Nyáron érkezik a Metro Redux

  • Írta: zoenn
  • 2014. május 22.
  • Bejelentés
Link másolása
A 4A Games percekkel ezelőtt hivatalosan is leleplezte a Metro Reduxot, a Metro 2033-at és a Metro: Last Lightot tartalmazó gyűjteményt. Nem csupán a grafikát tupírozták fel, okosabb lett az M.I., és új tartalmakat kapunk.

A Deep Silver és a 4A Games formálisan is bejelentette a Metro Reduxot, amely dobozos formában is megjelenik a nyár folyamán PC-n, Xbox One-on és PS4-en.

A játékon mintegy 80 fő dolgozik Kijevben. Mivel az országban jelenleg polgárháborús krízis uralkodik, így a munka igazán nehéz körülmények között zajlik. Az elmúlt hónapokban a fejlesztők közül sokan az utcákon tiltakoztak, majd éjjel a Metro Reduxon dolgoztak. A 4A Games eszközei meglehetősen korlátozottak: csak két fejlesztői PS4-gyel rendelkeznek, amik közül egyet úgy kellett becsempészni az országba. Ezen felül három Xbox One devkitjük van, így az erőforrásokat tekintve össze sem hasonlíthatjuk őket a nagy nyugati csapatokkal.


De nézzük, hogy mit kínál a Metro Redux! Az első részt teljesen átdolgozták, a 4A Engine legjobb és legújabb iterációjáról beszélhetünk - az új konzolokon 1080p-s felbontásban és 60 fps-sel fut. Fejlettebb bevilágítás, dinamikus időjárás, részletesebb karaktermodellek és jobb animációk várnak ránk, mindezt látványosabb rombolhatóság, tűz-, füst- és részecskeeffektek mellett.

Az ellenfél mesterséges intelligenciája is radikálisan fejlődött, a harci és lopakodó mechanikára rá sem lehet ismerni. A fegyverek kezelését, testreszabását, az irányítást, a maszkunk törlésének lehetőségét és a kivégzőmozdulatokat egy az egyben átemelték a Metro: Last Lightból. Jó néhány pályát kibővítettek, új szakaszokat, alternatív útvonalakat építettek bele.

Persze a Metro: Last Light is kapott némi ráncfelvarrást, az M.I. ott is okosabban viselkedik, de új közelharci animációkat kapott, illetve rajongói nyomásra visszahozták az óra és az eszköztár lecsekkolásának lehetőségét. Természetesen az összes eddig megjelent DLC-t tartalmazni fogja a csomag, és visszatér a spártai Ranger mód is.

A nyári premierkor a Metro 2033 Redux és a Metro: Last Light Redux digitális változata külön-külön is megvásárolható lesz 19,99 euróért, míg a mindkét játékot tartalmazó Metro Redux dobozos formában is napvilágot lát 39,99 eurós áron. Köszi, adye!

13.
13.
#9: Részben egyetértek, az aktuális generáció tényleg felemásan indul, a gépeket viszik mint a cukrot, játékok meg alig jelentek meg rá. Én mindenképp váltani szerettem volna, így sok játékkal nem játszottam az előző gen végén, lásd Metro, Last of Us, DW8, szóval nekem nem baj, hogy feltupírozva kiadják az új gépekre is, sőt, nagyon örülök neki, mert ezek bizony jó játékok. Mivel annyira elterjedtek az előző generáció gépei, minimum 2-3 évig még nem lesz olyan, hogy csak PS4-re vagy csak Xbox One-ra jön valami. De ez azért sem baj, mert tök mindegy mikor lett volna, bármikor is jelent volna meg a next-gen, akkor is utána 2-3 év mire saját játékokat kap, amik csak és kizárólag az új gépekre jön. Így pedig már elkezdődött a folyamat, még másfél év, és lesz majd új Halo stb, ami lehet hogy már csak a One-ra jön, vagy más AAA címek amik nextgen gépekre valók.
12.
12.
drat576
Örülök neki, jöjjön csak.
11.
11.
p3ti
#9: Egyet kell értsek... eddigi gen. kb. másról sem szól, mint megkapjuk ugyan azokat a játékokat 1080P -be, 60FPS -el - wow. Ezeket már mindenki rongyosra játszotta....miért nem egy új részen dolgoznak végre. Már a PS3/Xbox korszaknál is sokszor olyan érzésem támadt, mintha egyes fejlesztőcsapatokból elfogyott volna a kreativitás és az ötlet.... ez rosszabb mint az a sok HD pack ami megjelent az utóbbi konzolokra
10.
10.
kredencferenc
Ui: Miért nem csinálnak inkább visszafelé kompatibilis konzolokat?
9.
9.
kredencferenc
Na na na!!!! Álljunk csak meg egy pillanatra. Én nem akarok szaralaknak tűnni de ezt most minek? Elvileg úgy volt, hogy új játékokat fejlesztenek. Erre megkapjuk a két meglévő játék remake-jét(redux-át ha úgy tetszik) Ne már, hogy a 4a games is beáll a sorba. Ugyan mennyibe került a Sanyinak bejuttatni a konzolját az országba, hogy rádolgozhassanak? Nem akarok leszólni a Metro-t mert az egyik legkiválóbb játék amivel valaha játszottam, megkockáztatom, hogy életem top 10-es listáján is helyet kap. De egy új résszel akkor is többre vinnék. Én tuti nem veszem meg még egyszer ugyan azt nagyobb felbontásért meg pár extra cuccért.
Már így is elég tartalmas volt és tejes érzetet keltett. Most komolyan csak ezt hozta magával az új generáció? 40 eurós tupírozott remake-eket? Ezért kár volt piacra dobni az új konzolokat, csak az amúgy is egyre silányabb felhozatalú játékiparnak csesztek vele oda.
7.
7.
BloodyDeath
Ezt biztos megfogom venni. Nagyon imádom a Metro univerzumot. Uhh de jó lesz is. Nekem még akkor is megérné, ha csak a grafikát fejlesztenék tovább. De így!!! Ilyen nyalánkságokkal.
6.
6.
dave1986hun
Xone-on 900p/60 de teljesen mind1, csak jó legyen.
2.
2.
Cristiano
Remélem optimizálás jó lesz
1.
1.
mestermagyar
Nagyon remélem, hogy jól optimalizálnak, és inkább gyorsabb mint lassabb lesz az első rész. Biztos hogy még1x kitolom mindkettőt :D Hihetetlen könyv a metro 2033, hihetetlen adaptációval, és a last lightnál ugyanez visszafelé.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...