Dátumot kapott a Civilization: Beyond Earth

  • Írta: Arell
  • 2014. július 3.
  • Megjelenés
Link másolása
Az Alpha Centauri örökségeként, a Beyond Earth komoly elvárásoknak néz elébe. Az E3-bemutató óta szomjazzuk a friss információkat az űrben játszódó stratégiáról, míg ma végre egy videót és megjelenési dátumot is kaptunk.

A Firaxis ma végre kitűzte a Civilization: Beyond Earth kiadásának dátumát, mely idén október 27-re esik. A visszaszámlálás megkezdését a 2K azzal ünnepelte, hogy megosztotta az E3 során rögzített demó egy közel nyolcperces részét:

További részletek bukkantak fel az előrendelési csomaggal kapcsolatban is, melyben helyet kap egy exobolygó térképcsomag, ami gazdag erdőségekkel, vad tektonikus aktivitású terepekkel, idegen és ismeretlen tájakkal, sivatagokkal és kis szigetekkel tarkított planétákkal várja a rajongókat. Lesz még árapály zárban tartott kétarcú égitest is, melynek egyik fele forró és száraz, másik fele - amit soha nem ér a csillag fénye - örök sötétségbe és fagyba burkolózik.

Az árat jelenleg 50 dollárban állapították meg, és egyelőre csak PC-, Mac- és Linux-változatok várhatóak.

22.
22.
Oldskoolgamer91
#20: Nem ez a híres seggeszki. 600 milliárd +- 8 ezerszer bannolták már mert egy büdös troll. És sajnos mindig eléri hogy foglalkozzanak vele.
21.
21.
Naridar
Eddig jónak tűnik, csak 2 dologban reménykedem: 1. hogy lesz benne annyiféle nyersanyag/épület/egyéb stratégiai lehetőség, mint a Civ5-ben. 2. Nem leszünk egy bolygóra korlátozva, hanem lehet majd más bolygókat is felfedezni.

És persze, hogy nem kell alá sokkal erősebb gép, mint a Civ5 alá kellett :)
20.
20.
Ecneb
#18: Kár értelmesen beszélni vele, sőt egyáltalán kár hozzá szólni, nyilvánvaló, hogy csak gamekapocs szétb@szása a célja.
Nincs egy értelmes mondata, ahol ne sorolna fel 6 konzolos játék monogramot, majd benyom 3 XD-t.

Látom, hogy valami kövér, 9 éves kis csaj ül a fotelben, vakarja a seggét, mélyet szippant a levegőbe, majd kinyom egy még nem teljesen kifejlett pattanást az arcán. Sóhajt, mikor meglátja az üres csipszes zacskót és már könnyes szemmel nyitja a következőt, mondván, hogy "jajj, már csak 2 maradt". Majd megnézi, hova tudja beírni azt a mérhetetlen bölcsességet, amivel rendelkezik és mindez végén a ciklus újraindul.

Imádom a nyári szünetet, a hozzá hasonlók ilyenkor mindig itt verik a nyálukat...
11.
11.
Yetikoma
Nem rossz az ötlet lehet még negyon jó játék. A grafikát azért jobban is megoldhatták volna, pl ha térkép ilyesmilenne: http://beszeljukmac.com/index.php/weblog/comments/varosnez_tura_funkcio_az_ios_8-ban/

azt úgy eltudnám viselni a bejelentkező karakterek pedig az irodám kivetítőjén megjelenő teljesen életszerű karakterek lennének normális mimikával.... stb . Tudom, hogy nem ezt a lényeg de serintem sokat dobna rajta.

Emellett az alapötlet jó és tech háló is tetszik.

#5 A CIV5 két a kieggel szerintem azért már nem túl egyszerűsített ráadásúl több utat válaszhatsz a győzelemre akár egy agresszív mozdulat nélkül végig lehet vinni az EU ezzel szemben inkább militáns. Én ezért szeretem jobban a CIV-et amellet hogy mind a kettő igazán jó játék.

10.
10.
Tyranio
#5 A Civilization 9 évvel előbb jelent meg mint az Europa Universalis. Tehát ha össze akarod hasonlítani akkor az Europa Universalis egy túlbonyolított Civilization.

De amúgy igazad van. A Civilization casual Grand Strategy játék és árkád, míg az EU, egy átlagos játékosnak megfőzheti az agyát az első tíz percben. Ezért szerintem nem is kellene összehasonlítani a kettőt. Nem is beszélve az olyan alapvető különbségekről mint a körökre osztott/valósidejű játékmenetről, a vizualitás teljes felmagasztalása/vagy annak hiánya, történelmi hiteltelenség/hitelesség.

A Civ egy könnyed grand strategy az átlagos János játékosoknak, míg az EU egy keményvonalas szám és statisztika központú rétegjáték.
8.
8.
Unknown
#7: , ezért annyira rossz nélkül. Nemtudom hogy kerülhetett oda :D
7.
7.
Unknown
#5: Hát egy kicsit sem hasonlítanak. Az évek során a CIV egyre egyszerűsödött míg a EU egyre bonyolultabb lett, ezért annyira azért rossz. A CIV turn based míg az EU grand strategy, ami real time megy. Kifejtenéd nekem bővebben ,hogy szerinted miben hasonlítanak?
6.
6.
randall13
Az RTS-eket jobban bírom :(
5.
5.
mestermagyar
A civilization a szememben csak turn based túlegyszerűsített europa universalis.

Persze, talán kipróbálöm, de kicsit túl árkád nekem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...