LeapTV - játékkonzol gyerekekre szabva

  • Írta: fojesz
  • 2014. július 16.
  • Érdekesség
Link másolása
A LeapFrog olyan játékkonzolt tervezett, amit kifejezetten kisgyerekek használhatnak: a kütyü olcsó lesz, átalakítható kontrollerrel érkezik, és nemcsak szórakoztatni, de tanítani is akar.

A LeapFrog nevű cég igazgatója, Dr. Jody Sherman LeVos szerint "sokkoló", hogy mekkora hiány van a kisgyerekeknek tervezett videojátékos tartalomból, ezért cégével összerakta a LeapTV nevű konzolt, amit kifejezetten 3-8 éves gyerekekre szabtak. A LeapTV nemcsak szórakoztat, de oktat is, ráadásul mozgásérzékelős kamerája révén meg is mozgatja a kicsiket.


A kütyü ugyanis igazi mindenes lesz: a kontrollere (amit a gyerekek kezéhez méreteztek) átalakítható, így lehet használni hagyományos gamepadként és Wii Remote-ra hajazó mozgásérzékelős kontrollerként, illetve jár hozzá egy Kinect-szerű kamera is. A LeapTV több mint 100 játékkal és videóval rajtol idén karácsonykor, ezek között a karatés anyagtól kezdve a kókuszdió-szeletelősig mindenfajta cím szerepel.

A LeapTV egyébként 150 dollárt kóstál majd, játékokat cartridge-en és online is vehetünk hozzá, egy cartridge 30, egy játék vagy app pedig 5 dollárba kerül. A konzolban 16 GB-nyi tárhely és beépített Wi-Fi-vevő kapott helyet, a dobozában HDMI-kábel és a kontrollerhez használható csuklópánt is lesz.

11.
11.
#2: Ebben igazad van de telen amikro szakad az eso es mar nincs kedve semmiylen kozos "programhoz" es csak kinlodik jobbar balra akkor jol johet de igaza vana foszernek hogy nincs nekik tartalom.
A gyerek jatekok nagy resze attol gyerek game, hogy szar, gyenge, mocsok.
Sok otvar ceg van aki hulyenek nezi a gyerekeket es kiad moslekot nekik.
Itt is esszel kene elni csak hat az emberek 80% tajgetosz pozitiv.
10.
10.
#1: "..A LeapFrog nevű cég igazgatója, Dr. Jody Sherman LeVos szerint "sokkoló", hogy mekkora hiány van a kisgyerekeknek tervezett videojátékos tartalomból,.."
Ez igy van.
Csak sok a gyoker szulo.
Es mar a 3 eves gyerekeket is lebaszna a gep ele csak nem kelljen fogalkozni vele.
9.
9.
#6: Sportolni ott a Wii Fit, emberi kapcsolatokat építhetsz chaten vagy egy starcraft közösségben is, zenélni lehet Trakotorral vagy Acid Music Pro-val is, festeni ugyan lehet szabadban, de van fényképező amit utána a gépre töltve photoshoppolhatod a képeid és megoszthatod őket instagramon...na a kertészkedés csak akkor játszik ha van kert, bár a panel előtt sem árt néha megkapálni a kis előkertet, meg összeszedni a szemetet :DDD Na csak poénkodtam amúgy, azért a szabadban is kell lenni, kirándulni, stb. (meg el kell menni becserélni a megunt játékokat).
8.
8.
tupaccc
6. nem, de én a gyerekemet óvom az ilyesmitől. Ebben a korban mindenük fejlődik, csak azt érném el, hogy lenne egy számítógép függő szemüveges gyerekem.
Minap munkában pont ez volt a téma, hogy egyik kolléga 2,5éves fiának tabletet akar venni, mert a gyerek annyira rákapott a mobilos játékokra, hogy ő alig jut hozzá a saját telójához.
És igenis ilyen fiatal gyerekek kint legyenek, vagy valós játékokkal játszanak, legozzanak, vagy mit tudom én, de ne tv előtt bambuljanak. Annyi baromságot tiltani tudnak, de 2-3 éveseknekm már tableteket, konzolokat gyártanak, az OK...

Ami a felnőtt részt illeti, ott is egyre durvább gondok vannak. Én még felnőttem videojátékok mellett úgy, hogy voltak-vannak barátaim, és valós élményeim, de a mostani generáció teljesen internetfüggő, és erre a szolgáltatók is keményen rákapcsoltak. Bárhova megyek, csak lehajtott fejeket látok, akik a mobiljukkal matatnak. Legutóbb lagzin jártam így, a 25személyes aztalnál, ahova minket ültettek 15-18 ember mást se csinált csak mobilozott, meg mutogatták egymásnak milyen menő programok vannak a telóján...
7.
7.
negyven2
#6: Ne is, omlasszuk össze a civilizációnkat és költözzünk vissza a barlangokba (mostanában úgy is a retró a menő).
6.
6.
bema695
#2: a felnőtteknek meg sportolni, emberi kapcsolatokat teremteni-ápolni, zenélni, festeni, kertészkedni, stb. akkor most ne legyenek videojátékok?
5.
5.
lesik20
Ha igazi sikert akarnak elérni a 6-12 éveseknél, kiadhatnák rá a COD-ot
4.
4.
MrLentoFan
#2: Ennek már megint PÉNZ bűze van! És pont kisebb korosztály! No komment!
2.
2.
Kochee
"Dr. Jody Sherman LeVos szerint "sokkoló", hogy mekkora hiány van a kisgyerekeknek tervezett videojátékos tartalomból"

Szerintem kisgyerekeknek nem a TV meg a számítógép előt kéne ülniük, hanem kint játszani a természetben.
1.
1.
negyven2
De jó lesz, végre legalább eltűnik a sok 3-8 éves gyerek a GTA Online-ol :D XD
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...