Crowdfunding platform a Square Enixtől

  • Írta: fojesz
  • 2013. október 10.
  • Biznisz
Link másolása
Collective névvel indította útjára legújabb kezdeményezését a Square Enix, melynek célja egy olyan közösségi finanszírozáson alapuló platform megteremtése, amin a játékosok és a fejlesztők közelebb kerülhetnek egymáshoz.

Bemutatta új crowdfunding platformját a Square Enix, a Collective az Indiegogo nevű, egyébként szintén közösségi finanszírozással foglalkozó cég közreműködésével született meg.

A platform célja, hogy a fejlesztők és a játékosok közelebb kerüljenek egymáshoz: a játékkészítők nem rögtön pénzgyűjtéssel kezdik el a projektjüket, hanem először közzéteszik az ötleteiket, amiket azután a Collective "hardcore" közössége véleményez. Ekkor egy négyhetes időkereten belül a fejlesztők megfontolhatják a játékosok visszajelzéseit, beépíthetik azokat a munkájukba, kijavíthatják az esetleges koncepcionális félresiklásokat. Ha a projekt ezek után alkalmasnak tűnik a közösségi finanszírozásra, akkor indulhat el a gyűjtés rá az Indiegogón keresztül.

A Square Enix az ígéretei szerint minden erejével azon lesz, hogy támogassa a fejlesztőket, segít például nekik azt meghatározni, hogy mennyibe fájhat majd a projektjük. A Collective egyébként ingyenes, a csapatoknak csak bizonyos feltételeket kell elfogadniuk a használatához.

Érdekesség, hogy a fejlesztők régebbi Eidos-címeket is használhatnak majd a Collective-projektjeikhez - erről és a platformról magáról novemberben beszél részletesebben a cég.

1.
1.
Obiwan HUN
Jól hangzik, csak maradjon nemzetközi, mint az Indiegogo!!!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...