E3 2014: PC-n is motort vált a FIFA (Update!)

  • Írta: fojesz
  • 2014. június 6.
  • Bejelentés
Link másolása
EA Sports-híreink következnek, a kiadó egymás után kedveskedett a Madden NFL-, a FIFA- és az NBA Live-sorozat rajongóinak is. A legfontosabb hír: idén a PC-s FIFA is megkapja az Ignite motort.

EA Sports-hírcsokor következik, az EA a minap beszélt egy picit a FIFA 15-ről, az NBA Live 15-ről és a Madden NFL 15-ről is. Mindez persze csak teaser, a lényeg a jövő heti E3-on várható.

FIFA 15

A legérdekesebb hír mindenképpen az, hogy a FIFA 15 már PC-n is az Ignite motort fogja használni. Mint tudjátok, az Ignite hajtja a kiadó összes PS4-es és Xbox One-os sportjátékát, és bár PC-re is át lehetett volna ültetni, tavaly Andrew Wilsonék ettől még elzárkóztak, mondván, hogy "az Ignite-ot a konzolok statikus hardverére tervezték".

Bármi is legyen a mostani pálfordulás oka, idén már a PC-sek is megkapják az új motort, ami azt is jelenti, hogy minden alapvető játékmenetbeli funkció átkerülhet a platformra. Az EA már kiadta a FIFA 15 első teaserét, ezen kívül a PC-s verzió gépigényével is meglepett bennünket:

Minimális gépigény:

  • Windows Vista, Windows 7, Windows 8 vagy Windows 8.1 (64-bites)
  • Intel Q6600 Core 2 Quad (2,4 GHz) processzor
  • 4 GB RAM
  • 15 GB szabad hely a merevlemezen
  • ATI Radeon HD 5770 vagy NVIDIA GeForce GTX 650 videokártya
  • DirectX 11


Ajánlott gépigény:

  • Windows Vista, Windows 7, Windows 8 vagy Windows 8.1 (64-bites)
  • Intel Core i5-2550K (3,4 GHz) processzor
  • 8 GB RAM
  • 15 GB szabad hely a merevlemezen
  • ATI Radeon HD 6870 vagy NVIDIA GeForce GTX 460 videokártya
  • DirectX 11


NBA Live 15

Az NBA Live idei részét is bejelentette a cég, az NBA Live 15 október 7-én fog megjelenni PlayStation 4-re és Xbox One-ra - pont akkor, mint az NBA 2K15 is.

Tavaly az NBA Live-sorozat hosszabb szünet után tért vissza, és az új részhez hasonlóan csak az új konzolokra jelent meg. A végeredmény viszont katasztrofális lett, nem véletlen, hogy Sean O'Brien vezető producer arról írt a bejelentés blogposztjában, hogy két fontosabb területen mindenképpen javítaniuk kell: magán a játékmeneten, ami szerinte nem volt annyira mély és csiszolt, mint ahogy az az EA Sports-játékainál általában lenni szokott, és a látványon, ami nem hozta a next-gen színvonalat.

Madden NFL 15

A Madden NFL új részét már április végén bejelentették, a játék augusztus 29-én jelenik meg PS3-ra, PS4-re, Xbox 360-ra és Xbox One-ra. Most az első screenshottal tudunk szolgálni, ennek érdekessége, hogy nemcsak Colin Kaepernick (San Francisco 49ers) szerepel rajta, hanem Colin Kaepernick tetoválásai is.


Ami mindenképpen érdekesség. A Madden NFL 06 óta nem voltak tetoválások a Madden NFL-játékokban, és korábban is csak sablontetoválások díszítették a játékosok karját. A dolog mögött többen azt sejtették, hogy az NFL tiltotta ki a tetkókat a játékból, azonban nem erről van szó: mint azt a sorozat producere, Seann Graddy elmondta, a tetoválásokra is vonatkozik a szerzői jog, azaz egy-egy játékos tetkóját csak akkor másolhatják le, ha az azt készítő tetoválóművész engedélyt ad rá.

Mivel az EA-nek nincs kapacitása arra, hogy egyenként kutassa fel ezeket az embereket, a játékosokra bízzák a dolgot: ha ők megszerzik az engedélyt, a tetoválásuk is bekerül a játékba. Kaepernick pont ezt a folyamatot játszotta le, ő ugyanis ragaszkodott ahhoz, hogy a tetoválásai minden terméken és marketinganyagon szerepeljenek.

Az EA szerint a tetkók lemásolása nem nagy meló, azonban ha több játékos is szeretné viszontlátni a tetoválásait, az több erőfeszítést igényel. Nem véletlen, hogy a Madden NFL 15-ben Kaepernick lesz az egyetlen tetkós játékos, és a többiekkel csak jövőre foglalkozik majd a csapat.

(Achievement unlocked: három bekezdés a játékbeli tetkókról.)

Update! Befutott az új Madden E3-as trailere:

20.
20.
GAMEROD
Nyilvánvaló volt hogy az első évben így akartak egy kis konzolvételt ösztönözni az emberekre.
19.
19.
Hunszi
#17: pontosan...mindkettő kell, én sem tudnám elképzelni vagy vagy alapon (nem vagyok hardcore gamer, úgy igazán tényleg csak 2-3 játék érdekel évente az utóbbi években, sajnos azok csak konzolra jöttek ki...GTA, Red Dead Redemption stb.) Mindenképp a PC felújítás sokkal drágábban jön ki, mint egy konzol vásárlás, a kérdés csak az, hogy hosszútávon melyik éri meg jobban, annak tudatában persze, hogy évente max 4 játék van, amit végigviszek (jó most az olyasminket nem számolnám ezekbe, hogy FIFA meg egyéb, mert azokat nagyon nem lehet "végigvinni") Ha az új konzolok megint 7-8 évre terveznek, mint elődjük akkor nem kérdés...mert egy jobbacska PC felújítás se bírja 3-4 évnél tovább s már az alapból 2 konzol ára. Az a gond, hogy túl sok még a kérdés, megvárom most mindenképp, mielőtt döntenék az E3at s a nyár végét, mert kíváncsi vagyok a "jövőre" legalábbis az ígéretekre.
18.
18.
traumraise
#17: Én is beszereztem egy használt ps4-et a gamer pc-m mellé. Ez így kerek. Valami pc-re jobb illetve minden olcsóbb, egyes cimek és az exclusiveok meg konzolra.
17.
17.
crashpipi
#16: Ha az egész gép kuka, majdnem biztos, hogy konzolban éri meg gondolkodni, de egy dolgot mindenképp szem előtt kell tartanod, még pedig, hogy mennyit játszol?!
Ha nem veszel minden hónapban 2-3 játékot, hanem el vagy havonta egyel, akkor nem számít a játékok ára, de ha nem, a pc olcsóbb.
Én is mérlegelek, hogy mit mire veszek meg...

Meg az is fontos, hogy én képtelen vagyok elképzelni egy olyan állapotot, hogy csak pc legyen itthon vagy csak egy konzol. Szerintem idővel te is kilyukadnál erre a megállapításra. Az a nagybetűs KOMPROMISSZUM, nem a gyenge pc vagy csúnyább grafikát produkáló konzol...
16.
16.
traumraise
#14: Talán konzol inkább. Most egy valamit érő pc-hez költened kéne 250ezret kb. Egy nvidia gtx770 4gb 100ezer. A 2gb-os vga-kat el kell felejteni, már a WD-nek is 3 kell ultrán. Egy i5 40ezer, 8gb ram 20ezer, egy jobb alaplap 30-40 ezer, ehhez egy 550es táp kb 20ezer. Illetve hogy ne járj így mint most kb évente, 2 évente vga-t kell cserélni. Ha ez sok akkor inkább konzol.
15.
15.
JackBauer
#14: Én azt hittem az erős gép már adott, ez esetben megéri a konzol. Rosszul biztosan nem jársz.
14.
14.
Hunszi
#7: eddig én is így voltam vele, most viszont az a helyzet, hogy ahhoz, hogy újra "gamer" gépem legyen egy konzol árát kéne beletegyem (s talán még nem is lenne elég, annak tudatában, hogy 127k egy PS4 egy i5ös jobbacska proci, meg már 40k s még hol marad a vidikari s az alaplap, meg ram)...még a régi socket 775ös alaplapom van legkisebb ddr3as ramokkal (1333mhz 4gb), s a vidikari is már csak az ilyen "casual" dolgokra jó mostanság...szóval ezért vetődik fel újra a kérdés, 5 éve 2 konzol árát pakoltam bele egy teljesen új PC-be és csak tavalyig volt toppon...most már erős kompromisszumokat kell kötnöm...watchdogs low-medium BF4 medium stb. szóval magyarán teljesen újra kell indítanom mindent, a kérdés, hogy most melyik irány éri még jobban...s azért is beleakarom azért kalkulálni, hogy nemrég vettem egy nagyobbacska FullHD TV-t...PC-s full hd élményhez meg biza atom egy gép kell, hogy stabilan menjen minden...
13.
13.
Norbiii
#11: Hoppá, az nem jó. :(
12.
12.
Norbiii
#10: Jelenleg SNES, Wii, Wii U (gyenge PC) tulaj vagyok, pár hónapja váltam meg a Ps3-tól, és előtte a Ps2-től, nekem így jó. :) Ha annyira kellett volna a Ps3, akkor nem váltam volna meg tőle. Megvettem, kipróbáltam, jó volt, szép volt, de a Wii U-nak 100x jobban örülök. A kérdésed meg köszönöm, ha lesz kedvem, és pénzem, akkor elgondolkodom rajta. :)
11.
11.
simon 555
#1: Tudtommal az EA bojkottálja a WiiU-t, semmit nem adnak ki rá.
10.
10.
traumraise
#1: vagy ideje lenne a wii-d mellé vagy helyett egy másik konzolt venni, nem gondolod?
7.
7.
JackBauer
#5: Nincs miért vitázni. Ha nem érdekelnek a konzol exkluzív játékok és viszonylag jó géped van akkor felesleges konzolt venned.
6.
6.
Dízel
Tudni lehetett hogy az ignite koruli hype egy jo nagy marketing bullshit. Meglepett de nagy orom ez nekunk fifa fanoknak, ideje volt fejleszteni a motort.
5.
5.
Hunszi
Hoppá ez most meglepett...gondolkodtam next gent konzolokon, pontosan a sport játékok miatt erre tessék...PCn is ugyanaz lesz. Lesz megint mint átgondolni s megint előjön a jó öreg konzol vs PC vita :/
4.
4.
randall13
#3: http://gpuboss.com/gpus/GeForce-GTX-650-vs-GeForce-GTX-460
3.
3.
Cristiano
minimum vha 650 és ajánlott 460 hát ez hogy vanO.O?
2.
2.
randall13
#1: A WiiU-ba olyan hardver van, ami 10 éve volt erősnek mondható, nem tudom mit vársz tőle...
1.
1.
Norbiii
Jól látom, hogy a Wii U megint kimarad? Azért az már durva lenne, ha két Fifa maradna ki egymás után, nem lehet örökké a Fifa 13-al nyomulni. Ha meg nem adják ki, akkor a Nintendo adjon ki egy saját focis játékot,mert ez így nem állapot!!!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...