Idén csak 13 országban startol el az Xbox One

  • Írta: zoenn
  • 2013. augusztus 15.
  • Hír
Link másolása
A tegnap felreppent pletykák mára beigazolódtak: 2013 novemberében a tervezett 21 ország helyett csupán 13-ban jelenik meg a Microsoft next-gen konzolja. A többiek - köztük a magyarok is - csak 2014-ben kapnak konzolt.

Az Xbox One tervezett debütálása továbbra is novemberben esedékes, annyi változás történt, hogy a tervezett 21 ország helyett csupán 13 régióban vásárolhatjuk meg a konzolt - jelentette be a Microsoft.

Akik idén biztosan kapnak Xbox One-t: Ausztrália, Ausztria, Brazília, Kanada, Franciaország, Németország, Írország, Olaszország, Mexikó, Spanyolország, Egyesült Királyság, USA és Új Zéland.

Persze ez nem vigasztalja azoknak az országoknak a játékosait, ahol szintén novemberre ígérték a megjelenést, ám csak 2014 elején kapnak konzolt: Belgium, Dánia, Finnország, Hollandia, Norvégia, Oroszország, Svájc és Svédország. A redmondiak egy ingyenes játékkal kárpótolják őket a várakozásért.

Amint az látható, Magyarország nem szerepel a listán, a legutóbbi konkrétumok szerint mi is 2014 folyamán tehetjük rá a mancsunkat az Xbox One-re. Tekintettel arra, hogy már nem kell állandó online kapcsolat a gép működéséhez, így várhatóan nem is lesznek régiókorlátozások a PAL-régión belül, azaz nincs akadálya annak, hogy a türelmetlenek novemberben átugorjanak Bécsbe a saját konzoljukért.

A Microsoft folyamatosan azon dolgozik, hogy a "keresletet kielégítse", a csuszás oka az Xbox One dashboardjának lokalizációs munkálataiban, további hangok és nyelvek beépítésében keresendő. A cég partnerséget épít az egyes országok helyi tartalomszolgáltatóival is.

A gépcsomag ára továbbra is 500 dollár, a héten felreppent pletykákra reagálva Major Nelson kijelentette, hogy a Microsoft nem tervezi a Kinect nélküli, olcsóbb modellek bevezetését.

50.
50.
Antonov77
#41 Totálisan egyettértek!!!
49.
49.
Yami
#47: Egyrészt nem volt sürgőst, másrészt mivel a munkámból adódóan nagyrészt monitor előtt vagyok, csak kiemelkedő minőségűeket veszek.
Persze aki megemlékszik a kommersz vacakkal is annak valóban viccesnek hangozhat.
47.
47.
#37: Hát miért nem olyat veszel amit kapni? Egy monitorra várni hónapokat :D:D bocs, de ez nekem vicces LOL :D
46.
46.
RoLee-man
De hogy ha a kinect nélküli box csak pletyka volt akkor a Gamekapocs miért írta tényként? Még ha nem is akartok kinectet sokkal jobb így majd meglátjátok hogy sok előnye lesz. Itt leírtam mi hatalmas előnye a kötelező kinectnek: http://www.gamekapocs.hu/hir/36058/xbox_one_mar_a_kinect_sem_kotelezo 76#-os komment.
45.
45.
RoLee-man
#43: A magyar megjelenéskor akarod ezt csinálni?
44.
44.
p3ti
Kb. egy évnyi játékot nem játszottam még végig, szóval nekem nem gond hogy csúszik. Legalább nem lesz ez a karácsonyi remegés....
43.
43.
p3ti
#6: Egy lehetőség létezik, amivel olcsóbban hozzájuthatsz a géphez - ha van ismerősöd aki áfás számlával meg tudja venni a Boxot, akkor vissza igényelheted az áfát. Az ára 150.000ről egyből lecsökken -> 109.500 Ftra.. én is ezt fogom tenni, mert haverom olyan helyen dolgozik, ahol rendszeresen vásárolnak műszaki cikkeket, és az ő nevükre fogom megvenni a gépet.
41.
41.
dzsiádzsó
Már rég nem tartozom a rohanok a bolta barmok közé :) Ha pénzem is lenne akkor se tenném, a sok negatív tapasztalat miatt. Nekem nem elég üres az életem ehhez, hogy egy ilyen technikai kütyü ne várhatna még fél, vagy egy évet. Akkor már olcsóbb, kiforrtabb gép lesz jobb játék kínálattal :) Többé nem ugrok bele semmibe.
39.
39.
supair
#37: Az Y 400!!!
Csudálatos.Addig nézegettem amíg majdnem megrendeltem.
De most már kivárom:-)
38.
38.
supair
#34: Dehogy fizette le! Megvette:-)
De csak 2014 lesz hivatalosan közölve mert még a szerkesztés gombbal problémák adódtak.....:-)
Fürstenfeldben él a testvérem.Ha valaki ősszel szeretne venni xone-t,annak elég addig elmenni.
Szívesen adok pontos címet.
Én simán várok még picit.Addig próbálgatom a kollégámét:-)
37.
37.
Yami
Nem tudom mi a felháborodás oka, rég bevett gyártói szokás a régiónként eltolt megjelenés. Én 4 hónapot vártam, hogy Európában megjelenjen a Surface Pro és megvehessem. Most meg már több mint 2 hónapja várom, hogy a Lenovo behozza a kontinensre az Y400-as notebookjait. A DELL monitoromra anno több mint fél évet vártam mire az EU-ban is forgalmazni kezdték.
35.
35.
kopic
Ez nem olyan nagy problema, mivel ha megis az eredetileg tervezett 21 orszagban jelenik meg a 13 helyett, akkor Kishazank igy is-ugy is kimarad/kimaradt volna a premierbol....
34.
34.
Dontrip
#31: Az lehetetlen! Logikusabb, hogy a Microsoft lefizette a GK-t.
32.
32.
totoszoro
Hivatalosan meg egyik konzol sem jelent meg Magyarorszagon vilagpremierkor. Amig nem volt xbox addig japan,amerika majd europa volt a sorrend. Ps1 mar egy éve kint volt japanban, ps2 fel eve... stb. Sokaig Ausztriabol hoztak a konzolokat meg a jatekokat. Pl: 1 576 volt pesten aztan csumi. Majd jott az internet (online rendeles) Media Markt ... stb. Magyar kiskonyves jatekok es a tobbi....
Szoval akik mar 15-20 eve benne vannak a temaba azok nem rinyalnak olyan dolgokert amikrol almodni se mertunk. Hala az egnek europaba is azonos napon jelennek meg. A tobbit mar mindenki megtudja oldani.
30.
30.
guitarlord
Én annyit tennék hozzá, hogy nem lesz régiózár az X1-ben innentől szerintem Senkit nem érdekel, hogy megjelenik-e itthon idén, még akár olcsóbban is megúszhatjuk, ha nem itthon vesszük.....
27.
27.
2pacal
Aki akar az vegye meg ezt a dobozt én inkàbb Sonyt tàmogatom...
26.
26.
REMUX2013
Meg van ido a vasarlasig,amugy karacsony fele valami olyansmikor fogok venni egy konzolt,addig nyugodtan kivarom az idot,s persze ha lesz ra PENZ.
24.
24.
Dontrip
#21: Le van írva a cikkben. "... a csúszás oka az Box One dashboardjának lokalizációs munkálataiban, további hangok és nyelvek beépítésében keresendő. A cég partnerséget épít az egyes országok helyi tartalomszolgáltatóival is."
23.
23.
Jared
háháháhhááhhááá beszarok magyarok is kapnak :)
22.
22.
Noeel
Meg johogy UK ben vagyok ;) :P itt novemberben mar veszem is meg :D itt szerencsere 400 font nem a vilagvege nemugy mint otthon 150ezer zsebbol...
21.
21.
Mr. Wagner
#4: Csak abban a 13 országban akarja félkészen piacra dobni ahol már novemberben megjelenik? Vagy hogy gondoltad ezt?
20.
20.
karneol81
19.
19.
Elyas
27: nemis tudtad h az MS innen várja a megvàltást ?

Amugy jól ràbaszott... Ahelyett h végigvitte volna amit akart ink visszamondott mindent. ìgy ugyan az emberek azt MONDTÁK h majd xboxot fognak venni (ami semmit sem jelenet) de most meg újra elvesztik a vàsàrlòkat a többi orszàgban.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...