Nyugdíjba vonul a PSP

  • Írta: fojesz
  • 2014. június 3.
  • Gyászhír
Link másolása
Tíz év után nyugdíjazza a Sony a PlayStation Portable-t, vagyis gyakrabban emlegetett nevén, a PSP-t. A kézikonzolból több mint 76 millió darabot adtak el a pályafutása során.

Nyugdíjba küldi a PSP-t a Sony, a cég első kézikonzolja tíz évig küzdött a játékosok kegyeiért. Az Associated Press jelentése szerint az észak-amerikai boltokba már január óta nem szállítanak a kütyüből, Japánban júniusban vonultatják vissza, míg Európában valamikor az idei év folyamán lépi ezt meg gyártó.

A PSP, vagyis a PlayStation Portable 2004 decemberében mutatkozott be Japánban, azóta több mint 76 millió darabot adtak el belőle világszerte. (A szám kétéves, azóta a Sony nem árulta el a pontos eladási adatokat.) A kütyü az elmúlt tíz évben több újratervezett kistesót is kapott, köztük a rövid ideig élt PSP Gót, amire kizárólag letölthető formában lehetett beszerezni a játékokat - furcsa, de akkoriban pont ez okozta a vesztét.

A PSP utódja a PlayStation Vita lett, ami 2012 márciusában debütált.

29.
29.
Nemrég vettem egyet, már tök olcsó, és minden játék 1500-2500 Ft-os áron beszerezhető rá, God of War, Warhammer Squad Command, F1 06 ilyesmiket szereztem rá :) Jó cucc :)
28.
28.
Big Boss
Nekem még mindig meg van a kicsike :D Néha néha nosztalgia gyanánt előhalászom. Nagyon jó kis gép a mai napig.
27.
27.
keiji maeda
nem mondanék egy olyan terméket divatcikknek amire többszáz vagy ezer játék jelent meg és még 8-10 év után is előveszik az emberek köztük én is mai napig pár játék miatt , a divat termék egy két hónap alatt lefut és utána senki nem köp még rá se szóval ezzel ne címezzük meg a psp-t !!! sajnos a vita nem fog ilyen érdemeket elérni ha ilyen gyatra módon fogja folytatni mikor fog rá kijönni enyi jó játék hírtelen nem is tudnék felsorolni a sok psp cím közül olyan rengeteg volt , secret agent clank, dragon ball shin budokai, monster hunter, god of war , ......
26.
26.
#10: Az jo. Igy legalabb nem erint a cikkben felvazolt problema. Mivel addig amig le nem bomlik a muanyag, ugyanugy ellathatja az eddigi levelnehezek funkciojat mint eddig.
:D
25.
25.
#5: Most mi a fasz bajod van, sok csokit kaptal lefekves elott?
Igazan van egy halom szar muanyagrol meg par gramm fel/vezetorol beszelunk egy nyakon.

Amugy szerintem ez nem nyugdij egy ilyen szerkentyunel hanem temetes.
24.
24.
anarchoid
nekem 2 psp-m is volt , sajna egyiket kolcsonadtam 1 napra havernak, azota (6eve!!!) nem lattam a havert ;) szerencsere a PHAT -ot nem adtam ;) az elso ppsp nekem sokkal jobban bejott mint a kesobbi verziok.. mindmaig megvan, bar amikor legutobb kiprobaztam nagyokat nevettem rajta (emlexem amikor 1hetre mentem korhazba es korhazi wifit loptam a psp-vel nemsokmindenre volt jo de buli volt ;)
+tesom hozott 50+ filmet UK -bol szoval nem unatkoztam ;) meg az extrakat is megneztem
22.
22.
p3ti
Ahhoz képest jól elbaszták a PSV - t...
20.
20.
DON GONDOCS
Én tavaly vettem E1004 street gépet. Remek kis gép sok rpg-vel akció-kaland játékkal. Kár hogy így elhanyagolták ezt a gépet.
15.
15.
Cristiano
hát sajnálom :I hiányozni fog
14.
14.
RangerFox
Szerettem, de a Vitát jobban.
13.
13.
Tsugirai
Szerettem, még most is elő-előveszem. A Vitát még jobban szeretem, a kedvenc konzolom a jelen piacon. :)
11.
11.
Sun9us
#6: A vitára ott kéne csücsülnie a psn-en a valaha készült összes ps1, és PSP-s játéknak, régió függetlenül. 2-3 eurós áron. + az androidra megjelenő játékok nagyrészének is, ugyan úgy 1-2 eurós árcédulával. Így biztos többen vennék, és ha többen vennék, akkor megérné vitás játékokat készíteni. De a sony inkább továbbra is a kernel exploit-tól retteg. Tehát elmondhatják, hogy egy warez mentes konzolt temethetnek idő előtt.
10.
10.
Yanez
Meg mindig itt csucsul a polcomon. :) Csak nincs ra jatekom, de...
9.
9.
shooter1234
#7: Nekem sem volt psp, -m de arra a South Park részre én is emlékszem még. (Utána jött egy Nintendo Wii -s rész, meg ugye most az új generációs konzolokkal is foglalkozott 3 rész. :) )
6.
6.
Doc.
vonulhat a Vita is, hűtőre lassan több játék jelenik meg
3.
3.
Sun9us
Nagyon szerettem, ezt a masinériát.
Tetszik, nem tetszik, a sikerét a könnyű warez - nek köszönheti.
1.
1.
Norbiii
Szép volt PSP. Bár nekem sosem voltál, de elismertem az érdemeidet!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...