A Gearbox perel az új Duke Nukem miatt

  • Írta: zoenn
  • 2014. február 24.
  • Hír
Link másolása
Habár az Interceptor csak a héten leplezi le a Duke Nukem: Mass Destructiont, a Gearbox beperelte a fejlesztőt és a 3D Realmst, hiszen a frencsájz jogai a náluk vannak, és szerintük a kompánia jogtalanul használja a nevet.

A Gearbox panaszt nyújtott be a texasi bíróságnál az Interceptor Entertainment és a 3D Realms ellen, akik a jelek szerint egy új Duke Nukem-játékon dolgoznak Duke Nukem: Mass Destruction címmel, megsértve ezzel a Gearbox védjegyeit és szerzői jogait.

Mint ismert, a Gearbox korábban megvásárolta a Duke Nukem-frencsájzhoz tartozó jogokat, amikor megmentette a Duke Nukem Forevert, ezért perli az Interceptort és a sorozat eredeti alkotóit. A kereset szerint a csapatok jogtalanul használják a Duke Nukem nevet, így megsértették a szerzői jogokat, és szerződést szegtek.

A Gearbox 2010. február 2-án szerezte meg a játék jogait a 3D Realmstől, így minden szellemi tulajdon hozzá került, miután a szerződést mindkét fél aláírta. Kérte, hogy a Duke Nukem: Mass Destruction fejlesztését szüntessék be, és kártérítést követel a marketinganyagokban szereplő jogvédett tartalom publikálásáért.

A Kotaku szerint 2011 szeptemberében az Interceptor nem kereskedelmi célra felhasználható licencet kapott a Gearboxtól egy Duke Nukem-játék készítésére. Az alany a Duke Nukem 3D: Reloaded lett volna, műfaját tekintve remake, és soha nem látta meg a napvilágot. 

19.
19.
Thor Vath
És itt a következő Duke Nukem játék, ami 20 évnyi jogi huza-vona után fog majd megjelenni.
A Duke Nukem-fejlesztő mesterség apáról fiúra száll :)
18.
18.
shooter1234
#16: Szintén. Nem kell még egy Aliens Duke Nukem Marines féle csalódás.
16.
16.
br1Koo
Én meg valahogy úgy vagyok ezzel, hogy a duke nukem örökké a 3drealms-é marad, a jogi szarságot meg leszarom..
15.
15.
suresz
a gearbox csak maradjon nyugton
14.
14.
Trapyd
#8: Ha csak ennyi lett volna a problémája annak a játéknak, akkor még jó is lehetett volna. Nem muszáj észrevenni mennyi hibától és logikátlanságtól hemzseg. Biztos lehet élvezni és valakinek biztos tetszik is, de attól még egy rakás ****.
12.
12.
makkandis
#8: Most viszem ki másodszorra coopban a Colonial Marinest és tény, hogy egyáltalán nem olyan rossz, mint amennyire le lett húzva, de ez soha nem volt AAA-s cím, pedig úgy promozták és annyiért is adták. A fake gameplay videó meg azért eléggé nagy parasztság volt. A Gearbox elég rendesen megdolgozott a mostani rossz híréért, és a Borderlands 2 season pass után kiadott dlc-i se fogják éppen a szívem csücskébe repíteni őket. A hírhez szólva, igazuk van, hogy perelnek, de sajnálni nem tudom őket.
11.
11.
Rakottkrumpli
Igazából azt nem értem, hogy mi a frászt gondolt az Interceptor, mikor eldöntötte, hogy egy olyan címből készít játékot, aminek már eladták a jogait?! :D Idióták...
8.
8.
#6: A Colonial Marines jó játék volt, nem kell minden hírnél felhozni hogy szar. Vitted volna inkább végig, akkor nem írkálnál hülyeséget. Mindenki leragad annál, hogy a trailerben jobban nézett ki, az első pálya első 5 percében meg nem úgy néz ki és ennyi...ez alapján megítél egy teljes játékot, gratula!
7.
7.
PaprikaJancsi
#6: Gondolj már bele abba, hogy ha ő megveszi a Duke Nukem jogokat ( gondolom nem egy rágó árán), akkor még szép, hogy fel van háborodva, hogy azok a parasztok mit fejlesztenek jogok nélkül.
Egyértelmű, hogy a Gearbox-nak van igaza, nem értem, hogy most miért parasztozod le.
6.
6.
abydos
#5: A Gearbox nagy paraszt tud lenni, lásd Alien játék
5.
5.
névtelenség
Bár a hír alapján a Gear nagy parasztnak tűnhet, de jogilag rohadtul nekik van igazuk. Ember, egyáltalán mi fenét képzeltek ezek? Majd mindenki befogja a fülét és nem nézz oda?
4.
4.
guitarlord
#3: Nobel-békedíj, elnézést, elírtam....
3.
3.
guitarlord
#2: Azzal nem lehetett mást csinálni!

2 opciójuk volt: kiadhatóvá teszik az átvett kódot, ami 15 év után valszeg akkora spaghetti volt, hogy már azért is Nobel Béke Díjat érdemelnének, hogy egyáltalán ránéztek.....vagy kidobják a kukába és megírják 0-ról.....Érzed Te is, hogy utóbbiból felháborodás lett volna és még annyian se vették volna, mint így....

Egyszerűen túl régóta húzódott már a fejlesztés, ki kellett adni, le kellett nyelni, hogy nem lesz a legjobb!

Ha pedig Náluk vannak a jogok (márpedig emlékeim szerint így van), akkor jogos a perelés!

Nem kell a Gearbox-ot mindenért utálni!
2.
2.
Ooorky
Megmentette = rárakott egy árcédulát a mások által készített félkész valamire és kiadta.
1.
1.
Mortician
"...amikor megmentette a Duke Nukem Forevert..."

Az mentette volna meg, ha hagyják eltűnni a süllyesztőben. Mondom ezt úgy, hogy itt van a polcomon.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...