99 százalékban volt kész a Star Wars: Battlefront 3

  • Írta: zoenn
  • 2012. december 1.
  • Érdekesség
Link másolása
A hajdanán a Free Radicalnál dolgozó fejlesztő szerint a rajongók által messiásként várt Star Wars: Battlefront 3 gyakorlatilag 99 százalékban elkészült, amikor a játékot törölték.

A Free Radical társalapítója, Steve Ellis leült egy kicsit cseverészni a gamesTM magazinnal. Az interjúból számos részletre fény derült a Star Wars: Battlefront 3-mal kapcsolatban, többek közt az is, hogy a játék gyakorlatilag már elkészült, amikor a LucasArts végül lelőtte a projektet. Innen lehet szépen pofára esni, fejlesztők több éves munkája került a kukába, pedig már a finisben jártak.

Ellis elmondta, hogy a Star Wars: Battlefront 3 iránt rendkívül nagy ambíciókat tápláltak: a földön és az űrben is folyt a harc. Csak simán beugorhattunk egy űrhajóba, aztán irány a végtelen sötétség! Odafent becsatlakozhattunk volna egy anyahajóra, majd annak folyosóin lövöldözhettünk volna tovább. Számos technikai kihívással és korláttal nézett szembe a csapat, de mindent leküzdöttek. Mindhiába.

A többjátékos élményre kihegyezett akciójáték már 99 százalékban készen állt - gyakorlatilag már csak néhány hibajavítás várt rá. Nem kellett volna a legsikeresebb címnek lennie, de aztán a piszkos anyagiak végett törölték. A LucasArts hivatalosan soha nem jelentette be a Star Wars: Battlefront 3-at, s a srácok kényelmetlenül érezték magukat, elvégre nem büszkélkedhettek el senkinek lelkesen, hogy éppen min dolgoznak.

Miért kellett elkaszálni a Star Wars: Battlefront harmadik részét? Miért kellett a kiadónak szorosabbra húzni a nadrágszíjat egy gyakorlatilag elkészült játék kárára? Megannyi kényelmetlen kérdés.

33.
33.
markoci555
mindenki hogy mondja hogy nehezen hihető hogy 99%-nál így leállítják stb. szerintem nem, volt pár hónapja egy olyan videó ami akár rendes játéknak is elment volna, azóta biztos fejlesztették is, kb ennyi % én elhiszem
32.
32.
Dreadlox
#31: olvasd el megint a videó címét rájössz hog bullshit amit mondtál....
31.
31.
dzsiádzsó
Akkora kamu!! 99%? akkor minek lőtték volna le? A kiadási költségek már minimálisak, ez bullshit.

Ja itt 99%otok
http://www.youtube.com/watch?v=6zg3ToV1PLg
30.
30.
Giga0509
B*sszák meg,pedig tuti nagyot ütött volna.
29.
29.
McDuff
99%?onnan már csak egy lépés a sorozatgyártás és akkor még be sem jelentették...ez egy baromság,nem hiszem el,csak kurvára nagyot akartak mondani,hogy mindenki őket sajnálja...az egyik kurvára laggos videó után én olyan 50%-ra tippelném.persze szomorú hogy nem készült el,szerettem az előző részeket,de ez akkor is csak szimpla nagyot mondás,egy cég sem ilyen geci,akkor már inkább a felénél lelövik vagy el sem kezdik fejleszteni.
28.
28.
alex512
Remélem a Disney belépésével nem fordul elő többé ilyen, h csakis a pénzügyi gondok miatt kelljen leállítani egy ígéretes projektet (bár pont ezért nem hullajtok könnyeket). Azért van valami haszna a felvásárlásnak: elképesztő anyagi tőke ömlött be, a jelek szerint gyengélkedő LucasArtsba.
27.
27.
shatterhand
Elég nehezen hihető,hogy 99%os játékot csak úgy leállítottak. Vagy ronda volt vagy csak simán messze volt még a vége.
Végülis most már azt mondanak amit akarnak.
Sleeping dogs is állítólag kész volt, mégis kapott plusz 1évet mikor megmentették a kukától.
26.
26.
A LucasArts az utóbbi években lelkesen azon ügyködött hogy minél több kárt tehessen az évtizedek alatt felépített, eredeti Star Wars koncepcióban. Megváltoztattak minden alapszabályt, porba tiporták a legendás alapokat (mind a mozisokat, mind a híres SW játékokét), olyan túlzásokba estek néhol a kánontól elrugaszkodott agymenésekkel, máskor vállalhatatlanul bugyuta, 3 éveseknek szóló próbálkozásokkal, hogy az SW a mozivásznak után kedvenc játékgépeink képernyőin is Titanic-ként süllyedt el. (Pedig pár évtizede még ez a millió dolláros hajó is elsüllyeszthetetlennek tűnt...)

Igazából olyan szintű múlttagadás zajlott az anyavállalatnál (kánon átírása egyfolytában, teljes támogatása a Clone Wars kánongyilkos történetének, megsemmisítve mindent az eredeti történetszálból) hogy ebbe a tudatos pusztításba valahogy nem illett bele egy SWBF3, melynek elődeiről sok rosszat ellehetett mondani, de azt még a legszőrösszívűbbek sem állíthatták, hogy a két játék nem egy minden tisztelettől és rajongástól fűtött szerelem gyümölcse lett volna.

Sajnos az eredeti kánon halálával a múlt homályába kezdett veszni az eredeti Clone Wars rajfilm, vele együtt az SWBF éra is, (MIÉRT 'REVENGE OF THE SITH' AZ SWBF1 UTOLSÓ CONQUEST HADJÁRATÁNAK A CÍME? - kiáltotta sok SW rajongó, miután a Klónok támadását megtekintve otthon a játék elé vágta magát a fotelban), de ugyanígy járt a JK vagy az Empire At War hagyatéka is. Feledésbe merült, ahelyett hogy generációt váltott volna...

Hol tartunk? Egy BF kuka, egy TFU2 pedig polc?

Remélem a Disney visszatereli az SW-t a helyes irányba, és a következő lépés nem a kánon további rombolása lesz. Ha igen, akkor Lucas végképp máglyára küldte teremtményét.
25.
25.
Ecneb
#22: JK 3 a jedi academy lett, de mind1.
23.
23.
bodortamas1
#22: Azt is csak a pénzért csinálják, nem a rajongók kedvéért. Én sokkal jobban örülnék egy fénykardos jedi vs. sith részhez, mind ehhez a fejvadászoshoz.
22.
22.
Hardy
Hát múltkor volt egy videó ami még fejlesztés közben volt, hogy is nézett ki akkor játék. Ha az volt a 99% akkor nem is csodálom, hogy lelőtték. JK 3, RC 2, FU 3. Ezekben gondolkozzanak a készítők. Mondjuk jön az a fejvadászos játékuk, arra nagyon kíváncsi leszek.
21.
21.
markoci555
MENJENEK A PICS*BA, kedvenc star wars játékom az első két rész...
20.
20.
Simonus18
A Force Unleashed egész jó volt, a második része elment. De én is várnék egy új Jedi Knight részt, a Jedi Outcast volt számomra a csúcs, az Academy már csak amolyan tejszínhab volt a tetejére...
19.
19.
shadowtrooper
#18: A TFU 2 után vagy 100 embert ki is rúgtak. Úgy emlékszem közülük az egyik volt az aki dühében elárulta, hogy majdnem befejezték a BF3-at, de nem aztán lelőtték a munkát.

18.
18.
Lord Zozo
Kár érte!

Helyette pedig sikerült egy halom ócska, minősíthetetlen játékkal megörvendeztetni bennünket.
A KOTOR és a Jedi knight óta nem mutattak semmi kiemelkedőt.
Én elzavarnám az összes project menedzsert a cégtől.
17.
17.
bodortamas1
#16: Igen, én is sajnálom, hogy már alig játszanak vele :S... Én régen nagyon sokat játszottam vele mind sp-be, mind mp-be, istenkirály játék, ha csinálnának neki egy folytatást, szerintem többen megvennék mind egy BF 3-mat.
16.
16.
kivenoko
És valóban :D Én kérek elnézést, csak sokan JK3-nak hívták anno még Multiban is :D Nagyon jó móka volt a Multiplayer része... 2007-ben még volt vagy 80-100 magyar szeró... kb fél éve megnéztem mi a helyzet vele, 5-6 házi szerver volt csak... sajnos...
13.
13.
sunstreaker
szerintem is, ha egy játék 99% - ban kész, akkor nem törlik anyagiakra hivatkozva.., max minimális marketinget csináltak volna neki.. biztos, hogy nem volt az annyira kész.
12.
12.
DeVincent
Az első rész bejött, a 2.részt pedig imádtam.
De az elég fura, hogy egy 99%-ban elkészült játékot csak úgy a szemétbe dobnak. :-?
Több évig dolgoztak rajta, ami azt jelenti, hogy nem kevés munka és anyagi költséget szántak a projektre. Tehát, ha tényleg közel jártak a játék befejezéséhez, akkor nem mind1 lett volna a LucasArts részéről kiadni, hogy legalább a költségek egy része megtérüljön? Vagy netán, egy kalap sz@r lett?
11.
11.
Dreadlox
na igen, a lego star wars olyan kurvafontos dolog volt, meg a sw kinect....pénzéhes faszfejek, nem mellesleg mind a 2 egy nagy merő fos!
10.
10.
EeRrTt
#9: Jedi Academy nagyon jó volt szerintem még a multi is, csak már alig játszanak vele:)
9.
9.
kivenoko
#7: Már van 2003 óta... Jedi Academy alcímmel... JK4 lenne a következő :) Amúgy nekem nem hiányzik egy BF3... inkább RC2 vagy JK4
8.
8.
Kocsis92
eléggé költői túlzás ez a 99%, már rég nyomták volna a marketinget ha tényleg ennyire a finishben lett volna.
7.
7.
bodortamas1
Jedi knight 3-mat csinálnák már meg...
6.
6.
bsg09
Akkor bekaphassák :) Azért egyszer megcsinálhatnák RC2-vel egyetemben.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...