Hivatalos az Alien: Isolation

  • Írta: zoenn
  • 2014. január 7.
  • Hír
Link másolása
Az Aliens-rajongók vegyenek mély lélegzetet! Igen, az Alien: Isolation tényleg létezik: 2014 végén jelenik meg szinte minden létező platformra a The Creative Assembly jóvoltából. Képünk, trailerünk és gameplay videónk is van.

Megannyi pletyka és szivárgás után a Sega hivatalosan is megerősítette az Alien: Isolation létezését. Valódi, belső nézetű túlélőhorrorról van szó, amit a Total War-sorozatról elhíresült The Creative Assembly készíti PC-re, Xbox 360-ra, Xbox One-ra, PS3-ra és PS4-re.


Olyan horrorélményben és feszültségben lesz részünk, amit Ridley Scott klasszikus mozifilmje, az 1979-es Alien nyújtott. A játék egy kereskedelmi űrállomáson játszódik, ahol egyetlen xenomorph borzolja a legénység idegeit.

A fejlesztők intelligens és kiszámíthatatlan mesterséges intelligenciát ígérnek, a túlélési ösztöneinket alaposan igénybe kell vennünk, ha ki akarjuk cselezni a ragadozót, amely brutális és szinte megállíthatatlan.


A fejlesztők partnerségben állnak a Twentieth Century Foxszal, így az első film után 35 évvel végre tisztességes és makulátlan videojáték születhet a klasszikus formulára (bezártság, folyamatos feszültség, egyetlen xenomorph) építkezve.

Főhősünk Ellen Ripley lánya, Amanda, aki a Weyland-Yutani cég munkavállalója. Kis csapatával a pórul járt Nostromo űrhajó fekete dobozából szeretné visszanyerni az adatokat. Az impozáns fegyverarzenálról lemondhatunk, egy-két alap mordályon kívül rögtönzött eszközöket használhatunk önvédelemre és elterelésre. Nem katonák vagyunk, hanem védtelen emberek, s magunkra leszünk utalva a sötétben.


39.
39.
PcSanyko
Ez nagyon Prometheusosnak látszik:D
38.
38.
giga321
Nem vagyok Alien rajongó, de ez parás játéknak tűnik. Szóval miért ne?
32.
32.
Trapyd
#30: "Főhősünk Ellen Ripley lánya, Amanda, aki a Weyland-Yutani cég munkavállalója. Kis csapatával a pórul járt Nostromo űrhajó fekete dobozából szeretné visszanyerni az adatokat."
A hír szerint.
31.
31.
Trapyd
#29: Ugye, hogy ez jó kérdés? :)))

Ha jó lesz a játék 3at is veszek belőle.
AI szöveget hagyjuk már! Parasztvakítás.
30.
30.
Dragonborn
#29: Ripley menekülőhajóján van, amire csak 50 évvel késöbb találnak rá a roncsvadászok
szóval ez a cél kilöve csak a túlélés lesz a lényeg
29.
29.
salaxx
Hogy működik a Nostromo fekete doboza? A hajó megsemmisülése előtt kilövik valami lakott terület felé? Vagy az önmegsemmisítő atomrobbanásra bízták, ami kilőtte atomrobbanás sebességgel az űrbe és azt valaki pont "elkapta"? :D
28.
28.
Sznfctm
Nah ez eddig remek, csakhát felmerül hogy...
- a SEGA kezében van a licensz évek óta, és mihez kezdtek vele... (A:CMbe is beleszóltak állítólag, nagyon nem kellett volna, persze akkor se lett volna sokkal jobb játék.)
- tudjátok, ki volt még kapcsolatban a 20th century foxxal? A gearbox.... :P
- tudjátok, ki adott még ki király gameplay videót, amire az volt írva, h "work in progress" (és valóban, le is dolgozták belőle az értékelhető részeket)? A gearbox. :P

Azért reménykedjünk, én mondjuk nem tudom, hogy a total war, ami amennyire én tudom, stratégia volt, mennyiben jó ajánlólevél egy ilyen játékhoz, de a videó alapján jónak tűnik. (Persze a videónak az a dolga. :) )
27.
27.
Solid Snake1984
#25: Arra gondolok, hogy nem gameplay videót tettem volna bele...Ettől még nagyon jó. Lehet azért tették bele, hogy mutassák a játékosoknak , hogy van fejlődés! A többivel teljesen egyetértek, amit írtál!
26.
26.
Riven
Jujjde fosatós lesz :D
25.
25.
Ecneb
#6: Az egész videó nem áll másból csak gameplay jelenetekből :D Miről beszélsz?

Látszik, hogy nagyon sokat dolgoztak vele, gyönyörű látványvilágot adnak vissza, már csak remélni tudom, hogy hasonló lesz játék közben az érzés, mint amikor elsőnek láttam a 8. utas a halált :D
24.
24.
caleb007
Nagyon bejövős, az első Alien film hangulatát tökéletesen visszaadja. Ráadásul nem hiszem, hogy a Colonial Marines botránya után a Sega még egyszer meg meri kockáztatni, hogy valótlanságot mutasson be a trailereken.
Egyedül a mesterséges intelliganciával kapcsolatos kijelentéssel vannak fenntartásaim, mert szerintem egy ilyen filmszerű, menekülős-bújkálós játékot kizárólag akkor lehet hatásossá tenni, ha jóformán scriptelve van az egész, ergo a lény mindig pont ott bukkan fel és arra megy ahová kell és nem önszántából bóklászik a hajón a neszekre figyelve. Tehát szerintem az MI-nek nem sok szerepe lesz.
23.
23.
Inferno
hey gyerekek ez nagyon bejön imádtam a 79-es filmnet kitoltam az Amnesiat és az Outlastet is és várom nagyon. *-*
22.
22.
Dragonborn
Hát ez nagyon jó végre valakinek leesett hogy nem egy hülye cső FPS-t kell belöle csinálni hanem túlélő horrort
és végre egy elismert csapat hegeszti igaz nem ebben a műfajban de már bizonyitottak
21.
21.
PolluxHUN
Hopphopp....na erre nem számítottam! Ku*vajólnéki!
Hmm...és főszereplőnk Amanda Ripley!
20.
20.
DON GONDOCS
Elég hatásos a trailer hogy ismét felfigyeljünk a segara de illik fentartásokkal kezelni a látottakat. Láttunk már éjjeli őrt nappal meghalni.
18.
18.
markoci555
intelligens és kiszámíthatatlan mesterséges intelligencia
ennyi elég is arra hogy összehugyozzam, összesz*rjam magamat, az amnesiában meg penumbrában csak oda vissza megy a zombi vagy micsoda... és már ettől izzadok :) mi lesz itt te jó ég véééégre valami!
3:20 környékén mi történt? Gondolom a mentőkabin elment, de utána az mi volt
16.
16.
metercsiken
Végre rájöttek, hogy ebből a témából nem "agyatlan" lövöldét kell csinálni!? : )

Az alap ötlet nagyon tetszik.( egy lény, nem katonák vagyunk )
Remélem a megvalósítás is jó lesz!
15.
15.
Simonus18
#13: Csakhát annak az első gameplay trailerében is látszott, hogy kezdetleges (mozgások). Itt már érződik a potenciál, ez máris egy fokkal jobb. Persze, meg van az esélye, hogy ez sem lesz nagy szám, de alapból az irány jó, horror centrikus, nem akció, ezt alapból el volt rontva a Colonial Marines-nél.
13.
13.
Falcon
ti semmiből sem tanultok...........az előző Alien játék is fuu de jó volt ugye
12.
12.
Vogls9
Igazi alien hangulat. Megvan benne a potenciál
11.
11.
Drazhar
#7: A szöveg szerint: "a pórul járt Nostromo űrhajó fekete dobozából szeretné visszanyerni az adatokat"
Értelemszerűen egy másik hajóval keressük fel a roncsot.
10.
10.
dBLOOD
Na, a Sega keze benne van...
9.
9.
Dízel
komolyan mondom skacok... EZ Ki.....ul K... jó lesz!!!!! :D végem van erre a hangulatra!!! most nem arról van szó h. ezeknél az aliens játékoknál csak jobbat lehet csinalni. mert ez tény. de EZ DE EZ!!! OMG :O
8.
8.
Drazhar
Ugyan nem élem ezeket a mostani hype-os, "semmi fegyverem nincs, csak menekülök" horror játékokat, de ennek a játéknak már ebből az 5 percből is iszonyatos atmoszférája van :O
7.
7.
Deadshot94
Kifejezetten hangulatosnak ígérkezik, azonban, nem igazán értem, hogy hogyan játszódhat a játék a Nostromón ha az első film végén felrobbant.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...