Bemutatkozik az Elite: Dangerous

  • Írta: fojesz
  • 2012. november 6.
  • Bejelentés
Link másolása
Ez a pillanat is eljött, David Braben végre formálisan is bejelentette: jön az új Elite, ami - ha minden jól megy - 2014-ben láthatja meg a napvilágot. A probléma csak annyi, hogy ezzel együtt még mindig nagyon keveset tudunk arról, mire is készül a mester és a Frontier.

Az űrkereskedős Elite folytatásáról régóta beszélnek, de most végre valami hivatalos nyoma is született a munkálatoknak: elindult a Dangerous alcímet viselő epizód Kickstarter-kampánya, ahol David Braben és csapata 1 millió 250 ezer fontot szeretne összegyűjteni két hónap leforgása alatt. Eddig 181 ezer font jött össze a projekthez, és még 59 nap van hátra.

Az Elite: Dangerousről nincs sok konkrét információnk, az viszont elmondható, hogy a folytatás igyekszik hű maradni az elődeihez, miközben kihasználja a modern technológia nyújtotta előnyöket.

A játékban egyszerű kiskereskedőként kezdjük majd a karrierünket, és ahogy felfedezzük a végtelen űr lehetőségeit, úgy kóstolhatunk bele a kalózkodásba és a fejvadászatba is - természetesen jó pénzért. Közben hús-vér társak csatlakozhatnak mellénk, vagy épp ellenkezőleg, őket kell lenyomnunk. A lényeg, hogy Braben és a Frontier Developments a csillogó-villogó grafika mellé egy hatalmas, nyitott világot képzel el, ahol semmiféle lobby nem töri meg a játékmenetet.

A fejlesztők 2014-re ígérik a megjelenést, a Dangerous kizárólag PC-re készül. Látnivalókat nem kaptunk - Braben ezért kapott is hideget-meleget -, de az ígéretek szerint nem kell már sokat várnunk ezekre sem.

7.
7.
markoci555
2014, ilyen híreket :) hol van az még, bár leírás kíváncsivá tett
6.
6.
joshfeed
Nagyon várós ! C64es korszakom legnagyobb kedvence !
Anno pont Dangerous besorolásig jutottam el :)
Addig itt a remake:
http://www.oolite.org/
4.
4.
Cooper911
#3: Én még C64-en toltam az Elite-et :D
De ma már csak MMO-ként tudnám elképzelni ahol a világ folyton változik annak fügyvényében hogy a játékosok mit alakitanak rajta. Tehát valami EVE online szerüt kéne összekalapálni a tuti sikerhez szerintem.
3.
3.
shatterhand
Ez se lesz már olyan mint régen. Sztem annak megvolt a maga kora.
De sok sikert neki.
2.
2.
névtelenség
Ácsi, ácsi ez az? Ez az a Elite? Ez most ugye nem vicc!
Ha ez így egy tovább akkor a Kickstarterek elhozhatják a pc bronzkorszakát!
1.
1.
Skyer
"...kizárólag PC-re készül." Még sok ilyet! :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...