Frissítve: Mégsem jön Wii U-ra a Watch Dogs?

  • Írta: fojesz
  • 2014. január 26.
  • Pletyka
Link másolása
A pletykák szerint mégsem lesz Wii U-s Watch Dogs, a Ubisoft lelőtte a port fejlesztését, és már nem is lehet előrendelni az anyagot. Hivatalos megerősítés még nincs, úgyhogy kezeljük a hírt fenntartásokkal!

Nem tudjuk egyelőre, hogy igaz-e az alábbi pletyka, de ha igen, akkor mindenképpen izgalmas szövődménye a múlt heti híreknek, amik a Wii U pocsék teljesítményéről szóltak.

Az olasz Wiitalia értesülései szerint ugyanis lelőtték a Watch Dogs Wii U-s változatának fejlesztését, a játékot az országban már nem is lehet előrendelni. A lap egy olvasójától kapta a fülest, hogy felhívták őt a helyi GameStoptól, hogy a játék törlése okán felmondják az előrendelését. A kolléga egy másik GameStopnál is megpróbálta előrendelni a játékot, de a játék már az áruház adatbázisában sincs benne. A Wiitalia később maga is megkérdezte a GameStopot, és az megerősítette neki az infókat.

Ha mindez igaz, az azt jelentheti, hogy a Nintendo elveszítette az egyik legfontosabb partnerének bizalmát: habár a Ubisoft már az E3-on üzent a kiotóiaknak, hogy addig nem fejleszt exkluzív címet a Wii U-ra, amíg a platform nem erősödik meg, úgy tűnik, most az EA-hez hasonlóan a multiplatform játékokat sem erőltetné a konzolon.

Update! Egy kis fejlemény azóta, és szerencsére alapvetően pozitív. Bár a fenti híreket sem a Ubisoft, sem a Nintendo nem kívánta kommentálni, az amerikai GameStop néhány üzleténél szintén felfüggesztették a Watch Dogs Wii U-s verziójának előrendelését. Mint utóbb kiderült, vaklárma volt az egész: az áruházlánc rendszerében volt a hiba, ami megmagyarázza a fenti félreértéseket.

Jelenleg tehát úgy fest, hogy lesz Watch Dogs a Nintendo gépére is.

75.
75.
trion96
Azért jó látni, hogy értelmes beszélgetés alakult ki. Így kéne a GK-n mindig :)
70.
70.
Quent1n
#67: A belsős stúdióknak exkluzív címek esetén azért nem jelentett akkora gondot. :) Pl. egy Uncharted 1-el simán össze lehetne vetni szerintem. Illetve bár a PS4-re nyilvánvalóan könnyebb fejleszteni még arra is rá kell állniuk a fejlesztőknek és igazán megismerni a határait/lehetőségeit ennek a hardverkombinációnak, bár ez nyilván gyorsabban végbe fog menni mint a PS3 esetében. :) Lényeg a lényeg szerintem egy zárócímet PS3-on nem túl fair összevetni egy nyitányra összedobott PS4-es címmel és akkor azt mondani, hogy "nem is tud olyan sokat a PS4".

A Wii U-ra is igaz ez, hogy majd kiderül mit tud a hardvere a kérdés, hogy a Nintendo mennyi pénzt tud, illetve akar áldozni arra, hogy ne csak Mario, Zelda meg DK jöjjön rá.. (nyilván sarkítottam kicsit)
67.
67.
trion96
#65: Az nem lenne teljesen igazságos, hisz a ps3 egy nagyon nehezen programozható gép volt. Most a ps4 esetében azért könnyebb.
Pl.: Ha összehasonlítod a killzone 3-at a killzone shadow fall-al, nincs akkora ugrás mint pl egy ps2-es medal of honor és egy ps3 nyitócím a Resistance 1 között volt.
66.
66.
trion96
#64: Tudom h lesz még nagyobb különbség, de ez benne is van. :)
65.
65.
Quent1n
Bármiféle összehasonlítást úgy kéne elvégezni, hogy a PS3 nyitócímei közül választani egyet.

http://m.gamekapocs.hu/hir/5812

Az AC4 meg valóban nem az igazi a célra :)

64.
64.
Trapyd
#62: Ugye nem mondjátok komolyan, hogy az AC4 alapján, ami egy előző gen es játék tesztek ill nem tesztek különbséget. Az AC4 et csak kihozták az új konzolokra és annyi. Még szép. hogy nem lesz nagy különbség. Hajrá U, mert szeretnék majd 1et.
63.
63.
trion96
#59: "The Last of Us-t, amiben talán megegyezhetünk, hogy egy lélegzetelállítóan szép játék! A Wii U ennél egy parányit többet tud!"
Ebben egyetértek, legalábbis az elsô felével.
A last of us még 5 év múlva is szép játéknak fog számítani.
Egyébként a Wii U nem tud egy kicsit se többet mint a ps3, legalábbis ha jól tudom. Olvastam valahol h a CPU-ja nagyon gáz. Persze azért faszán néznek ki a játékok rajta pl.: Ac4
62.
62.
trion96
#60: Tényleg nincs szinte semmi különbség. Én múltkor néztem a ps3 és a ps4 ac4es összehasonlítást és hát sokkal nagyobb különbségre számítottam.
Viszont az is igaz, hogy még a generáció elején vagyunk. És az a baj h a wii u igazán a ps3 és xbox 360 ellen veszi csak fel a versenyt, késöbb a ps4 és a one nagyon elfog húzni.
Igaz tudom a Nintendo nem a grafikából élt, de ez a tablet kontroller nem olyan nagy újdonság mint a wii-nél a mozgás volt.
61.
61.
Norbiii
#58: Mármint a komit neked írtam, csak ami kijött belőlem azt igazából nem neked szántam, csak már ki kellett adnom magamból, bocsi. :)
60.
60.
Norbiii
#59: Ha ez az a brutálisan nagy különbség, akkor nem szóltam, mert nekem ez nem különbség! Ha meg valakinek ez akkora különbség, hogy rá sem lehet nézni a másikra annyival rosszabb, akkor megnyugodtam........:)

http://www.youtube.com/watch?v=JTiD9-Ma5HE
59.
59.
Norbiii
#58: Az ember ezt hallja reggeltől-estig a hírekben, hogy a Wii U milyen rossz, gyenge a hardver, azt a fele sem igaz, és ezt tapasztalatból mondom, egy igen neves szakértővel volt szerencsém beszélni, még karácsony előtt kb, aki megerősítette, hogy a Wii U hardvere nem gyenge, sőt.....! Nem tudom milyen zongorázható különbségek vannak, de én is a youtube-ot bújom, és nekem csak annyi tűnt fel, hogy Wii U-n picit kopottabb a fű, míg Ps4-en tű éles. Nekem ez nem nagy különbség. (nem állítom, hogy nincs, de olyan brutálisan nagy különbség nincs!) És hogy nincsenek szép játékok, erre csak annyit, hogy a Ps3 hardvere már elbírta a The Last of Us-t, amiben talán megegyezhetünk, hogy egy lélegzetelállítóan szép játék! A Wii U ennél egy parányit többet tud!

Ezt nem személyeskedésből, és igazából nem is neked szántam, csak már kijött belőlem, ami tényleg nem rád irányul, de már teli van a micsodám, és ez megint nem neked szól, hogy mennyi téveszme van a Wii U körül. :) :)
58.
58.
BrendOoN
Egyszerű: a Wii U teljesítményileg nem éri el azt a szintet, amit az emberek elvárnak egy next-gen konzoltól. A YouTube-on vannak összehasonlító videók Wii U - PS4 - Xbox One grafika terén. Zongorázható a különbség már a generáció legelején! Mi lesz itt két év múlva? Tudom, hogy ez grafikabuzis*ág de akkor is az új generációs Nintendo konzol alig szebb grafikát nyújtani, még a PS3-nál és az X360-nál is. Az embereknek ma egyértelműen az kell, hogy szép grafikájú játék legyen és erre most, hogy kijött a PS4 és XO teljesen alkalmatlan a Wii U.

Értem én, hogy a Nintendo rajongók egy kis különálló réteget alkotnak, de ha csak belőlük akar megélni, akkor az akár még a csődbe is vezetheti őket. Ma már nem költenek az emberek 100 ezer forintot arra, hogy a Super Mario xy-al játszhassanak és ezt kéne nekik is belátniuk. (Tudtommal a Zombie U viszonylag tetszett a kritikusoknak, miért nem tudnak még olyat?)
57.
57.
Norbiii
Tisztán kéne látni Wii U ügyben, mert most jött egy cikk, ami "ismét" egy bizonyítékot adhatott volna arra, hogy a Wii U egy "bukta" jöttek is a kritikus kommentek, aztán kiderült, hogy az egész nem igaz, és LESZ Wii U-ra Watch Dogs! Szerintem nincsen semmi baj a Wii U-val, csak picit bele kéne húzni, na meg jobban kihasználni a tabletett, és okés lesz (remélem). :)
56.
56.
sunstreaker
A Nintendo elbaszta azzal, hogy túl korán dobta ki a Wii U - t és túl gyönge hardverrel.. ennyi, nemcsoda, hogy nem nagyon akarnak rá játékot fejleszteni.. várhatott volna min 1 évet de inkább 2 - t és akkor most lenne 3db Piaci szereplő a 2 helyett az új generációban.
55.
55.
Yanez
#54: "Jelenleg tehát úgy fest, hogy lesz Watch Dogs a Nintendo gépére is." - van Isten.
54.
54.
Yanez
Kár, mert a WiiU tabletjével képzeltem el legtökéletesebben ezt a játékot. Mondjuk, hogy a tabletet a játék telefonjaként használod, amivel hackelgetsz. Persze én úgysem WiiU-n toltam volna, de nagy kár, különösen, hogy itt megmutathatta volna a WiiU, mit tud a tabletje.

Norbiii: Nem tudom M.O-n mi a szitu, de itt már egy PS3 áráért lehet kapni 32 colos hdtv-t. Ha ott is, akkor essél neki. :)
53.
53.
Quent1n
#52: A Wii szerintem megadta nekik azt a hátteret, hogy nyugodtan (nyilván azért ötletekkel, tervekkel) megvárhatták volna a Sony/MS konzoljait és utána megint adhattak volna a népnek valami egészen mást valami olyat amit a másik kettő tuti nem tud hisz előttük lett volna a két gép minden tudásukkal/hibáikkal egyetemben.

Azt, hogy a Wii-t félretették sorsszerzű volt hisz gondolj bele, így se veszik a Wii U-t hát még ha Wii-re is jönnének még játékok akkor aztán a kutya nem venné. Gondolom úgy okoskodtak, hogy a Wii eladásokat már nem tudják növelni új címekkel így nincs értelme rá koncentrálni pusztán a már meglévő tulajok miatt, no meg ha a Wii U önmagában nem elég húzóerő akkor majd a játékok azok lesznek csak hát hol vannak a játékok?

Az biztos, hogy bár ezt benézte kicsit a cég és nyilván az ő hibájuk de annyiban felmenteném őket, hogy azért csak letettek egy igen széles (és eddig meg nem célzott) réteg számára egy tökéletes konzolt az asztalra. Márpedig ezt nagyon nehéz überelni. Egy tablet kontrollerrel meg pláne...
52.
52.
Norbiii
#51: Én sem értem, hogy miért nem tudtak várni, mondjuk 1, max 2 évet, miért volt ilyen sietős? Wii U egyenlőre nem hozta a várva várt sikereket, a Wii amely alapból sikeres volt, meg pont a Wii U miatt lett elhanyagolva. Azért meglehet nézni, h például a Sony hogyan támogatja a Ps3-at......az N-nek meg kéne tanulnia, h úgy kéne az újra koncentrálni, h a régit sem felejtjük el, és a Wii U-val lehet várhattak volna, nem tudom.
51.
51.
Quent1n
Hiába a 4k 82 meg 100cm-en nem sokat ér hacsak nem toljuk az arcunkba a TVt.. 150-200 centis TV-knél már inkább de, hogy azok nem 2 év múlva kerülnek majd 150 ezerbe arra fogadnék egy kisebb összegben. :) Egyébként meg ugye TV adás se ártana hozzá meg filmkínálat stb. stb. Egyelőre én nem látom olyan hűdenagy értelmét egy játék se a felbontása miatt lett szép vagy nem szép elsősorban.

A hírhez annyit, hogy ha igaz szomorú de valóban az N csak magának köszönheti én már azt se értettem minek akartak elsők lenni feltétlenül miért nem várták meg box/ps párost. Így jártak, remélem azért majd magukra találnak. :)
50.
50.
Obiwan HUN
Ez erdekes fordulat... nagy baj van ha a hardware miatt toroltek a portot. :(
Amit idaig olvastunk a Wii Urol, hogy kb. X360/PS3 erossegu a vas, memoriaban 4x annyi, szoval talan azzal nem lehet a gond, CPU/GPU lehet valami ami miatt a fejlesztok szerint nem alkalmas a gep a portra.
Mert ugye X/PS kozul mindre jon, es hat valljuk be akar mennyire is kedvenc platformom az X360 tobb mint7 eves hardware! A Wii U meg elmeletben egy "friss" gep, bar a hardware nagyon nem. Mindezt ugy irom, hogy nagyon kedvelem a Nintendo jatekokat es sokat nyuzzuk a csaladdal a Wii-t.
49.
49.
msmester
Pedig ez a játék szinte kívánja a tapipados irányítást...
48.
48.
Norbiii
#46: Jó 150-200 azért sok, bár kinek mi a sok! 4k nekünk felesleges! Gondolj bele sok embernek még hd tv-je sincs, sőt: még 3D-s tv-jük sem, a 4k mire annyira elterjed, hogy a lakások jelentős részében lesz, az minimum 10 év, de még jóval több is! Sok házban még sima crt tv van, ahogyan nekem is, mondjuk fater már hd-n tévézik, és vesz majd 3d-s tv-t, de megmondta, hogy neki nem kell 4k. 1: Mire elterjed. 2: Mire megfizethető lesz az ára, szóval érted. :)
46.
46.
mestermagyar
#44: Az kell is hogy legyen. :D

Mivel a telefon a leggyorsabb, logiksan az lesz a legolcsóbb szerintem, bár itt gyakori az az ökörség, hogy túl van árazva. Mindenki mobilgyárat akar nyitni, nagyon el van szállva az ipar, mint az aranylázban.:P

A 4k-s tv-k ára addig jár fenn, míg a kínaiak kínában maradnak, úgyhogy ne hidd, hogy sokáig kell várnod. 2-3 év, és minden üzletben lesz majd 150-200-ért. És csak mondom, a telefonok most lépik át a 2k-t, a poén ott lesz, ha egérmozit hamarabb nézhetek nagy felbontásban, mint hatalmas tv-t. XD
44.
44.
Norbiii
#42: Amúgy az a jó, hogy mivel elég gyorsan fejlődik a technika, így jönnek újabb dolgok, a "régebbiek" meg olcsóbbak lesznek, így sok olyan szuper dolgot meglehet kapni olcsóbban, amire esetleg szükségem lehet. Ilyen a HD TV, vagy a 3D-s tv, bár utóbbitól fáj a szemem, meg a fejem, legalábbis ez így volt, mikor elsőnek próbáltam. Szóval a hd tv még mindig nem olyan olcsó, de azért már olcsóbb, mint volt 3-4-5 éve. És ha jön majd a 4k, amiről sokat nem tudok, csak hallottam itt-ott, akkor lehet még olcsóbb lesz a hd tv, de ez igaz a konzolokra is. Itt a ps4, idővel olcsóbb lesz a ps3, és így tovább! :) Szóval ezek jó dolgok. Nagy a választék, lehet miből választani. Nekem egy 30-40 ezres telóm van, és nekem bőven elég, amit tud, nagyon jó. Oké nem hd, meg ilyenek, de nagyon jó. Tehát a legjobb az egészben, hogy van miből választani. :)
43.
43.
mestermagyar
#38: Mindegy is, mire ezt meglépik már rég túl lesz a mobiltelefon is a játékok gyermekbetegségein. Az MS tuti nem fog, neki ott a nokia telefonrészleg, amit felvásárol. Manapság egy ilyen több bevételt is hozhat, bár eddig a sok marketing talán csak elvett.

Az árról legyen elég annyi, hogy a világ jobbik felén (USA) 50-60ezer forintért kaphatod mex a nexus 5-öt, az pedig kb minden téren csúcs. Hogy kínát ne is említsem...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...