Brutális méretű a Wii U első napi frissítése

  • Írta: fojesz
  • 2012. november 19.
  • Hír
Link másolása
Amerikában tegnap óta kapható a Nintendo új játékkonzolja, a Wii U, amit a korábbi információknak megfelelően azonnal frissíteni kell, ha a felhasználó hozzá akar férni az olyan szolgáltatásokhoz, mint a visszafelé kompatibilitás vagy a böngésző. A probléma az, hogy az update egyelőre csak borzolja a kedélyeket.

Ahogy azt a megjelenés előtt hallhattuk, a Wii U-t az első bekapcsolás után frissíteni kell, bizonyos szolgáltatások, mint a Miiverse, az eShop, az internetböngésző, a visszafelékompatibilitás, vagy a Wii és a Wii U közti átjátszás lehetősége csak ezzel válnak elérhetővé. A Nintendo szerint erre azért volt szükség, hogy a cég szakemberei a megjelenésig tökéletesíthessék a programokat.

A probléma csupán az, hogy ennek végeredményeként óriási, 5 GB-os első napi firmware update-et kell letölteniük a játékosoknak, nem véletlen, hogy több tesztben is megjegyzik: a Wii U firmware-re alapjáraton "félkész", és csak a bosszantó frissítési procedúra után válik teljessé. Noha az előző konzolokat is rendszeresen kellett update-elni, úgy fest, az ötgigás csomag megfeküdte a játékosok gyomrát, ami nem csoda: a felhasználói beszámolók szerint sávszélességtől függően 1-4 óra volt a frissítési procedúra. Ez a kép például fél óra elteltével készült.

A leghírhedtebb eset talán az L.A. Times riporteréé: Ben Fritz gyanúsnak találta, hogy ennyire lassú az update, ezért a frissítés közben a konnektorból való kihúzás után próbálta újraindítani a gépet, aminek az eredménye az lett, hogy a Wii U nemes egyszerűséggel bedöglött.

Update! Egyes beszámolók szerint a Wii U képes a háttérben is letölteni a firmware-frissítést. Többen meglepve tapasztalták, hogy bár azt hitték, leállították a frissítés letöltését, egy offline játékkal való mulatozás közben felugrott egy ablak, amely szerint a rendszer leszedte az update-et, és lehet telepíteni azt. Ez sokat enyhíthet a fent említett problémán.

27.
27.
fojesz
Frissítettük a történetet egy csöppet.
26.
26.
p3ti
#20: Grafika grafika grafika.... bla bla , grafika , bla bla ... kb. ennyiből állt a kommented . Érdekes hogy mégis sikerül eladni grafikai "selejt" játékokból több milliót ... legjobb példa : minecraft . Tény hogy nem eget rengetően jobb a WiiU a mostani konzoloknál , de a software fogja el adni a gépet . Arról nem is beszélve , hogyha platformra fejlesztenek , csodát képesek ki hozni egy "elavult" hardwares ps3ból is .... ilyenkor nem is értem mit akarnak az emberek ? Ahelyett hogy csúcsszuper grafikás 5 órás játékokat fejlesszenek EA és társai , inkább olyan játékokkal szeretnék játszani amik esetleg le kötnek 20 óra ++ ban , vagy akár több hónapra . Általában az N címek nem szoktak szarul sikerülni , azokban még van lélek
25.
25.
p3ti
#10: Általában az exclusive címek szokták kihasználni a konzol teljes erejét . Boxnál a halo 4 meseszép , ps3 unchartedről nem is beszélve ... olyan mintha már next genbe csöppent volt az ember :) Wii Uval talán érdemes várni 1-2 évet , lesznek itt szép címek :) gogo N
24.
24.
samatagrav09
#21: Előtte írta valaki hogy a Wii U nak 2 és arra írta hogy a tényleges 1 mert 1 az oprendszer
23.
23.
mestermagyar
#22: Ezért mondtam el, hogy a wii u -nak csak több hátránya lett. Nem említettem ilyet.
22.
22.
Gamelord
#20: Oké, de akkor hasonlítsad össze a wii-t a ps3-al, és meglátod, hogy nem sok minden fog változni a kövi generációban a teljesítmények aranya szempontjából.
21.
21.
mestermagyar
#16: Másnapos lehettél 0:33-kor, mikor írtad. Mert ha 1gb-böl 1gb lenne az OS lefoglalt memóriája, nem is menne rajta játék.
20.
20.
mestermagyar
#18: A változás akkora, csak a wii u -1 grafikai generációnak számít jövöre az új konzolok melett. Mostmár a nagyon drága ráköthetö teniszütö-féleségek nem tudják csúcsra vinni, mert a vetélytátsainak is van, csak olcsóbb összességében. Most már csak a megjelenö játékai lesznek az elönyök, a hátránya viszont nem tünik el a grafika személyében. Egy képernyös nem hordozható psp-utánzatos kontrollerért. meg nem veszem meg.
18.
18.
zadori75
#17: Csatlakozom az előttem szólóhoz. Remélem az új Xbox és PS legalább akkora előrelépés lesz a régi modellekhez képest mint a nintendo wii u a sima wii.hez képest. Jó lenne egy összehasonlító cikk ide, hogy mi a külöbnsés az új és a régi wii között. Amúgy a wii u-n lehet dvd-t meg blu ray-t lejétszani, mármint filmekre gondolok. Vagy csak online filmes része van ?
17.
17.
Prof01
Mekkora idióta! Konnektorból kihúzni fw frissítes közben. :D
Valóban nagy update, de ennyit simán ki lehet bírni szerintem.
Én 1 évet még várni fogok, mert nextgen Xbox és PS jobban érdekel. :)
16.
16.
comodore
PS3=256MB + 256 MB VGA RAM
X360=512MB
Wii U=1GB ( 1 Gb-ot lefoglal az operációs rendszer )
15.
15.
LeonAran
#9: PS3=256MB
X360=512MB
Wii U=2GB
14.
14.
LeonAran
#10: Alitolag a februarban erkezo Alien mar mutat valamit. Kivancsian varom.
13.
13.
Gamelord
Nem azért de ha hónapokat tudtak várni, akkor ez a 4 óra már kibírható szerintem xd
12.
12.
Naridar
#10: Valószínűleg jobb, pontos technikai adat még nincs, de a techdemó alapján és abból hogy a 1080p natív módon (tehát nem upscaled 720p mint a 360-nál és a PS3-nál) működik. Persze a multiplatform címek kinézete a portolástól is függ, sajnos még mindig nem olyan szép a látvány mint egy mai felső-kategóriás PC-n (új konzolnál szerintem ennek kéne célként lebegnie a fejlesztők előtt)
11.
11.
xLallerx
#10: Még ha jobb is a gép, sajnos ne várj csodát a mutli platform gamektől, hisz azok csak portok lesznek, ha a tényleges erejét akarod majd látni, arra várnunk kell 1-2 évet még legalább. Szerintem ami tényleg kifogja használni az valami First-party-s cím lesz!
10.
10.
zadori75
#9: Akkor a multi platform játékok most már a nintendo konzolján szebbek lesznek ? A grafikus képességei jobbak vagy csak a memória nagyobb ?
9.
9.
InGen
#8: Némileg erősebb, és több RAM van benne (512MB vs 2GB a Wii U-ban).
8.
8.
zadori75
Én várok a next gen konzolokra. Amit eddig a nintendo-ról olvastam végkép nem győzött meg, hogy megvegyem, pedig már csak a nintendo konzolja hiányzik. Egyébként ez az új konzol most erősebb mint az xbox360 és a ps3 vagy nem ? Vagy csak az benne a pláne, hogy van hozzá egy kis tablet kontroller ?
6.
6.
robogo98
Csak egy kérdésem lenne. Hogy fér rá az alap kiadásra?
Ugyanis annak 2 gb a belsõ memóriája.
5.
5.
AkosTorok88
Amúgy nem érzem olyan nagy dolognak valószínűleg mert engem nem érint de most xbox-on is van update világos hogy csak fele akkora max de most egy kis türelmet néha mindenki tanúsíthat ha már x hónapja várta akkor nem azon a 2-4 órán múlik a dolog
3.
3.
AkosTorok88
Nem is tudtam hogy már megjelent azt hittem kb egyszerre jönnek a konzolok
2.
2.
DON GONDOCS
Kezdeti nehézségek mindenhol vannak, igen a sanyinál is microszaftnál, ettől még jó konzol ez.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...