GDC 2013: The Phantom Pain = Metal Gear Solid 5

  • Írta: fojesz
  • 2013. március 27.
  • Bejelentés
Link másolása
Ahogy azt sejteni lehetett, a The Phantom Pain valójában a Metal Gear Solid ötödik részét takarja, de ami még érdekesebb, hogy a Ground Zeroes sem különálló projekt. A játékot az imént jelentették be, trailerünk is van róla.

A GDC-n Hideo Kojima bejelentette: a The Phantom Pain a korábbi pletykáknak megfelelően valóban a Metal Gear Solid ötödik részét takarja, ami meglepetés viszont, hogy a Metal Gear Solid: Ground Zeroes sem különálló projekt, az is az ötödik rész bejelentését vetítette előre. A kettőből összegyúrt játék hivatalos címe Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain.

A bejelentésre Kojima Fox Engine-es előadásán került sor. A dizájner elmondása szerint a Metal Gear Solid 5 nyitott világú játék lesz (ezt a Ground Zeroes óta tudjuk), de az elején a már jól ismert kórházas jelenetet kapjuk meg tutorialnak, ahol a fejlesztők végig fogják a kezünket.

A történet szerint Snake (Kojima maga is csak így nevezte a főszereplőt, egyébként Big Bossról van szó) 9 évnyi kóma után ébred fel, ezért tud korlátozottan mozogni, a kórházból pedig egy magát Ishmaelnek hívó úriember vezeti ki - őt a találgatások szerint Kiefer Sutherland szólaltatja meg.

Az előadáson levetített trailer a The Phantom Pain és a Ground Zeroes látnivalóiból lett összeollózva részben, de új látnivalók is szerepeltek benne. Ami érdekesebb, hogy a végén továbbra is PS3 és Xbox 360 logó figyel (tehát ezek a játék célplatformjai), jóllehet a mostani demó még PC-n futott.

25.
25.
simon 555
#21: Még nyáron a GZ gameplaynél(ami akkor még GZ volt ugye) azt mondta Kojima, hogy egy PS3 erejének megfelelő PC-n futott a gameplay, szóval könnyen elképzelhető, hogy így fog kinézni PS3-on ahogyan a gameplayben volt.
De egyébként is, mi máson futna így majd a végleges ha nem PS3-on? Mivel next-genre nem jön valamint PC sincs ott a videó végén, csak PS3 és Xbox lehet.
24.
24.
racz16
Az Edge magazinban a PES 2014-hez kapcsolódóan (A Fox Engine módosított verzióját használja majd) volt egy hosszabb cikk, ahol azt írták, hogy a gyönyörű látványt nem annyira a bonyolult modellekkel hanem a fényekkel, materialokkal érik el, ezért tud majd futni PS3-on és XboX 360-on is. Például ezen a képen a jobb oldalon egy fénykép, a bal oldalon pedig egy mindössze 2000 polygonos modell látható.

http://1.bp.blogspot.com/-HHQCI9-VCFI/UT9tgWkU_ZI/AAAAAAAAQ2M/FeI8NB3oU7Q/s1600/PES+2014+Face+Comparison.jpg
23.
23.
trion96
Nagyon jó h még erre a genre jön! És lehet h így azért nem fog kinézni akkoris nagyon szép lesz az tuti
21.
21.
shatterhand
#7: 1.ez pc-n futott
2. ps3 és xbox360 van megjelölve már kezdetektől
3. kojimáktól nem rémlik,hogy valaha is töröltek volna egy részt egy megjelölt platformról. Így tuti nem fog kinézni, de egy ronda lebutított verzió sem lesz.
18.
18.
Solid Snake1984
bakker karácsony lesz megint:D jeeeeeeeee:D
17.
17.
kamgecam
Hát ez kész gyerekek!
Először bf4 gameplay,most meg ez!
El vagyunk kényeztetve!
16.
16.
Caine
Ha ez valóban jön ps 3-ra az hatalmas lesz!
15.
15.
simon 555
Na erre nem számítottam:D
8.
8.
roli33
Gyanús is volt az a 2 Metal Gear Solid játék, mindkettő számozás nélkül :D
PS3, X360? Azigen. Nagyon jó a trailer! A zene is passzol alá.
7.
7.
Gamer 74
Ütős.
De az képtelenség, hogy ebben a formában Ps3/X360 párosra érkezne. Sokkal inkább Ps4/ új Xbox, csak még az utóbbi nincs bejelentve.
6.
6.
Cuppak
#4 Eh, minden játék PC-n fut aztán átteszik konzolra.
5.
5.
azureknight0715
Trailer nagyon ütős volt. Nagyon várom már és végre újra Snake:D Ez az igazi MGS!
3.
3.
Yanez
2.
2.
DollSyndrome
Elképesztő volt a trailer!
1.
1.
Dresa
Remélem lesz trailer is!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...