Xbox Surface - játékra szánt tablet a Microsofttól?

  • Írta: zoenn
  • 2012. november 7.
  • Pletyka
Link másolása
Több forrás is hivatkozik rá, miszerint a redmondi vállalat hamarosan bejelenti az Xbox Surface-t, egy kimondottan játékra szánt táblagépet. A 7 hüvelykes hordozható ketyere kezdeti hardverfelépítése már körvonalazódni látszik, a kiszivárgott specifikációk alapján a Microsoft hamarosan véglegesíti a terméket.

Hamarosan újabb termékekkel bővül a Microsoft Surface-palettája. A The Verge magazin értesülései szerint körvonalazódni látszik a redmondiak Xbox Surface-e, amely egy 7 hüvelykes, kimondottan játékra szánt táblagépnek ígérkezik. Már idén júniusban, a Surface RT és Surface Pro bejelentése előtt kiszivárgottak az Xbox-tabletről szóló információk - a források szerint az eredeti specifikációk pontosak voltak, a Microsoft már a végleges terveken dolgozik.

Jelen állás szerint az Xbox Surface egyedi ARM-processzort tartalmaz majd, nagy sávszélességű RAM-mal felszerelve, amelyeket kifejezetten játékok futtatására terveztek. Más vélemények szerint a hardverfelépítést az Intel szolgáltatná - annyi bizonyos, hogy az Xbox Surface alatt egyedi hardverarchitektúra dübörög. Az operációs rendszert tekintve nem kapjuk meg a teljes Windows 8-at, a táblagépen szintén egyedi Windows-kernel fut majd. Az üzenetküldő rendszer és más tabletfunkciók támogatottak ugyan, de a hangsúly a játékon lesz.

Mini Xbox a kezedben. Tetszik az ötlet, s beruházol rá?

12.
12.
peti1106
Elég sok xbox 360 van a piacon és, ha mindegyik futtatható lesz és az xbox kontrollert is támogatja, akkor elég jó kis gép lesz. Viszont a legtöbb játékot csak DVD-re adták ki, így nem ártana bele egy DVD meghajtó ami nagyban "vastagítaná" a tabletkonzol méretét. Amúgy érdekes elgondolás, de szerintem még nem jött el az idő a tabletkonzolok bevezetésére. Nem sok értelme van még egy tömegterméknek, így is évente jönnek ki a játékokhoz a folytatások. Már semmi újat sem tudnak mutatni, csak a történetet folytatják (már ha van hozzá történet).
11.
11.
mestermagyar
A csak kézikonzolon megfelelö minöségü grafika informatikai generációjának utolsó darabja/nyögése. Még nem látszik a fizikai gombokból a kiút, de biztos hogy a jövö generációban már lassan eltünnek a kézikonzolok, mert akkora teljesítmény melett már minek? Ugyanez PC-nél

Ezt csakis a szemét-büdös túlárazás, marketing, propaganda, és a tudatlanok hozzá-nemértö "a konzol kényelmesebb" hozzászólásai fogják megakadályozni.
10.
10.
TJJJ
#7: ingyen? lol ez jó volt :D
8.
8.
Edy92
Minek ez? Ha ki jon 1 evig tart uj xbox melle ebbol a tabletbol is ujat kell majd venni mert jonni fog ugy is uj lebutitott jatekokkal nem nagy orom csak azert mert tudod tolni a buszon :/
7.
7.
markoci555
szerintem nem lesz nagy cucc, de már a windows 8 sem az, legalábbis nekem, én még mindig xp-vel nyomatnám ha nem jár a laptophoz windows 7 ingyen
6.
6.
Folti1985
Azt hiszem ez igen felesleges kis dolog lesz :D de talán majd lehet használni xboxhoz mint a wii u kontrollerét.
4.
4.
tabu3x
időszerű lépés, mikor a kifejezetten játékra szánt handheldek piacát felzabálják az okostelefonok, újabban pedig a tabletek...
3.
3.
DON GONDOCS
Beruházni rá? ha jó játékok jönnek rá akkor igen.
2.
2.
Zorane
gamer tablet? elég furán hangzik : O magát a tabletet sem szeretem : O
1.
1.
Starkiller89
Hát gondoltam, hogy a MS lépni fog a PSP DS DSi 3DS PSVITA után már végre :D de nekem nem jön be a tabletes játék :) jobban szeretem a fizikai gombokat :) iPhoneon se nagyon szeretek komolyabb játékokkal játszani. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...