Égetik az erőszakos játékokat Connecticutban

  • Írta: zoenn
  • 2013. január 3.
  • Érdekesség
Link másolása
A connecticuti Southington városában érdekes kezdeményezés indult: 25 dolláros ajándékutalványt adnak mindazok számára, akik beszolgáltatják az erőszakos játékaikat, filmjeiket és zenéiket, amiket aztán elégetnek.

A Violent Video Games Return Program lényegében egy közösségi kezdeményezés a connecticuti Southington városában, amely 30 mérföldre van Newtowntól. A helyi kereskedelmi kamara 25 dollár értékű ajándékutalványt ajánlott fel minden olyan polgárnak, aki beszolgáltatja az erőszakos játékait, filmjeit és zenéit.

Az adathordozókat a városi alkalmazottak január 12-én nyilvánosan összetörik és elégetik. A newtowni áldozatokért imákat mormolnak és - ahogy fogalmaznak -, ezzel a lépéssel tesznek is valamit az agresszió megfékezéséért.

Nyilvánvaló, hogy a múlt hónapban történt newtowni iskolai lövöldözés hatására indult a kezdeményezés. Az össznépi játékégetést a SouthingtonSOS kollektíva szervezi, amit a helyi kereskedelmi kamara, a papság, a tűzoltóság és a rendőrség tagjai, valamint és más tisztviselők alkotnak Southingtonban. A közvéleményt sokkoló mészárlásért egyértelműen az erőszakos videojátékokat, filmeket és zenéket teszik felelőssé.

Szerintük ezen médiatermékekben ábrázolt erőszak és történet nagyban hozzájárul gyermekeink növekvő agresszivitásához, félelméhez és szorongásához. Megkérnek minden szülőt arra, hogy üljön le beszélgetni gyermekével és szolgáltassák be a SouthingtonSOS számára a kérdéses adathordozókat.

119.
119.
#118: Lehet hogy talán mégis létezik ilyen ellenérzés, hogy én is geek relevanciával éljek:

"Ha ez a sorsom..."

;)


A pacifizmus és amit a Star Trek képviselt az nem marhaság, csak egyesek, akik például a szerintem romlott kultúrájú és vallású zsidókat is védik a neten, nem biztos hogy méltóak egy ilyen jövőre. Talán én is egy idegbeteg állat vagyok, és tisztogatást akarok még mindig, mint egykoron.

Így értettem a 360 fokot. Talán mindaz amin keresztülmentem elég bölccsé tett ahhoz felismerjem: én sem, ti sem, senki sem méltó még egy utópiára - először meg kell járnunk egy nagyon sötét disztópiát.

UI: A Star Trek talán azért tetszik, mert az univerzum fiktív történelme szerint Khan Noonien Singh a 90-es években kicsit fenékbeszexuálta az egész Köze-Keletet, köztük zsidó barátainkat is, aminek végül egy brutális világterror lett a vége, és nagyfokú szenvedés. A diktátor és az új világrend bukása után úgy 70 évvel az egymás iránt bizalmatlan népek az atomfegyverhez gyúltak, és visszarobbantották magukat az őskorba. Hatalmas szenvedés, és a genetikai mutációk kora jött, melyet Phillip Green ezredes és katonai diktátor zárt le azzal, hogy a gyengéket és rendellenességgel születőket kivégeztette. Miután az ő rezsimje is megdőlt a romok között, az emberek már csak békét akartak.

Egyetlen ember volt aki a depresszió korában még álmodni mert a csillagokról, Zefram Cochrane, és a véletlen műve folytán felvette a kapcsolatot a vulkániakkal.

De a többi már sci-fi történelem. Kár ha nem ismered, Nekem tetszik ez az éleslátás, amivel az írók az ostoba embereket kezelték. Ez a faj valóban megtorlást érdemel, mielőtt ismét beléphetne a paradicsomba.
118.
118.
attilag78
#115: A pacifizmus az egyik legnagyobb marhasag a vilagon, a Star Trek pedig szamomra tul steril volt a 2009-es film elott.

Ami a 360 fokos fordulatot illeti: a 360 fok a teljes kor. Tehat ha majdnem 360 fokos fordulatot veszel, akkor gyakorlatilag nem valtozott semmi. Ha arra gondolsz, hogy teljesen szembefordulsz a korabbi dolgokkal, akkor az 180 fok.

Na de mindegy is, a lenyeget mar tobbszor leirtam, Az antiszemitizmus ugyebar a szelsosegesek fegyvere. A felelembol taplalkozik (aminek sokszor a puszta gyavasag az alapja), es palastolni akarja, aminek egyenes kovetkezmenye az agresszio, a bunbakkereses. Az agresszio pedig mindig hatalomszerzesre iranyul, megpedig abszolut hatalomra, az ellenzek teljes megszuntetesere, eltaposasara, azaz diktaturara. Jo diktatura nincs, nem volt es nem is lesz, barki barmit is mond. A diktaturak pedig eleve bukasra vannak itelve, mert elobb vagy utobb az ellenzek (amit soha nem lehet teljesen eltaposni es megszuntetni) eleg eros lesz, hogy megdontse a diktaturat. Hogy legyen geek relevancia is, es ne mindig csak a tortenelemre hivatkozzak: Star Wars Episode III: Revenge of the Sith (Yoda es Anakin), Avengers (stuttgarti jelenet).

Amugy ugy latszik, csak en talalkozok olyan zsidokkal, akik teljesen normalisak, es semmi allur vagy cionizmus nincs bennuk. Hogy mi zajlik a Kozel-Keleten, az egy teljesen masik kerdes, de nem latom az osszefuggest az arab-zsido haboru es a magyarorszagi tortenesek kozott, hogy milyen osi haborut vivnak Magyarorszagon.
Hitler pedig egy idegbeteg allat volt, nem jar haboru senkinek.

Ezuttal tenyleg befejezve ezt a temat, kiemelve a legfontosabbat: az anitszemitizmus gyulolkodes, barhogy is kenik be cukormazzal, a gyulolet pedig eroszakhoz vezet. Nem vagyok hulye, olyan nincs, hogy mindenki osszeborul mindenkivel, de a nagyuzemi gyulolkodes nem vezet jora. Az osztonos ellenerzessel kapcsolatban pedig nezz alaposan magadba, es keress segitseget, Olyan nincs, hogy osztonos ellenerzes egy nep irant, ez kizarolag szocializacio.
117.
117.
hunreaper
Inkább adnák nekem.....
115.
115.
#111: Hiszed vagy sem, de volt idő, mikor vérbeli pacifista voltam, közvetlenül azután hogy 2-3 éve elfordultam a számomra már kellemetlen szélsőjobbtól. Bár az egyszerű embereket szólítja meg, és bár van mikor szinte a nézhetetlenségig elvont, számomra jóindulatában és optimizmusában mégis egy igazi alapmű a Star Trek. (Mellesleg bizonyítja mi mindent végig lehet vinni akár több évtizeden keresztül az amerikai médiában, ha elég ügyes emberek csinálják.)

Az ST kiáll az alapvető emberi jogok mellett, és komolyan tükrözte azt a nem is olyan régen még általam is vallott nézetet, mely szerint mindegy ki milyen és mit csinál, honnan jött és hová tart, ha egész egyszerűen nem árt senkinek. Én is ezt vallottam, és örömmel néztem a sorozatot, mert rátaláltam benne önmagamra. Olyan beleköthetetlen utópisztikus jövőképet fest le a Star Trek, mely köszönőviszonyban sincs a modern korokhoz igazított (egyébként látványos, szép és jó) 2009-es új Star Trek mozival. A végtelen optimizmus és a békés megoldások jellemezték a sorozatot, melynek igazán nagy rajongója voltam.

Innen jutottam el idáig, szinte 360 fokos fordulat, hiszen nácinak néztetek, holott nem vagyok az, persze a módszereim erre engednek következtetni. Igen, szítok, igen, őszintén kiállok mások által vállalhatatlannak ítélt nézeteim mellett. Miért?

Mert én megtaláltam magam. Ha valamit tanultam az az, hogy élhetünk jobb világban, vár ránk egy szép új világ valahol a jövőben, de addig még iszonyatosan sokat kell szenvednünk.

Úgy vagyok vele hogy igenis létezik a szükséges rossz. Ha én ennek a szükséges rossznak vagyok az eszköze, hát nem bánom. Sajnos a gazt is ki kell gyomlálni. Valahol pedig el kell kezdeni...

Hitlernek volt egy mondata, ami a maga sötét groteszkségében hihetetlen sok igazsággal bír:

"Minden generációnak kijár egy háború."

Sajnos az élet elértéktelenedett, az emberek élnek bele a nagyvilágba, és már nem ismerik fel az erényeket, nem tudják mi a jó és mi a rossz. Időnként jönnie kell egy világégésnek, hogy az embereket a helyükre tegye, és ismét megtanulják tisztelni az életet. Bármennyire szörnyű is ez, sajnos igaz.


(UI: Való igaz, tényleg sokszor okolunk mi magyarok másokat, de az is igaz, hogy a történelem tehetetlen bábként sodor minket magával, mi pedig csak úszunk az éppen aktuális árral. Valóban kellemetlen helyen található az ország, az is csoda hogy eddig húztuk a világ nagy Civilization játszmájában... :)

Mielőtt elalszom még a cikkhez is hozzászólnék röviden: a videójáték egyre erősebb médium, sokak érdekét sérti, például a filmekét, a szerencsejátékét bizonyos értelemben... - Legalábbis én már hallottam olyat hogy egyesek ezt hiszik... Másrészt ott a tudatlanság, ami a játékoktól való félelmet táplálja. Pedig jobb ha megszokják ezeket, mert szerintem 20 év múlva már nem lesz sem TV, sem mozi... Mindenki játszani fog.)

114.
114.
Jinbobo
ez nagyon vicces! A normális ember ilyenkor készít egy másolatot, az eredeti példányt meg beviszi és pénzt kap érte... Jézusom...ez a cselekmény annyit ér mint halottnak a csók:)
113.
113.
pitlord23
Mert abban nincs semmi erőszakos, hogy ÖSSZETÖRÜNK és ELÉGETÜNK dolgokat...
112.
112.
Giggsy
Aha... értem a connecticut-i kezdeményezők logikáját. Tehát a videójátékok, és erőszakos filmek miatt van erőszak a világban. Ezek miatt gyilkolják Szomáliában, Nigériában, stb a törzsek egymás asszonyait és gyerekeit is, ezek miatt ölték és erőszakolták halomra a vietnámi háborúban az amcsik a tizenéves vietkongokat, ezért kínoztak és öltek halomra többmillió zsidót a második világháborúban, sőt, valószínűleg a spanyol inkvizíció is kizárólag a videojátékok miatt belezett, vasszüzezett, nyújtózott, húzott karóba embereket. Oh, wait...
111.
111.
attilag78
#105: Koszonom a valaszt. Nyilvanvaloan nem fogunk egyet erteni, hacsak egyikunk nem fordul at radikalisan mas iranyba. Hogy egy kozhelyet idezzek, a tortenelem ismetli onmagat. Az antiszemitizmus mindig a szelsosegesek fegyvere volt, a szelsosegek vegso celja pedig mindig is diktatura, egy diktatura pedig per definition nem lehet bekes es jo. A nyugati demokracia - bar korantsem tokeletes - szamomra az idealis, ahol termeszetesen mindig volt, van es lesz szelsoseg, de ahogy a neve is sugallja, marginalis szerepre van itelve.

Az persze mas kerdes, hogy nyilvanvaloan nincsenek meg minden orszagban a feltetelek a nyugati demokracia letrejottehez, barmennyire is eroltetik. Nem ertek egyet sem az eroltetessel, sem az ottani rendszerekkel, de a vilag tokeletlen, aminek maguk az emberek az okai, mert ugye esendok vagyunk.

Zarszokent: nagy divat '89-'90 ota szidni az elozo rendszert vagy kormanyt, legyen szo Kadarrol, Antallrol, Hornrol, Gyurcsanyrol vagy Orbanrol (meg aki meg volt), es mindig a masikat hibaztatni az aktualis gondokert. Felreertes ne essek, a fent emlitett urak mind alaposan kivettek es nehany kozuluk mind a mai napig kiveszik a reszuket a problemacsinalasbol, Ez azonban semmit nem valtoztat azon a tenyen, hogy Arpad apank pecsetelte meg a sorsunkat azzal, hogy megallt, ahol megallt. Ketsegtelenul jol illett oseink akkori eletvitelehez a terep, ahogy ezt egy, a tortenelmet nalam jobban tudo ismerosom megjegyezte e felvetesemre, de a teny attol meg teny marad. Kivancsi lennek, hogy az Arpad-savos lobogo alatt gyulekezoknek ez vajon eszebe jut-e valamikor is.

Visszaterve a kommentalt cikk temajahoz, attol nem lesz kevesebb eroszak, ha elegetik a videojatekokat es filmeket. 1933-ban Berlinben konyveket egettek, a filmek pedig, es egy viszonylag friss birosagi dontes ota a videojatekok is, a konyvekhez hasonloan muveszetnek minosulnek, ervenyes rajuk a szolasszabadsag stb. Csak ismetelni tudnam, hogy az ilyen tipusu cselekmenyek milyen arnyekot vetnek.
110.
110.
Vadmeggy
#105: "Szomorúan látom jómagam is azt a fajta visszafejlődést, melyet népünk folyamatosan produkál, hihetetlen ez a fajta elveszettség melyben élünk. Nincsenek többé gyökereink, nincs már múltunk, ami van, azt is megkérdőjelezzük, értékeinket semmibe vesszük, érdemeinkre fittyet hányunk."

Ez nem igaz. Lehet valaki attól büszke a magyarságára, hogy nem veri a mellét és nem lenget árpársávos zászlókat közben. Lehet valaki büszke a múltjára, de amit a szélsőjobb csinál, egyszerűen nevetséges. Trianonoznak már 100 éve, de nem látják be, hogy ettől senkinek nem lesz jobb. Te is idealizálod a múltat. Ezt csináljuk már 400 éve. A dícső múltat szembeállítjuk a sivár jelennel. Erről szól a himnusz és a szózat is. Lassan abba kéne hagyni az önsajnáltatást, mert én személy szerint már nagyon unom!
109.
109.
Bobby Kotick
#105: Nem pocskondiáztam az országot, és legfőképp nem utálom, fotó van róla, hogy 5 évesen ülök a Tébányán a Turul nyakába. Nem a származásomon múlik szeretem-e ezt az országot, mert egyébként szeretem, pont ezért írom le amit látok magam körül. Az hogy a zsidó=magyargyűlölő az csak a beteges fantáziátokban létezik, rengetegen dolgoznak közülük keményen és az ő évi több milliós adójukból (is) épülnek az utak, működnek az óvodák, kap fizetést a tanár meg a tűzoltó.Az pedig, hogy mit mond az öreg alkesz a kocsmában, mit hazudnak a saját érdekeik mentén a politikusok, ők ugyan olyan emberek mint te vagy. Semmivel se kisebb hazafiak mint az álarcos idióták akik mocskos zsidóznak az utcán sőt.
A zsigeri antiszemitizmusod pedig magyarázhatod akármeddig, az csak akkor is gyűlölet marad, ami pedig téged minősít. Az pedig, hogy sokan mások is így gondolkodnak, az pedig sajnos az országot.
108.
108.
Skyer
Tessék, Connecticut:
http://i50.tinypic.com/2mg6xav.jpg
Hehe. Jöhet a shitstorm.
107.
107.
#105: Minden elírásért és nyakatekert mondatért elnézést: 5 percekre pattanok ide, ilyenkor gépelem be ezeket a sorokat. Remélem azért érthető vagyok.
106.
106.
p3ti
105.
105.
#101: Te nem magyarellenes vagy, a megnyilvánulásod mindössze mélységes racionalizmusról tesz tanúbizonyságot. Nem elítélendő ugyanis az önkritika, ne érts félre. Én nem vagyok elfogult minket, magyarokat érintő kérdésekben, mindössze - szerintem - egészséges nacionalizmussal rendelkezem, ami sajnos sokakból hiányzik manapság. Bobby Kottick és közötted hatalmas különbség, hogy te a magyarságot érintő kritikádat egyéb tényezőket sem figyelmen kívül hagyva fogalmazod meg, míg ő meglátásom szerint csupán elvakultan öntötte magából a pocskondiázást.

Mindennek megvan a miértje. Például Hitler és Szálasi a múltam miatt jutottak eszembe, hiszen valaha számomra ők voltak a karizmatikus vezetők, férfiak, példaképek. Természetesen ahogyan benőtt a fejem lágya, úgy silányultak el korábban képviselt értékeik a szememben, és egyre nyitottabb és józanabb lettem a világ kérdéseit illetően, de ennek ellenére a Vezér szó megjelenésére mondhatni ösztönösen ők ugrottak be, hiszen a múltat nem lehet teljesen kitörölni magunkból. Erőszakos megnyilvánulásom is javarészt ennek tudható be.

Az ember változásra képes lény, de a zsidóságban nem látom ezt a törekvést. Ősi háborúikat vívják ősi ellenségeikkel, ősi írásaikra és vallásukra alapozva. Ősi mesterségüket ősi módszereik alapján végzik, melyben nagy szerepet kap a vérség, és csipetnyi lenézés és rasszizmus a többi képet illetően. Szép dolog a hagyománytisztelet, hiszen nem is olyan régen még én magam emeltem azt piedesztálra, de mikor ez bizony tüske már a fél világ szemében, akkor érdemes lenne változtatni, vagy nem meglepődni a kiváltott haragon vagy gyűlöleten.

Mindennek megvan a miértje, mint írtam. Az antiszemitizmusé ebben keresendő. Tudni kell rólam, hogy első pillanattól kezdve egy ösztönös ellenérzés volt bennem a zsidósággal szemben, és kommunista érzelmű családom rosszallása ellenére sem csitult a baljós előérzet, melyet a közelmúlt számos eseménye többszörösen igazolt. Sajnálatos módon, az életben illetve az internet forgatagában megismert zsidók sem tudták bizonyítani, hogy bizony ők mások lennének mint a sztereotípiák által lefestett átlag szemita.

Tudni kell továbbá, hogy nálam nagyobb kritikusa aligha akad ennek a megtépázott népnek. Nem, nem a zsidónak.

A magyar népről beszélek.

Szomorúan látom jómagam is azt a fajta visszafejlődést, melyet népünk folyamatosan produkál, hihetetlen ez a fajta elveszettség melyben élünk. Nincsenek többé gyökereink, nincs már múltunk, ami van, azt is megkérdőjelezzük, értékeinket semmibe vesszük, érdemeinkre fittyet hányunk.
Én azt nehezményezem, hogy a magyar elhitte hogy ő nem jó semmire, és hogy nem is lehet jobb annál, ami. Pedig többé válhatna, csak hinnie kellene, és összefognia.

Hogy lássátok, nem vagyok elvakult, így nyújtom a jobbot: ha ebben egyszer, akár egyetlen befolyásosabb zsidó is partner lenne, saját cionizmusát félretéve, akkor azt mondanám: ez igen gyerekek, tévedtem!

De erre kevés esélyt látok, mert ők nem kezelnek minket emberként. Akkor én miért tenném?


(Szerintem a választ megkaptad a kérdésedre, de azért válaszolok rá konkrétabban is: nem tartalak magyarellenesnek, csupán te is keresed az utadat. Lény akárhány éves, élj bárhol, látom, még magyar vagy, talán magyarabb mint mi itt legtöbben, de azt az egyet sosem szabad elfelejtenünk, hogy végső soron hűséggel melyik földnek és melyik népnek is tartozunk. Te legalább még tisztában vagy ezekkel. Köszönöm az eszmefuttatásaidat, élmény volt olvasni őket.)
104.
104.
attilag78
#103: "Az hogy valaki még tiszteli és szereti a hazáját, ne legyen már szégyen!"

Nem az. De ne legyen szegyen az sem, hogy valaki nem veri magat, hogy mekkora magyar, es nem fakad ki uton-utfelen az inkabb velt, mint valos magyarellenesseg ellen. A hangoskodas nem hazaszeretet.
103.
103.
ThePetyusa
Hú emberek! Amiket kommentekben olvasok...de nem csak itt, akárhol! Már megtanultam, hogy a kommenteket lehetőleg kerüljem el, mert öldösitek egymást, kiforgatjátok egymás szavait! Mikor ilyeneket olvasok olyan szinten elönt engem a bánat, hogy nem tudjátok elhinni!

UI: Az hogy valaki még tiszteli és szereti a hazáját, ne legyen már szégyen!
102.
102.
attilag78
#85: Bar szerencsere nem tortent velunk ilyesmi, de szerintem eszem agaban nem lenne a jatekokat hibaztatni. Viszont sorban allnek, hogy az elkovetore ontozzek gazolajat - ha lenne ra erom. De inkabb bele sem akarok gondolni ilyen eshetosegbe.
101.
101.
attilag78
#93: Egy utolso kerdes, puszta kivancsisagbol: az alapjan amit eddig irtam, mennyire vagyok magyarellenes a te nezopontodbol (mar ha az vagyok)? Nem lesz sertodes, ha valaszolsz, legy oszinte, tenyleg kivancsi vagyok.
100.
100.
KőbányaKispest
#98: Persze, hogy többet adományozik, leírja a 65 cégén keresztül az adóból. Mi miből írjuk le?
99.
99.
attilag78
#93: Hogy erzeketlen lennek? Erdekes...
Ami a magyarellenesseget illeti: a nagy magyarok, mint te is, pont azt nem latjak be, hogy attol, hogy valaki nem allandoan nagymagyarkodik, meg nem lesz magyarellenes. A magyarsag igencsak messze van a tokeletestol, ahogy egyebkent mindenki mas is, de ezt latni az en olvasatomban inkabb pozitiv, mert akkor tudod, hogy min kell(ene) javitani. Viszont azok, akik nem turik az allitolagos magyarellenesseget, ugy latjak, hogy csak azert, mert Magyaroszag tobb mint ezer eves (ami onmagaban is nagy szo, figyelembe veve a foldrajzi helyzetet es a tornelmet), epp ezert jobb mindenkinel (idezlek: "Mindössze 500 éves az a nép") vagy epp tobbet erdemel... eleg ertelmes vagy ahhoz, hogy ertsd, mire is gondolok.

Amugy Hitler es Szalasi emlitese kicsit meglepett, en konkretan a jelenlegi miniszterelnokre gondoltam, de a fent idezett felmondat nalam mar rautalo magatartasnak minosul.

Visszaterve a szelsosegess magyarellenessegre: az ilyen gondolatokat mindig szelsoseges emberek keltik, akik ugyan megoldasokat nem tudnak felmutatni, csak hangos lozungokat (ez a magyarban eleve kisse ironikus, hiszen a nemet die Loesung = megoldas szobol jon), ami nem mas, mint bunbakkereses, masok hibaztatasa. Hogy ki a bunbak, az teljesseggel mellekes, a lenyeg, hogy valakit talalj, majd az a csoportot hibaztasd, illetve terjeszd/hidd, hogy ok keltik a gyuloletet. Ehhez nem kell Mein Kampf, eleg elolvasni tortenelemkonyvek vonatkozo reszeit az 1920-as, 1930-as evek nemetorszagi esemenyeirol, ott dokumentaltak az otletet, es annak megvalositasat, de mondhatnam a 40-es, 50-es evek elejei szovjet tortenelmet, arrafele is kivaloan ertettek a bunbakkereseshez.

Amit pedig onerzetnek hivsz, az nem mas, mint agresszio es beszukult gondolkodas, sajnalom, ha ezt nem latod be.
98.
98.
Vadmeggy
#88: Hallod ezeket. Tehát te nem tapasztalod meg, csak hallod. Lehet, hogy a legjobb barátod zsidó, sőt az is lehet, hogy te is az vagy. Mit vettek el?
Azért mert nekik vannak céljaik és keményen küzdenek érte, hogy megvalósítsák őket. Nekem anyám élettársa zsidó származású és nagyon keményen dolgozott, hogy most viszonylag magas élszínvonalon éljen. Évekig egy büféje volt ahol nyáron a 30 fokban és télen a -20fokban is kinnt állt napi 10 órát átlagban. 5-6 év alatt megtakarított annyi pénzt, hogy vegyen egy üzletet és ma jutott el odáig, hogy 4-5 üzlete van. Nem apuci rakta alá, nem a zsidó kapitalista bűnözők, hanem ő maga! A magyar munkás meg felesre költötte a munkabérét, amiből ő gazdagodott meg.

Az utcán a csövesek sokszor maguk tehetnek, hogy ennyire elhagyják magukat. Egyszerűbb küldulni, mint megpróbálni küzdeni és dolgozni! Az utolsó hozzászólásod meg egyszerűen komolytalan. Az élet igazságtalan, van akinek sok pénze van, van aki pedig éhezik. A milliárdosok mégis többet tesznek az éhező afrikaikért mint te, Bill Gates hihetetlen mennyiségű pénzt költött adományokra. Te mennyivel támogattál bármilyen karitatív szervezetet?

Lezárom a vitát, egyszerűen komolytalan vagy.
97.
97.
#92: Igen, sajnos nem minden ember érett meg arra hogy szülő lehessen. Köztem és öcsém között 16 év a korkülönbség, így nevelésében már én sem kevés szerepet vállaltam, például mikor a szüleim dolgoztak, ő rendszeresen velem volt. Amint dolgozni kezdtem, én is kivettem a részemet a munkából, hogy mindent megadhassunk neki.

Sokszor lett volna egyszerűbb ráordítani, én elmagyaráztam neki a dolgokat. Sokszor könnyebb lett volna pusztán mellőzni, és beszélgettem vele, bármilyen kicsi fiú is volt még. Nagyon büszke vagyok rá, hogy fiatal korom ellenére milyen jól sikerült helytállnom, hiszen rengeteg időt töltött velem, és most az a helyzet, hogy talán engem is tisztel és szeret a legjobban a családból.

Mindez intelligencia kérdése tehát, és sajnos akik nem rendelkeznek a szükséges attitűddel és ésszel, hogy felfogják: a jövőnket építjük minden alkalommal, ha egy gyerekhez szólunk, ha egy gyerek előtt cselekszünk... Nos, ilyenkor lenne szükség rá, hogy az állam közbelépjen, és példát mutasson az embereknek. Valamilyen módon jó szülőket kellene varázsolni az emberekből, és ehhez a média lenne az első fegyver. Persze azt jelenleg csak arra használják, hogy az embereket széthúzásban tartsák és rettegésben.


96.
96.
Kazuya
Emberek azért ne sértegessük egymást.
A lényeg, hogy a világ nem békés, hely.
Televan igazságtalansággal!
95.
95.
#94: Földrajzilag értettem, nyilván. De jogos észrevétel. Amúgyis igazat adok abban amit korábban írtál - de a magyar családokat is kik rombolják folyamatosan? Igen, kitaláltad...

Ebben a családellenes rendszerben lehetetlen is a butább és felelőtlenebb emberekből felelősségteljes szülőket kovácsolni, hiszen nem rendelkeznek azokkal az ingerekkel melyek egészséges felnőtt emberré tehetnék őket.
94.
94.
p3ti
#64: Azt szeretném tudni hogy te honnan számítod az 500 évet , ez most baromira érdekel
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...