Assassin's Creed: Unity - forradalmi trailer

  • Írta: zoenn
  • 2014. július 14.
  • Videó
Link másolása
Napra pontosan 225 éve volt a nagy francia forradalom, ennek örömére a Ubisoft vadonatúj gameplay előzetest adott ki az ugyanebben a korszakban játszódó Assassin's Creed: Unityről. Vér és felvilágosodás a Bastille napján.

1789. július 14-én kezdődött a francia forradalom, amely Európa történelmének meghatározó eseménysorozata volt. Ezen a napon feldühödött párizsi tömeg elfoglalta a Bastille börtönét, a fővárosban masszív erőszakhullám vette kezdetét.

Az Assassin's Creed: Unity single kampányában mi is átélhetjük a francia nép dicsőséges napját.

A játék október 28-án jelenik meg PC-re, Xbox One-ra és PS4-re.

57.
57.
Tyranio
#56 A "Miért tennék ilyet?" az ezen vitának és következményeinek a későbbi felhánytorgatására vonatkozik.
Csak a jegyzőkönyv kedvéért.
56.
56.
Tyranio
#53 Miért tennék ilyet? Ennyire nem vagyok kicsinyes.
Politikáról valószínűleg nem fogunk vitatkozni ezek után, de ez nem egy politikai fórum, úgyhogy ez könnyen megoldható lesz.
55.
55.
drat576
#54: Nem kell rólam semmi jót gondolni, legalább annyival kevesebb a nyomás.
54.
54.
Juha
#46 és #45: én azt hittem komolyabb emberek vagytok az eddigi hozzászólásaitok alapján.
Mindkettötök azt hajtja, amit eddig tanult/esetleg olvasott.
Olvassatok el most egy könyvet Magyarország EU csatlakozásáról, meg még egyet 15 év múlva.
Most az egyik társaság van hatalmon, lehet hamarosan megváltozik. (Nem, ne politikailag, vagy akár Európa szinten gondolkozz).
És valamiért mindig odakerülnek emberek a Top1000-be, szinte ugyanolyan értékekkel, más néven... akkor vagy vámpírok, vagy templáriusok...:-)
53.
53.
drat576
#51: Még annyit ha megengedsz, hogy úgy tűnik hogy mindketten viszonylag rendszeresen látogatjuk az oldalt és nem akarom hogy egymást kerülgessük vagy kellemetlen legyen az egész. Úgyhogy ezentúl próbálom nem veled megbeszélni a cikket/hírt, ha mégis az csakis odavaló lesz/legyen, elég volt az OFF-olásbóll (elnézést, de ezt még szerettem volna tisztázni)
51.
51.
Tyranio
#48 Aha. Akkor most már mindketten elkönyveltük, hogy ez nem vezet sehová.
További szép napot.
50.
50.
drat576
#47: Igazad van, elnézést. Részemről befejeztem. Nem ide való.

A hírhez és videóhoz: nem értem egyesek fanyalgását, szerintem ez brutál jól néz ki, de számomra minden a játékmeneten fog eldőlni.
49.
49.
Tyranio
#47 Nos nem vitának indult a tegnapi nap és senki sem (legalább is én) számítottam rá, hogy ilyen terjedelemben húzódna el, de ja igazad van.
48.
48.
drat576
#46: Létezik a tudatalatti, ami a logikus lépéseket diktálja, magadban persze hogy nincs öntudata az elfogadtatásnak stb.
Rengeteg dolgot úgy látom nem sikerült értelmezned, de ez már az első hozzászólásod után is kiderült. Egy-egy dolgot ragadsz ki és teljesen kifacsarod. Közben meg teljes szövegrészletek mellett mész el, "mert azt inkább hagyjuk békén, ezzel nem tudok mit kezdeni"

Nem tudom hány éves vagy, de (még) nagyon egysíkú a gondolkodásmódod.

"te egy szar ember vagy."
Idézel tőlem több mint tíz sort, és utána ezt elegánsan odarakod. Ez végképp az az állapot amikor nem tudsz mit írni, csak fortyog benned a méreg, mert be lett neked szólva, és akkor hagyjunk már itt egy kis zacskó kutyaszart, hagy lássák hogy egyszer mi is itt jártunk a Földön ^.^
47.
47.
Ecneb
Azt nem értem csak, hogy ezt miért nem személyes üziben beszélitek meg egymás közt?
46.
46.
Tyranio
#44 Talán ez olyan hihetetlen? Ha nem tapsolok mások kizárása mellé akkor az ő ügyük mellé tapsolok és minden bűnük semmissé válik a szememben? Ha nem kedvelem a nézeteidet, akkor az övükét osztom?
A semlegesség úgy tűnik az, hogy ha le fekszel a földre, csendben és hagyod, hogy a történelem vihara átzúgjon a fejed felett.

Úgy látom, hogy a te hibád az, hogy túlpörög az agyad. A rossz értelemben, természetesen. Kevés a bizonyíték és túl sok a feltételezés. Ismét csak következtetsz, túlképzelve mindent.

Én hátsó szándék nélkül fogalmaztam meg tegnap a véleményemet. Nem az általad felsorolt indokaid miatt ("elfogadtatni magad, ezzel fognak tisztelni, ezzel kapsz állást, ezzel alszol jól") vagy a "jó fiú" cím miatt képviselem ezt az álláspontot, hanem a saját meggyőződéseim miatt. Akinek szava van ezek befolyásolásában az úgy is leszarja, hogy én mit gondolok vagy mondok. Bármilyen megdöbbentő a bűnös 21. században, de léteznek még elvek ezen a világon. A kenyér nem lett olcsóbb számomra, a munka sem lett könnyebb, gazdagabb sem lettem, nem szeretnek jobban az emberek és éjszaka sem alszom jobban mint bármikor máskor.
Hasznom nem származott belőle és nem is fog

"Amúgy nagyszerű hogy pont azokra a pontokra térsz ki a szövegemből és azt a fél sort idézed, amiből valami gennyeset lehet kihozni. Azért ez elég gerinctelenség, már bocsánat."

Valóban azokra a pontokra tértem ki. És? Ettől még nem lesz igazam? Hitlert ez feloldozza a bűnei alól? Minden zsidó megérdemelte volna a halált emiatt? A konspirációid és képzeteid valósággá válnának? Nem hiszem.

"A te általad hordozott (szerinted saját) gondolatmenetből Dunát lehetne rekeszteni, ugyanis ez most (szinte hivatalosan) az elfogadott álláspont."

És? Te talán valami politikai hipszter vagy? Ha a kirekesztés ellenzése már "mainstream"-é vált, akkor veszít valamit az értékéből?

"Ha valamit nagyon támadnak akkor azt védem, ha valamit nagyon védenek (nem pont te, de úgy általában) akkor támadok. Ennyi."

Igen, te biz az vagy. Ebben az esetben nem hiszem, hogy van értelme ennek a vitának. Maholnap jön egy új nézet vagy fejlemény a politikában és máris másik nótát fújsz és ellene fordulsz mindannak ami mellett ma kiálltál.

"Nincs ezzel baj, legyen meg a saját véleményed, csak azt lehet személyeskedés nélkül tálalni."
"Azt hiszed hogy Te vagy itt a kiválasztott aki egyensúlyt hoz az erőben, nem utál és nem bánt senkit és semmit, megvédi akit kell stb, de igazából nem tűnsz ki a tömegből, mert ami belőled jön az a jelenleg legelfogadottabb és legelterjedtebb nézet. Amit a mostani és az eddigi életed során a média és a popkultúra belédtett. Érzed hogy ettől Te most jófiú vagy, kiálltál valamiért ami megkövetelte a védelmet és amit annyira meghurcoltak."
"Nem látok rajtad sem mást mint a jelenlegi trend ködös agyferdítését."

"Az ember személyisége összetett és nem egyetlen egy jellemző gondolata határozza meg az egész énjét. Csak az lát igazán fekete-fehéren aki vak."
"Ha ennyire liberális vagy akkor fogadd el azt hogy én meg nem szeretek valamit."

"nem kell az ilyesmit az angol nyelv mögé rejteni meg meme-ekkel poénkodni."
"Elárulok egy titkot: the cake is a lie."

És még te beszélsz gerincességről. Ha megengedsz egy személyes megjegyzést, te egy szar ember vagy.
45.
45.
drat576
#44: "kivitelező követni"
Elnézést, itt "könnyen kivitelezhető követni"-t szerettem volna írni.
44.
44.
drat576
#42: Akármennyire próbálsz semlegesnek látszani ("Én a tiedet ítéltem el, s nem a másikét védtem.") ez nem jön össze. Nincs ezzel baj, legyen meg a saját véleményed, csak azt lehet személyeskedés nélkül tálalni. Azt hiszed hogy Te vagy itt a kiválasztott aki egyensúlyt hoz az erőben, nem utál és nem bánt senkit és semmit, megvédi akit kell stb, de igazából nem tűnsz ki a tömegből, mert ami belőled jön az a jelenleg legelfogadottabb és legelterjedtebb nézet. Amit a mostani és az eddigi életed során a média és a popkultúra belédtett. Érzed hogy ettől Te most jófiú vagy, kiálltál valamiért ami megkövetelte a védelmet és amit annyira meghurcoltak.
Elárulok egy titkot: the cake is a lie.
A te általad hordozott (szerinted saját) gondolatmenetből Dunát lehetne rekeszteni, ugyanis ez most (szinte hivatalosan) az elfogadott álláspont.

Iskolákban meg még mindig azok a tanárok vannak nagyrészt, akiket nem csak hogy nem készítettek fel itthon, de tiltva volt számukra az orosz bánásmód, és az ő munkatáboraik felvetése.

Amúgy nagyszerű hogy pont azokra a pontokra térsz ki a szövegemből és azt a fél sort idézed, amiből valami gennyeset lehet kihozni. Azért ez elég gerinctelenség, már bocsánat.

Nem látok rajtad sem mást mint a jelenlegi trend ködös agyferdítését.

Igazából nagyon könnyű azonosulni a Te általad képviselt jófiú képlettel, ezért is annyira elterjedt, mert jelenleg ez a nyerő oldal. Ezzel tudod elfogadtatni magad, ezzel fognak tisztelni, ezzel kapsz állást, ezzel alszol jól, de ettől még nem biztos hogy igaz.

Most az USA-ban egy niggerezésért kicsapnak az iskolából, de az 50-es, 60-as években "enyhén" szólva más volt a meglátás. És ezzel nem azt mondom hogy bajom van a feketékkel, hanem hogy mindig van egy trendi nézőpont amit az adott korszakban könnyű és kivitelező követni, mert a mások által áhított elfogadást és tiszteletet tálalja.

Ugyanez van most már a melegeknél is. Ha nem tetszik a jelenlegi helyzet, meg a felvonulásuk stb akkor egy homofób seggfejnek állítanak be.

Így nagyon egyszerű a kompromisszumok megalkotása és kivitelezése, mert nem éri meg szembeköpni a rendszert és a tömeget, mert úgyis Te húzod a rövidebbet.
Ez a könnyebbik út. Nem állítom, hogy én egy próféta vagyok és belőlem csakis az igazság jön, de néha nem árt a másik oldalt is kicsit megbolygatni és a belénknevelt gátakat picit megbontani.

Az a vicces, hogy én is voltam már pontosan azon az állásponton amin Te. Belőlem is ugyanez jött, és ugyanilyen hirtelen taszítottam el bármi mást.
És még így is azt mondom, hogy nem baj. Egyáltalán nem. Mindenről úgy sincs pontos információnk, úgyhogy senkinek sem lesz 100%-ig igaza, legyen szó bármiről is. Csak legyen már meg egy bizonyos szintű tisztelet a a másik személy és az ő véleménye iránt.
Nagyon úgy látszik hogy én most pont a Te másik/ellentétes polaritásod vagyok, de nem pont így van ez. Egyszerűen nem szeretem ha valami egy nagyon egysíkú irányba megy el, legyen szó bármely nézetről is. Mindennek két oldala van, nincsenek fekete-fehér igazságok. Pontosan azért támadtam a zsidók által képviselt oldalt, mert annyira védve vannak (akár Te veszed a védelmük alá, akár bárki más, akár egy nemzet).
Tényleg ekkora védelemre szorulnának, vagy lehet-e kicsit szabadabban gondolkodni? Elmenni néha a sötétebb sarkakra is és onnan megvizsgálni a helyzetet. Noh egy szó mint száz, én próbálok mindig a dolgok állásának közepén maradni. Ha valamit nagyon támadnak akkor azt védem, ha valamit nagyon védenek (nem pont te, de úgy általában) akkor támadok. Ennyi.

43.
43.
SL89
Sziasztok, ha előrendeltétek már az AC Unityt és még nem csatlakoztatok egy csapathoz, a mi csapatunkban van még egy hely. Aki szeretne csatlakozni a csapat neve FreedomFighters. Keressetek rá az AC oldalán a Unity Pre-order Program-nál és csatlakozzatok ;)
42.
42.
Tyranio
#39 Egy bűn nem okolja meg a másikat. Én a tiedet ítéltem el, s nem a másikét védtem. Valószínűleg, hogy ha valaki azt mondaná, hogy "kell a fasznak muzulmán assassin" akkor is hasonló véleményen lennék. Ez nem jelentené azt, hogy muzulmán volnék vagy szimpatizálnék az ő hitük nevében elkövetett bűnökkel.

De öröm látni, hogy a megszokott forgatókönyv alapján megy a vita (hiszed vagy sem, egy igen fiatal vitámban is ugyan ezt az elméletet hallottam vissza, csak az a fickó nem palástolta a politikai hovatartozását). No, de kezdjük az elején.

- "Nagyon érdekes módon mindig a zsidókat kell védeni, mert biztos csak ők szenvedtek. A szovjetek gulágjaiban is tonna számra nyomorították és ölték meg az embereket."
Még is miért említeném meg őket? Nem azt mondtad, hogy mindenki aki a gulágba veszett az megérdemelte a sorsát. De még ha mondtad is volna, akkor meg szót sem emeltem volna a zsidókról. Én csak azt bírálom amit mondasz, semmi mást.

Gulágok és más irreleváns bűnök felhánytorgatása. Megvan.

- "Rengetegen nem értettek egyet, marha nagy káosz volt. Az egyes táborokban rengeteg önkényeskedés volt, amibe még Hitler se látott bele teljesen."
Most arról az emberről beszélünk aki már a karrierjének kezdete óta azzal kampányolt, hogy mindenről a zsidók tehetnek, aki nem volt zsidó azt csak zsidó bérencnek nevezte (Churchill, Sztálin, Roosevelt), ki közösítette a zsidókat a közéletből, táborokba záratta őket, majd elrendelte a kiirtásukat.
Szegény pára, őt csak belerángatták az egészbe. Az a csúnya Heydrich csak gondolt egyet reggel és megszervezte emberek millióinak a halálát, jámbor Hitler minden akarata ellenére.

Hitler mosdatása. Megvan.

- "Azon kéne elgondolkozni hogy talán volt-e alapja a zsidógyűlöletnek, vagy csak heccből ölték őket halomra? Valami marhára nem lehetett jó ha ilyesmihez kellett folyamodni."
"Az se véletlen hogy szinte az egész történelem folyamán utálták/vagy épp csak eltűrték őket. Valamit csak volt, ami nem volt szimpatikus a más származásúaknak."
Erre azt mondom, hogy nem. Minden valószínűséggel vannak bűnözők és egyéb rosszakarók köztük, ahogyan minden csoportban vannak, de kétlem, hogy 6 millió ártatlan ember halálát bármi meg tudná indokolni. Tudod, kb. talán 0,5-1%-uk volt gyártulajdonos, bankár, uzsorás stb. De ez vonatkozik minden népcsoportra. Egy maréknyi ember tettei, soha sem fogják ártatlanok millióinak halálát megokolni. Legyen az Orosz, Amerikai, Héber, Palesztin, Magyar, Cigány stb.

Ami pedig a történelmet illeti, az minden vallási kisebbségre kiterjedt, nem csak a zsidókra. A muzulmánokat ördögöknek találták igen sokáig és eszerint is bántak velük, a reformátusokat meg a protestánsokat tűzzel vassal üldözték a katolikus Európából. Ebből mindenki aki különbözött, kivette a részét.

Kiközösítés létjogosultságának fitogtatása. Megvan.

- "De az ember mit lát? Ki vezeti a céget: zsidó. Ki mossa fel a szart: bárki más. Kinek van munkája, és kinek nincs."
Ezt alá is tudod támasztani valamivel vagy csak olyan légből kapott tény mint az, hogy 315 ezer cigány közül, mindegyik bűnöző pár ezer kivételével?
Már maga a gondolat is abszurd. Ezek szerint ők nem törekedhetnek jobb életre és ha nem szart akarnak felmosni akkor ott már összeesküvés van a háttérben. Vannak 48 ezren, persze, hogy vigyáznak egymásra és nem pedig azokra hagyatkoznak akik 69 évvel ezelőtt a Dunába lőtték őket és ha már jobb sors jutott nekik akkor a halálukért kiáltanak, alufóliából készült sapkában, összeesküvés elméletekre hivatkozva (pl. zsidó láthatatlan birodalom amely mindent irányít és még az Átlagos Izsák is aki cipészként dolgozik a sarkon is a része)

Légből kapott konspirációk. Megvan.

Szerintem nem kell a dolgok mögé néznem, hogy lássam valami nem stimmel. Az előtér is elég romlott ahhoz, hogy ezt észrevegyem. A probléma csak ott kezdődik, hogy a szálkát észrevesszük a magunk szemében, míg a miénkben gerenda van. A magyar korrupció, magyar bűnözők, magyar léhűtők és svindlisek csak akkor kerülnek előtérbe amikor már a zsidók és cigányok ki lettek zárva. A túlzások és egyéb baromságok, mint pl. az "Iskolákban is más se megy csak a holokauszt", pedig csak hab a tortán.

Általános iskola első osztályától egészen értségiig egyedül az Anna Frank naplóját vetítették le nekünk egyszer és csak történelem órán került megemlítésre. Ennek is egyetlen egy emléknapja minden évben, mint a kommunizmus áldozatainak, 1848-as forradalomnak, az Aradi vértanúknak, az 1956-os forradalomnak. Pusztán csak azért mert a történelmünk része mint az utóbbiak, de persze ezt az őstulkok úgy látják, hogy megállás nélkül dübörög a "zsidó propaganda gépezet" mert van pofája a MAGYAR kormánynak ennek a megrendezését elrendelni egy évben.

Sehova sem foglak besorolni, a hozzászólásod és az elméleteid megteszik helyettem.
Egy rakás olyan dolgot "megmagyaráztál" amit a szemedre sem vetettem (ha jól emlékszem akkor én a zsidóság kirekesztését (az AC-ből), pusztán zsidó mivoltja miatti elméletet bíráltam (és emiatt is neveztem a megnyilvánulásodat antiszemitának) meg azt, hogy az oly nyitott elméd egyből liberálisnak bélyegzett meg emiatt.) Az elméleteid, meg a Palesztinok helyzetének felvetése pedig csak a kötelező grátisz szerepét töltik be.

Utóirat: Vannak cigány szomszédaim, úgyhogy azt hiszem a válasz igen. A jelenlegivel meg vagyok elégedve.
41.
41.
Ecneb
#40: Azért lenyűgöző (persze szerintem), mert full gameplay trailerről van szó és szinte vetekszik a digic pictures féle filmekével.
40.
40.
adam6751
Ez jó szar trailer lett...na meg Arno hangja...nevetségesen szar...
39.
39.
drat576
#37: Felőlem oda sorolsz ahova jól esik, bármely skatulya megteszi, mivel egyikben sem vagyok. Az ember személyisége összetett és nem egyetlen egy jellemző gondolata határozza meg az egész énjét. Csak az lát igazán fekete-fehéren aki vak.

"...már kezdek belefáradni az ilyen megnyilvánulásokba."

Szerinted más ember nem fárad bele mások megnyilvánulásaiba. Hordjunk le mindent ami nem a mi eszménket osztja?

Amúgy nem csak zsidókat hanem cigányokat is mészároltak. Persze ne legyünk rasszisták, de feltenném a kérdést, hogy örülnél-e 2 cigány szomszédnak, esetleg plusz egynek szemből?

Nagyon érdekes módon mindig a zsidókat kell védeni, mert biztos csak ők szenvedtek. A szovjetek gulágjaiban is tonna számra nyomorították és ölték meg az embereket.

Azt meg pláne nem szeretem hogy az egész német népet belekeverik a zsidó holokausztba. Sokan a saját illetve családjuk épségét veszélyeztették a zsidók bujtatásával.

Rengetegen nem értettek egyet, marha nagy káosz volt. Az egyes táborokban rengeteg önkényeskedés volt, amibe még Hitler se látott bele teljesen.

Az viszont elgondolkoztató hogy mért kellett zsidó törvényeket hozni. Csak úgy senkinek sem jut eszébe ok nélkül halomraölni egy bizonyos embertípust. Úgyhogy valaminek ki kellett váltania.

Iskolákban is más se megy csak a holokauszt. Holttestek százezreit felvonultató dokumentumfilmek állandó mutogatása. A Sorstalanságot is persze kötelező volt megnézni.

Azon kéne elgondolkozni hogy talán volt-e alapja a zsidógyűlöletnek, vagy csak heccből ölték őket halomra? Valami marhára nem lehetett jó ha ilyesmihez kellett folyamodni.

Ugyanakkor a zsidók azóta is szárnyalnak, megállíthatatlanok, mindenhol ott vannak, legtöbbször a felső vezetésben. Agresszívan kiszorítják a más származásúakat/vallásúakat és monopolizálnak rengeteg területet az iparon belül.

Az se véletlen hogy szinte az egész történelem folyamán utálták/vagy épp csak eltűrték őket. Valamit csak volt, ami nem volt szimpatikus a más származásúaknak.

Amúgy az is nagyon szimpatikus ahogy berobogtak a mai Izrael területére, a palesztinok meg menjenek a faszba? Én is úgy örülnék ha a cigányok bevonulnának a Tiszántúlra és lekerítenék magunknak.

A világban folyamatosan megy a népirtás. Afrikában halomra mészárolják egymást az emberek főleg vallási okokból. Van hozzá közünk? Á dehogy, majd megoldják maguk. Nekünk elég a zsidókkal foglalkoznunk, különben kirúgnak a TV-ből, rádióból, meg újságtól.

Nagyon szívesen lennék zsidó, mivel iszonyat jó módon összefognak. Ha van egy jó pozícióban lévő zsidó, ott bármikor kopogtathatsz munkáért.
Szeretik az előkelőbb munkákat elvállalni, takarítani jó lesz valami más eredetű akárki.
És el kell ismerni hogy tehetségesek, tanultak, ügyesek. De ettől még nem az övék a világ. A sok elkeseredett ember nem tudja mit tegyen.
Még egy olyan mészárlás nem lesz mint a WW2-ben, mivel mindenhol mindenki tudja (vajon honnan) hogy itt bizony a sátán szántotta végig a földet és jól esik még számszerűsíteni is, hogy 6 millió kiválasztott lett a semmivé.

A zsidók is megtanulták, hogy egy ilyen szép lassú átmenet ami végigment az utóbbi 50 évben nagyon is kifizetődő.

De az ember mit lát? Ki vezeti a céget: zsidó. Ki mossa fel a szart: bárki más. Kinek van munkája, és kinek nincs.

Egy nagyon jól működő család ez az egész, a lassú rejtet manipuláció pedig tökéletes.

Ajánlom hogy következő életedben legyél palesztin.
Ja meg a rengeteg arab ellenszenv. A módszereik undorítóak, a fanatizmus gyomorforgató, de nem véletlenül van meg az ellenszenvük. Főleg az USA ellen, ahol olyan szépen dédelgetik Izraelt, és mely országnak szinte nyíltan működik a világ legnagyobb koncentrációs tábora. Persze nem zsidók számára, és nem is belföldön, azért az nem lenne szép.

A történelmet pedig mindig a győztesek írják.

Persze amit a zsidók elértek az ő érdemük, és mindig lesznek akik alulról kiabálnak, erről tényleg nem ők tehetnek, csak sajnos addig jár a a korsó a kútra...és ezzel nem azt akarom mondani, hogy a csöveseknek kéne a 30 millió forintos autókban ülnie, és azoknak az utcán lenniük akik 5-8 évet szenvedtek az egyetemen és ügyes és jó munkát végeznek. E téren semmi baj a zsidókkal. De az középosztály mit lát...hát sajnos leginkább semmit. A zsidók meg persze nem verik nagy dobra hogy zsidók, elég az ha maguk között tudják.
Úgyh nem azt akarom mondani, hogy fel kéne borítani a rendet, de ha jobban a dolgok mögé nézel rájössz hogy valami nem stimmel.
Rengeteg nemzsidó rendelkezik előkelő diplomákkal és tudással, és hol vannak? A McDonaldsban. Az a baj hogy a történelem folyamán mindig elért az ember egy olyan ponthoz ahol már kiborult a bili. Ez elkerülhetetlen.

"A vallás az, ami visszatartja a szegényt, hogy megölje a gazdagot"
- Bonaparte Napóleon

Még annyit, hogy az arabok is utálják egymás közt a fanatikusokat. Ugyanakkor talán egy békésebb világban élnénk, ha az USA nem a palesztinok elleni bombázásokat pénzelné.

38.
38.
Tyranio
#36 1. A TES-ben és Fallout játékok teljesen más mechanizmusra épülnek és ott azért a dialógusok építik a "karakteredet", mondjuk a TES igen csak sovány a választási lehetőségekben a Fallout-hoz viszonyítva. Az AC-ben kellenek kidolgozott karakterek vagy pedig minden apróságban való döntési lehetőség. Az utóbbit nem hiszem, hogy megkapjuk.

2. Valóban a képzési idő jelentősen lecsökkent az utóbbi években, de a lényeg inkább a mentalitás volt.

3. A reneszánszban abszolút nem volt ritkaság a csicsás ruha vagy a sok fegyver viselése. Conor csak a tomahawk-ját, a pisztolyát és az íját hordja magával. Egy a függetlenségi háborúban harcoló indiántól ez egyáltalán nem szokatlan. Edward, nos ő egy kalóz. Kell részletezni? Aveline-ról nem tudok nyilatkozni, nem játszottam a Liberationnal.

Altair is tele volt fegyverekkel, de ő nem használt pisztolyt, íjat, puskát, 2 kardot. Rajta is ott lifeg a kard az oldalán, még egy kard a hátán, dobókések az övén és a válla mögött, tőr az övében és a rejtett pengéje. Annyi a különbség, hogy ő valóban szolidabban öltözködött.
Desmond nem attól tanult meg ugrálni és harcolni mert nézte őket, hanem mert átélte az emlékeiket és végigharcolta a csatáikat, ergo végig csinálta amit ők tettek. Ezt az AC2-ben ki is fejtik, hogy miért és hogyan csinálják. (aztán átfordult az egész egy ereklyevadászatba). Mondjuk ez felveti a kérdést, hogy a Black Flags-ban miért nem tanul meg a modernkori főhős assassinkodni.

4. Hát azért a Templomosokat is eljuttatták arra szintre, hogy igazat adj nekik. Az AC3-ban és 4-ben, folyamatosan rácáfolnak a "most megöltem a gonosz, most jobb lesz minden" gondolkozásra. Mondjuk én is hiányolom a halál utáni vitatkozásokat és filozofálást. Most már pár sorban lezavarják és lassan a "k am going to die naow" szintre süllyed.

5. Abban egyetértek, hogy a bosszú motiváció már kezd nagyon unalmassá válni. A küldetés minden áron való kivitelezésében már nem. Az AC1 elején a fejedre olvassák annak az egy ártatlannak a halálát akit az elején öltél meg az arroganciád mellé, mert ellen megy a hitvallásnak. Személyes érzelmeket félre kell tenniük, de vannak szabályaik és korlátozásaik is.
37.
37.
Tyranio
#33 Szedd össze a antiszemita szarodat.
Parancsolj, a magyar verzió. Nincs sok értelme így, de ez ugyan ne legyen gátja a jókedvednek. Látom azért feltűnt a lényeg a hozzászólásomból. Ne diszkrimináljunk ötleteket vallások miatt, főleg egy olyan játékban ami ateista főhősöket vonultat fel és nem is foglalkozik a vallásokkal (max azok álcázott képviselőivel).

"Amúgy nincs bajom a zsidókkal"; "kell a fasznak zsidó assassin"
Aha. No de komolyra fordítva a szót, szerintem egy játékot sem tudsz felsorolni ami a holokausztot egyáltalán megemlíti vagy zsidó/héber/izraelita (amelyik jobban tetszik) főhőst vonultat fel. Filmek terén is van a Zongorista, a Csíkos pizsamás fiú, a Valahol Európában, Sorstalanság meg egy rakás dokumentum film (de azokat ne számítsuk bele, mert akkor a németekről is egy rakás pozitív film készült).

Ebből a témából abszolút nem lehetne gátat építeni, de nem is fogják megpróbálni. Igen csak érzékeny téma 6 millió ember kiirtása vagy ha azt figyelmen kívül hagyjuk, akkor az egész 2. vh. egy AC számára.

Utóirat: Nem vagyok liberális, csak már kezdek belefáradni az ilyen megnyilvánulásokba. Örülök azért, hogy nem cáfoltál rá az ilyenkor szokások sztereotip védekezi mechanizmusra.

#35 Szerintem te vagy az egyetlen aki megemlítette az idézőjel közötti szöveget.
36.
36.
biohazard rex
#29: 1.Nem kell feltétlen személyiségileg kidolgozottnak lennie a hősnek, hogy jó legyen a játék (TES sorozat[ugye itt te generálsz karaktert aki meg se szólal], Hitman sorozat, stb).
2. Amíg Altair-t úgy nevelték éveken át, hogy assassin legyen, addig a folytatásokban csak felvették a kapucnit és rögtön ők voltak az egyszemélyes hadsereg.
3. Altair ruhája csak egy egyszerűbb köpeny volt, amivel könnyen eltudott vegyülni a tömegben. Ezio, connor, edward, meg Aveline? kiáltanak, hogy "Hé nézzétek, egy állig felfegyverzett assassin vagyok!"
Desmond meg csak attól megtanult ugrálni meg gyilkolni, hogy nézte őket...
4. Watch Dogs is ugyan erre a fajta jó és rossz ellentétre épül. Ellenben az AC1-ben nem tudod eldönteni, hogy ki is harcol a jóért és rosszért, míg a későbbiekben igen.
5. Egy assassin-nak pont az lenne a feladata, hogy személyes érzéseit tudja mellőzni a célpont iránt és úgy eltenni őket láb alól. Aztán persze le lehetne vetíteni, hogy hogyan is éli meg az adott szituációt. Amibe már lehetne érzelmeket vinni. Pl. megöl egy gyereket mert a gyerek látta az arcát és ettől megkérdőjeleződnek benne dolgok, vagy akár depressziós lesz, de ha ránézünk a többi részre akkor csak, a bosszú vezérli őket....(A liberations talán kivétel mert ott wonder womant játszik a főhős :d)

Végszó:
Ettől még a játékok bejönnek, csak már nem mint assassin's creed, hanem mint csuklyás jótevők gyülekezete...
35.
35.
Panda HUN
#30: Ilyenkor jön az ,hogy "én is zsidó vagyok"... Mindig az orrunk alá dörgölik úgy, hogy a kutya sem kérdezi...
33.
33.
drat576
#30: Ja és nyugodtan antiszemitázzál, nem kell az ilyesmit az angol nyelv mögé rejteni meg meme-ekkel poénkodni. Ha valaki valamit szeret az rögtön pozitív és milyen befogadó, liberális stb. Ha ennyire liberális vagy akkor fogadd el azt hogy én meg nem szeretek valamit. Amúgy nincs bajom a zsidókkal, de a rengeteg holokauszt film/könyv-ből már gátat lehetne építeni, úgyh jobb lenne valami eredetibb koncepcióval előállni.
32.
32.
drat576
#30: Az arab egy rassz, a muzulmán/muszlim a vallás... a zsidó pedig lehet rassz és vallás is, attól függően hogy milyen kontextusban használod.
31.
31.
drat576
#29: Az igaz hogy nem okozott neki semmi lelki bajt az ölés, de bennem Connor pozitív figuraként maradt meg.

Vagy ott van Edward. Kalóz. Nem épp a legszebb foglalkozás (persze ő sem hosszútávra tervezte). Ugyanakkor totál más karakter mint Connor, van személyisége, vannak érzései stb. Nem akarja az életét robotként leélni. És a játék végére elég nagy változáson megy keresztül. Nekem több ilyen assassin kéne.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...