Dragon Age: Inquisition - Leliana visszatér

  • Írta: Arell
  • 2014. július 3.
  • Hír
Link másolása
Azt már tudtuk, hogy Morrigan ismét felbukkan majd a következő Dragon Age-címben, de most, hogy úgy tűnik, teljessé vált a csapatunk, felsorakozott még egy ismerős arc, hogy elkísérjen minket kalandjainkon.

A Dragon Age: Inquisition oldalára feltöltött profilja alapján Leliana az utóbbi időben kevésbé volt dalnok, és valamivel több időt töltött az árnyékok takarásában, mint mikor utoljára láttuk őt.

Az orlais-i bárd sokak kedvenc társa volt a Dragon Age: Origins történetében. A vörös hajú nővel először Lotheringben találkozhattunk, mikor segítségünkre sietett a Loghain Mac Tir által küldött katonákkal zajló konfrontációnkban, majd (ha úgy döntöttünk) végigkísért minket küldetésünkön.

Leliana, úgy tűnik, ezúttal is velünk tarthat majd kalandjainkban, és Morrigan mellett ismét részese lehet a csapatunknak. Az eddig ismert potenciális társaink közé tartozik még Cole, akit az Asunder című regényből ismerhetünk, mint a "torony szelleme", Solas, a tünde Fade-szakértő mágus, Vas Bika - a démongyűlölő Qunari zsoldos -, és Sera, a nyers tünde íjászlány is.

Velünk tarthat még Blackwall a Szürke kamarás harcos, Varric a törp, akit a Dragon Age 2-ből ismerhetünk, Cassandra Pentaghast, a Chantry vezetőjének különleges ügynöke, Dorian a számkivetett Tevinter-mágus, és végül Vivienne, a vasasszony, a mágusok vezére és a császárnő bizalmasa.

24.
24.
Andrew
Köszönöm a válaszokat!
23.
23.
evangeline
#22: A 3. története annyira egyik játékra sem épül. A közvetlen előzményeket a két legutóbb megjelent könyv, az Asunder (amiben egyébként ott van Shale is) meg a The Masked Empire tartalmazza. Direkt olyanra csinálják az Inquisitiont, hogy azok is élvezhessék, akik most ismerkednek meg a franchise-zal. Ettől függetlenül azért nem árt ismerni az első két játékot is, mert biztosan sok utalás és visszatérő karakter lesz majd (egy jó párat már biztosan tudunk, pl. Morrigan, Alistair, Loghain...). Meg ugye jól meg lehet ismerkedni a DA világával is.
A második játékot meg szerintem nem kell leírni, persze, gyakorlatilag nem volt ideje a Bioware-nek befejezni, de alapvetően jól meg van írva, a karakterek is érdekesek, és sokkal pörgősebb, mint az Origins. A fő történetszálat gyorsan ki lehet pörgetni, ha valakit különösebben nem érdekelnek a mellékküldetések. De a mage-templar konfliktus innen indul ki és teljesedik be az Asuderben, ahol gyakorlatilag megszűnik a Circle, és ez adja az alapbonyodalmat a 3. játékhoz.
22.
22.
Juha
#21 mindenképp az elsöt. Véleményem szerint inkább arra épül a 3. története, a kettöt próbáld ki az elsö után, az nagyon megosztotta az embereket, nekem az "egy koktéllal elmegy" kategóriának felel meg, viszont az origins nagyon tetszett.
21.
21.
Andrew
Nagyon várom a játékot még nem játszottam az előző két résszel,azt szeretném kérdezni hogy a DA:Originsnek történései/döntések mennyire kötődnek a DA 2-höz? Néztem videókat a DA2 jobban tetszik, mit ajánlotok mindenféleképpen játsszam ki a DA:O-t vagy elég a DA2-t?
20.
20.
Elyas
Leviske köszönöm szépen akkor így nézelődöm majd :) ha konkrét árut tudnál javasolni, tapasztalatod alapján azt nagyon megköszönném de már ezért is hálás vagyok :)

Én Morrigan karakterét jobban kedveltem de leliana jobban nézett ki :D am szerintem amúgy gyenge volt meg én alapból úgy építettem ki a csapatom h nem volt helye (Alistair mint tank, Morgana mint támadómágus, A healer nő a mágusok tornyából, meg az én városi elfem mint orvgyilkos :)) nekem egyébként a városi elfek tetszettek a legjobban, többször vegignyomtam az eredetstory jukat, az első karim is egy zsivály v. Elf volt :D kezében a játék 2 legerősebb kardja :D
19.
19.
pitlord23
Hát Lelianának max a háttérsztorija volt értékelhető, személyisége nem annyira jött be, de ellenszenves se volt, viszont az , hogy gyakorlatilag ő volt a leggyengébb a harcokban eléggé megbélyegezte a sorsát a történetemben. Remélem itt az íjásztudománya ki lesz egyensúlyozva, hogy értékelhető support karakter legyen.
18.
18.
leviske
#11: Pala sorsa túl diverz a többiekéhez képest (nagyjából 16x toltam ki a játékot :D), ilyen esetben pedig a Bioware-es "protokoll" azt diktálja, hogy kimarad.

Ő is talán az egyetlen szereplő, akinek a sztoriszálát tényleg sikerül a játék végére lezárni. (Meg ha sarkosan nézzük, akkor rajta kívül Sten.)

Elyas:
A játék Frostbite 3-ra és Mantle-re alapoz. Ebből valamennyire ki lehet saccolni vásárlásnál. (A HD7750 szintje feletti GCN-es Radeon kellhet a gondmentes futáshoz, de pletykálni a HD5770-et pletykálják minimumnak.)
16.
16.
névtelenség
#13: Nem beszélve az elég fajsúlyos sztoriról. Ugye emlékszünk arra a bizonyos üllőre.
15.
15.
Adamknight
Én vagyok az egyetlen, akinek jobban bejött Leliana, mint Morrigan? :D
14.
14.
B-Shaggy
Én szerettem a karaktert, meg hát aki képes volt az idegbeteg ronda szőrös törp harcosommal kefélni, az megérdemli, hogy még egy játékban szerepeljen! :D
13.
13.
N!ghtmare
#12: Úgy emlékszem ő eredetileg a játék része volt csak kivágták, hogy eladhassák dlc-ként. Az első részben azért elég sok szó volt a gólemekről, játékmenetben, ellenfélként is sokszor feltűntek. Az Enyészetben is gólemformád volt, tök hangulatos volt a másik DLC-ről nem is beszélve (The Golems of Amgarrak)
12.
12.
zsusensei
#11: A gólem egy DLC tartalma volt szal elviekben nem evidens a feltűnése. Sztem lesz róla említés ha része volt csapatodnak.. Talán.. esetleg lehet összefutsz vele de nem vennék rá mérget.. 2be is csak annyyi említés volt róla, hogy ferelden galamb populációja megzuhant :D
11.
11.
N!ghtmare
Én vagyok az egyetlen aki az első rész Gólemjét hiányolja? Leliana részemről totál érdektelen, unalmas karakter volt. Se a háttértörténete se a beszélgetések nem kötöttek le, ellenben Palával akin a legtöbbet nevettem és emellett elég jól jött a harcokban.
Morrigan visszatérése nagyon jó, őt nagyon kedveltem, a kúnári társnak is örülök de miért hagyták ki a gólemeket :(
10.
10.
Elyas
Hát én Morrigannek jobban örültem, imádtam a szarkazmustát, a cinizmusát nagyon jó karakter volt :D Varrickot nem ismerem nem játszottam a 2 vel csak fél órát de az elég is volt...

Tudja valaki a gépiégényét? Nyáron vennék egy laptopot és olyan kéne max 150 ért amin elfut
9.
9.
zsusensei
#6: Nem , első részben a veszedelmet letudtad , ha történetileg nézem a második rész félig az elsőrész közben játszódik. Aztán pár évre a veszedelem leverése után Anders bombázó lett és kitört a mágus forradalom és azután pár évvel játszódik az inkvizíció.

Morrigan és leliana feltűnése nekem is tetszik, de most ők is állandó társak lesznek vagy csak néha segítenek vagy tanács adók és kísérők vagy hogy?
Nem úgy volt h kilenc potenciális társ lesz?
Sera, Vivien, Cassandra, Black wall, Iron bull, Varic, Dorian , Solas, Cole.
Amúgy Cullent direkt hagyják ki minden cikkből??? Szegényke..
8.
8.
sloth
Dorian-t ez nem nagyon izgatja... :/
7.
7.
balint23h
#4: Én nem kedveltem Varricot. :D A 2. részben tényleg jobb volt, hogy megszólalt a karakter de az első még így is fényéveket vert rá. Nekem a kedvenc karakterem Morrigan volt. Ebben a részben eléggé megváltozott a külseje. Régen dögösebb volt.
6.
6.
Teuton
Nem úgy volt hogy az Inkvizíció jó száz évvel az Origins után játszódik?
5.
5.
névtelenség
Én továbbra is reménykedek egy darkspawn követőben. Az Awakening olyan jól elhintette az egészet. :)
4.
4.
eszeanna
Leliana sosem volt a kedvencem így valahogy őt nem várom. Nem volt semmi érdekes benne. A visszatérők közül talán az egyik legjobb lesz Varric. Szerintem nincs olyan ember, aki ne kedvelné őt.
Érdekes, hogy a legtöbb az embernek a 2. része nem jött be. Az első számomra unalmasabb volt. Nekem eszméletlenül tetszik a mágus-templárius harc. Ettől volt érdekesebb a 2. és persze attól, hogy a karakterünk megszólalt.
3.
3.
Ehrmahgehrden
Adja az Isten, hogy nem kúrják el annyira, mint a Dragon Age II-t.
2.
2.
Cristiano
1.
1.
serioustomy
Istenem, de várós ez a cím! Rohadtul bírtam az első részét, viszont kár h a második része nem sikerült a legjobban.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...