Problémák a Thief fejlesztése körül?

  • Írta: zoenn
  • 2013. április 29.
  • Pletyka
Link másolása
Nem megy minden simán az Eidos Montreal háza táján - tudtuk meg a Polygon névtelen forrásától. A Thief munkálatait csapaton belüli nézeteltérések, klikkesedés és protekcionizmus nehezíti.

Aggasztó hírek érkeztek a Thief fejlesztőcsapatától. A Polygon magazinnak nyilatkozó névtelen forrás azt állítja, hogy az elmúlt időszakban rengeteg nehézséggel kellett szembenéznie az Eidos Montrealnak. A kifizetések késnek, a csapaton belül klikkesedés és protekcionizmus figyelhető meg.

A legsúlyosabb problémák a kreatív munkálatok körül érhetők tetten: a vezető designerek személye gyakran változott két év alatt, s ez általános fejetlenséghez vezetett. Különböző kreatív csapatok adták kézről-kézre az irányítást, így folyamatos nézeteltérések támadtak. A legsúlyosabb malőr az idei GDC-n látható demó körül lángolt fel: az animátorok kezdetben egy erős szexuális tartalommal bíró jelenetsort is terveztek a bordélyos pályára, ám azt végül kivágták.

A Thief jelenlegi verziója nagyon különbözik az öt évvel ezelőtt született eredeti koncepciótól, ami azért nem olyan szokatlan dolog, de a forrás szerint a Game Informerben bemutatott demó sem tükrözi a végleges játékot: többek közt a mesterséges intelligencia is hiányzott belőle, mindenért script felelt. Az Eidos Montreal állítólag azért nem mutatott még gameplay felvételeket Garrett legújabb kalandjából, mert elégedetlen a minőséggel.

A kreatív zavart és a klikkesedést a kiadó sem nézte tétlenül: a rossznyelvek szerint a játék költségvetését jelentősen megvágta, s ennek következtében a személyzet több tagja hagyta el a céget rossz szájízzel. Az Eidos Montreal további forrásokat keresett egy nemzetközi befektetési vállalkozás segítségével, de az így kapott tőke jelentéktelennek bizonyult.

Mindazonáltal nem árt szem előtt tartani, hogy a fentiek csupán szóbeszédek, s míg nem derül fény a részletekre, hiba lenne bármilyen következtetést levonni. A nagy költségvetésű játékok esetében nem ritkák a fejlesztési nehézségek, s bízzunk benne, hogy a 2014-ben megjelenő Thief nem jut az Aliens: Colonial Marines sorsára. Nagy kár lenne érte!

Várhatóan az idei E3-on közelebbről is megtekinthetjük a produktumot.

12.
12.
metercsiken
Remélem tényleg csak pletyka, és egy kiváló játékot kapunk majd a végén!?
11.
11.
Belerofon
#10: Nagyon alap gondolkodású ember vagy,ez több hozzászólásodból is kiderült már.Egy ilyen "hírből" te már pontosan tudod,hogy "fos" pénzért "amatőrök" összetákolják..és hogy jön ehhez a hírhez a warez?Bölcsebb lennél, ha inkább soha nem is írnál...
10.
10.
Maga a story (nem a jateke) is rohadtul atlatszo.
Az lesz, hogy valami amatorokkel fospenzert osszetakoljak hogy kiadhato legyen.
Es par cikkel odebb ezekert a kiadokert sirt valami marha.
Ezt is a warez-re lehet fogni majd mi ?
No comment.
9.
9.
#6: A cikk utan ezt kijelenteni, hogy lattad hogy nem stimmel vele valami es gyenge produktum eleg atlatszo.
Rohadtul nem latszott belole semmi.
Az, hogy keszul es meg sok reszelni valo van rajta maximum ennyi.
Mivel a megjelenesi datum jo sokara lett kituzve igy ezen semmi csodalkozni valo nincs.
Aki dolgozot egy percet is jatekiparban az tudja hogy egy jatek a vege fele kezd el osszealni.
8.
8.
markoci555
sz*r van az osztályon? vonjuk meg a fizetést!!!
7.
7.
Azeroth87
Sajnálnám, ha csalódnom kellene a végkifejletben.
Szerintem nagyon ígéretesnek látszott eddig!
6.
6.
Tokodboy
Már a legelső képek/videók alapján lehetett látni, hogy elég gyenge produktum lesz és valami nagyon nincs rendbe a játék körül.

3.
3.
DevilGamer
#2: Nem éppen, mert, ha egy játék fejlesztői nem ápolnak jó viszonyt egymással, akkor az valamennyire kihat a játékra is.
De, ha a hírrel van bajod, akkor nem muszáj elolvasni.
2.
2.
Macccy
Remélem azért a szexuál életük és a székletük rendszeressége rendben van ... ENNYIRE nincs hír, hogy már ilyen szarokat is meg kell írni, he??!
1.
1.
DevilGamer
Klikkesedés? Mi a f*sz? Mi ez valami Való Világ, vagy mi?
Hogy nem bírják egymást? Ó, ha lefújják, én felmegyek és rendet teremtek.
Nagy kár lenne érte, én ezért a játékért is vennék next-gen konzolt és várom már nagyon magát a játékot.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...