Hétmilliónál jár a PS4, jön a SHAREfactory

  • Írta: zoenn
  • 2014. április 17.
  • Hír
Link másolása
A Sony örömmel jelentette be, hogy újabb mérföldkőhöz érkeztek a PlayStation 4 eladásai. A konzolból április 6-ig hétmillió példány talált gazdára világszerte. Hamarosan jön az 1.70-es firmware-frissítés is, számos extrával.

A Sony Computer Entertainment bejelentette, hogy a PS4 április 6-án átlépte a 7 millió eladott darabszámot, s addig a napig 20,5 millió szoftvert vásároltak hozzá - digitálisat és dobozosat egyaránt.

A DualShock 4 Share-gombjával eddig 135 millió tartalmat osztottak meg a játékosok, illetve 4,9 millió gameplayt közvetítettek a Twitchen és a Ustreamen keresztül. Ezeknek a videóknak több mint 90 millió nézője volt.

Az utolsó adat, amit a rivális masináról, az Xbox One-ról hallottunk, még januárban érkezett - akkor a Microsoft 3,9 millió egységnél járt világszerte. Durván beelőzött a Sony?

Hamarosan jön az 1.70-es frissítés

A hivatalos PlayStation Blog szerint már nem kell sokat várnunk a PS4 legújabb firmware-frissítésére, ami jó pár régóta várt funkcióval bővíti a lehetőségeinket.


A legfontosabb újdonság a SHAREfactory-nak keresztelt videoszerkesztő alkalmazás, ami lehetővé teszi, hogy több klipet kombináljunk egymással, mozgóképeinket speciális effektusokkal vértezzük fel, szöveget, zenéket és más feliratokat, illetve kép-a-képben videokommentárokat biggyesszünk alájuk. Az elkészült műveket megoszthatjuk közvetlenül a Facebookon is, de egy USB-eszközre is exportálhatjuk, hogy utána bárhova feltöltsük azokat.

Ha ez nem lenne elég, a Sony végre eltávolítja a HDCP-védelmet, így már a HDMI-kimeneten keresztül bármilyen külső videórögzítő kütyüvel közreműködik a rendszerünk. Éveket kellett várni rá, de megérte!

Végül lehetőségünk lesz az előrendelt játékainkat előtölteni, s amint a produktum hivatalosan is megjelenik, várakozás nélkül nyomulhatunk velük. A procedúrát egyébként automatizálhatjuk is.

25.
25.
Yanez
#24: Na ja, addig szart sem ér. XD
24.
24.
Zelgadis187
Már csak játékokra van szükség amiket meg lehet osztani.Akkor kb 3 év múlva érdemes is lesz PS4-et venni.
23.
23.
Zelgadis187
#12: Mert már senki nem használ magnót. :D
22.
22.
RolE3
:D ez is igaz
21.
21.
simon 555
#19: Minek? Mit akarsz vele játszani, NFS-t? :D
Majd ha lesz autós játék amihez kell kormány, jön a frissítés a támogatással, addig amíg meg nincs, teljesen felesleges.
20.
20.
simon 555
#6: Valószínűleg ez után a frissítés után már felfogja :)
19.
19.
RolE3
G27 támogatást mikor szeretne már kapni?..
18.
18.
2xhun
Szokásos buziság, aminek semmi köze a gameléshez. :D
17.
17.
giga321
És már nekem is van és már nekem is van huhuuuuu.
16.
16.
#12: Nem minden játéknál használnám, de multizásnál vagy autózásnál jól jönne :)

#14 az király lehet! :)
14.
14.
Thor Vath
#12: Nagyon is jól lehet, én a Battlefield alá mindig saját zenét rakok be :) Bocs a PS-hírhez Xbox-trollkodásért, de ez a boxon úgy megy, hogy a játék zenéi helyett a te zenédet játsza aláfestésül, a játék hangeffektjei maradnak, a videóknál meg leveszi a zenét. Szóval olyan, mintha a játéknak véletlenül pont a te kedvenced lenne a zenéje. Ezt a 'fícsört' nagyon csípem a boxban.
13.
13.
Yanez
Fantasztikus újítások! Bárcsak minden firmware ennyi tartalmat tartalmazna!
12.
12.
deviques
#11: Hogy lehet úgy játszani, hogy közben zene szól? Meg akinek ez kell, az miért nem hallgat magnót közben? :)
11.
11.
#10: Az a baj, hogy van, csak nem nálunk...a Music Unlimited szolgál elvileg a háttérzene biztosítására, de Mo-ról nem elérhető még UK accounttal sem, szóval szívás :(
10.
10.
kay_ps4
#9: Igen,a videóból kiderül ,hogy dobálhatsz a videóra saját zenét... de még mindig nem értem ,hogy akár ezek után miért nincs egy minimálos app ,ami lejátszik zenét játék közben...
9.
9.
Teuton
#6: WAV, AAC, AC3, FLAC, TTA, ALAC, Opus, Vorbis, stb. Rengeteg hangformátum van, valamelyiket csak ismeri.
8.
8.
p3ti
2015 felé én is hozzájárulok egy darabbal, grat. Sony, szép start volt !
6.
6.
kay_ps4
Hogy rakhatnék fel a videóra zenét ,hogyha egyáltalán nem is mer fel mp3-at USB-n?
4.
4.
deviques
Az utolsó bekezdés hatalmas hír. Így már tényleg megéri digitálisan előrendelni a játékokat. Inkább szeretem a dobozosat, mert az utánna szépen mutat a polcon, de sokszor várnom kell rá, aztán meg telepít, rossz esetben peccsel. Így, hogy előre letölhetem, nagyon jó lesz.
A Blizzard-nál láttam ilyet még csak, az előrendelt lemez megjött 2 nappal megjelenés előtt (SC2, Diablo3), telepíthetted, sőt, azt hiszem a webolalukról bárki letölthette a klienst ingyen, regisztrálhattad a dobozban kapott regkeyt, be is léphettél, de kiírt egy üzenetet, hogy megjelenésig várnod kell. Az már másik téma, hogy megjelenéskor úgy megteltek a szerverek, hogy 2-3 napig nem engedett be, de akkoris jó megoldásnak tartottam.

Összefoglalva, megint egy okos ötlet a PlayStation-től, hogy megkönnyítse az életünket.
3.
3.
simon 555
Már a Youtube-re való videófeltöltés is jöhetne, oké, USB-re rakással ez megoldódik, de egyszerűbb lenne egyből a gépről oda felrakni.
1.
1.
Zuzda18
Nem rossz,nem rossz.Sony vegas PS4-en.:) Na jó nem.De azért kicsit feldobja a videó megosztás részt.(Az elő töltést pedig kifejezetten díjazom)Már csak a Driveclub-nak kéne megjelenni,és el lennék vele karácsonyig....
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...