Így néz ki az Android TV kontrollere?

  • Írta: zoenn
  • 2014. július 1.
  • Hardver
Link másolása
A Google a múlt héten leplezte le az idei I/O konferencián az Android TV platformot, amelyet set-top-boxok, konzolok és okos TV-k is hasznosíthatnak majd. A pletykák szerint a szolgáltatás dedikált kontrollert kap.

Minden jel szerint dedikált kontrollert kap a Google Android TV platformja, ami lehetővé teszi, hogy nagy képernyőkön is hozzáférjünk zenékhez, filmekhez és játékokhoz.

A jövőre megjelenő televíziók már beépített Android TV-vel érkeznek, de önálló set-top boxok is napvilágot látnak különböző gyártók jóvoltából.

A szóbeszédek szerint a keresőóriás hivatalos kontrollert is kiad az Android TV-hez, melynek gombkiosztása hasonlít majd a Xbox One vezérlőjéhez és a DualShockhoz. A múlt heti I/O konferenciájáról származó kémfotókon már megcsodálhatjuk az új kontrollert - ezt láthatjátok fent.

Eközben a hivatalos Android TV-kontrollerre utaló nyomokat fedezett fel egy Reddit-felhasználó is az Android L fejlesztői verziójában. Minden összevág!

10.
10.
xSHx
A mai TV-k smart funkciója kuka. De Andoroidot a tv-k be már régóta várom. Csoda, hogy mégcsak most jutottak el idáig. A dolog lényege a szórakoztatóelektronikai cikkek csokorba szedése(Full szinkron). tv, mobil, tablet, laptop. És a Google nem áll meg itt. Autó, háztartási cikkek....
9.
9.
mestermagyar
#8: Tévedés, teljesen nyitott, a google szolgáltatásaihoz van követelmény. Az androidot fű-fa felhasználhatja, vagy emulálhatja a programokat.
8.
8.
Nebuloid
További Android fragmentáció, nehézkes fejlesztés, gyatra optimalizálás, csökkenő termék időtállóság, gyorsított eszköz csere ciklusok, mélyebben integrált mikrótranzakciós rendszer, tartalom darabolása és teljes kontrollja szolgáltatói oldalon...

Egy zárt rendszer nem jobb, de ez már a másik véglet. Nem is beszélve arról, hogy szvsz nem is olyan fene nyitott ez annyira...
7.
7.
KeXxX
Mégis mire jó ez a hülye x, y, b, a...
6.
6.
msmester
Elsőlátásra tökéletes hibrid.
4.
4.
mestermagyar
#1: Fú te aztán nagyon átlátod a témát. Telefont fényképezőgépként használni ugyanaz, mintha a kézikonzolt helyettesítenéd vele.

Ez az egész lényege az okostelefonnak: Minden hordozható elektronikus vacak helyét átvegye. Igen, a laptopét, a fényképezőjét, a kézikonzolé stb.

És amúgy meg mit akarnál? Hogy mindenki jöjjön ki a saját kis zárt rendszerű szarjával, aminek a palettája megegyezik a debütáláskor lefizetett gyártók exluzívaival?

Aki manapság kézikonzolt, vagy olcsó tv-s konzolt tervez, annak csak az android opció. Például mert minden valaha megjelent játékot tolhat. Az android tulajdonképpen a PC-t helyettesíti az olcsó, hordozható, vagy kis méret kategóriában.
3.
3.
Cristiano
#2: nekem is úgy tűnik
2.
2.
anarchoid
csak nekem tunik nagyon xbox kontrollernek ez ? :)
1.
1.
strike19
Már kezdem unni ezt az Android-os témát.Mindenütt ott vannak.Szerintem az Android-nak azt tenne jó ha csak egy irányra fókuszálnának telefon vagy fényképező gép.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...