatott a Microsoft, ezzel a játékos egész szobája 3D-s játéktérré alakítható át. A "környezeti megjelenítőnek" nevezett vetítési technológiával nem zárul be a tévébe a játékvilág: a játékos körül, 360 fokban is zajlanak majd az események. Mindez kiegészítőként szolgál, vagyis az elsődleges szerep még mindig a tévéé, a 3D-s játéktér csak a perifériás látómezőnek készül.

A rendszer magja természetesen egy 3D-s kamera lenne, ami az általa kibocsátott infrafény blokkolásából számolja ki, hogy a gamer hol helyezkedik el éppen, miközben egy másik kamera, történetesen a Kinect már konkrétan a mozgásérzékelésért felel. És hogyan jelenik meg a falon a játéktér?

Hogy a technológia valóban beépülhet-e az újgenerációs Xboxba, azt még nem tudjuk (a szabadalom nem jelent erre garanciát), de ehhez kísértetiesen hasonló fejlesztést írtak le a korábban kiszivárgott, hivatalosnak vélt Xbox 720-as dokumentumok is. Ott egy Kinect Glasses nevű 3D-s szemüvegről esik szó, amely nemcsak arra lenne képes, hogy közvetítse az Xboxnak, merre néz éppen a játékos, de az említett 3D-s játéktér megjelenítésére is használható lehet. A szabadalmi dokumentum is említ egyébként ilyen szemüveget, így előfordulhat, hogy ez lesz a megvalósítás kulcsa.

18.
18.
bendikee
jaj de várom már az újat :)
17.
17.
McDuff
érdekes ötlet,de mindenképpen szemüveg!másképp csak projektorral tudnám elképzelni,arról meg tudjuk hogy nem olcsó mulatság még most se!a beépítését sem tudom elképzelni,külön venni hozzá meg már macérás és értelmetlen!
én ezt jelenleg úgy tudom elképzelni,hogy rajtunk van a szemüveg,és vegyünk pl. egy Mass Effectet,beszélgetünk egy karakterrel és nézhetjük a TV-t is,de nézhetünk a szoba egyik zugába mondjuk a szemüveggel és ott állna a karakter akivel beszélek és végig tudnám mérni,mintha tényleg ott lenne,letudnék nézni a lábára,tehát mintha életnagyságban lenne ott velem szemben de csak a szemüvegen át látom,nem tudom érthetően fogalmaztam e:) nah az király volna!
15.
15.
azureknight0715
a kinect bukás is volt.Erről is volt valamikor egy hír legalábbis olvastam róla. A baj ott volt hogy rengeteg játék nem támogatta a kinectet és az igazán nagy című játékok nem voltak hozzá.
13.
13.
Josiix
:D Úristen de okos itt mindenki, ugyan annyira mint a kinect esetében! Már akkor is egy jó páran "megmondtátok", hogy nem lesz belőle semmi és bukás lesz ehhez képest....
11.
11.
DevilGamer
#9: pedig csak egy szemcsit kapsz hozzá
9.
9.
DevilGamer
A képekre azt mondtam, hogy háá' mindjárt, de ez biztos drága lesz (kb. mint egy igazi szoba kifestése).
8.
8.
Lord Zozo
#1: Szinte ingyen lesz.Két túró rudi mellé kapsz egy ilyen kiegészítőt.
6.
6.
tabu3x
ha van dedikált médiaszoba, akkor zsír, amúgy pedig elfuserált hangulatvilágításnak ígérkezik.
az ötlet amúgy nem lenne rossz, jó lenne az események középpontjában lenni, de nekem mondjuk akkor tetszene, ha körbe tudnék nézni, ha pl. hátulról oldalra, vagy oldalról a TV-re úsznának be egyes tárgyak, szereplők.
5.
5.
thelegendary
ja csak ezért szabadítsak és fessek ki egy szobát.... :)
bár ha megszabják hogy "jó lenne legalább egy 18nm es helység" akkor falra mászok....
4.
4.
Koszi nincs szuksegem 6 m3 homokra a szobaban.
Komolyra forditva. Ez az egesz egy nagy parasztvakitas.
Minden falon vagy elotte van valami, szekreny, komod, kanape. Megis milyen kepet ad majd igy ?
Senkinek nem tok ures a szobaja.
Bar lehet olyan aron adja majd a mikorfos, hogy mindent el kell adjon a hulye gamer a lakasbol .

3.
3.
Scoo
Ez még odébb van. Előbb utóbb tuti lesz ilyen vagy még jobb is, de egyelőre még nem hiszem, hogy piacképes lenne a technológia. Egyébként egy zárt szemüvegben jobban hiszek, mint a fali kivetítésben.
2.
2.
Dahaka18
Tuti , hogy nem lesz benne...
1.
1.
shooter1234
Na ez szép lesz, remélem hogy jól fog sikerülni és akkor valószínű hogy beruházok erre a technikára (ha nem lesz nagyon drága) :D!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...