48 óráig ingyenes a Kingdoms of Amalur

  • Írta: zoenn
  • 2014. augusztus 8.
  • Hír
Link másolása
Az Electronic Arts a héten két kézzel szórja a kipróbálható játékokat: a Wing Commander és a Battlefield 4 után ezúttal a Kingdoms of Amalur: Reckoningen a sor. A szerepjátékot 48 órán keresztül nyúzhatjuk.

A Battlefield 4 után a Kingdoms of Amalur: Reckoning is csatlakozott az Origin Game Time programjához. Bár a 38 Studios első és egyetlen játékát nem tolhatjuk egy hétig, csupán 48 óra áll rendelkezésre ahhoz, hogy belekóstoljunk az egyébként kitűnő RPG-be, ám ezt az időt úgy osztjuk be, ahogy csak akarjuk.

A fejlesztők azóta csődbe mentek, a Kingdoms of Amalur-jogok Rhode Island államra szálltak - nagyon úgy néz ki, hogy nem folytatják a címet, holott sorozatnak szánták. A tervek szerint egy MMO-nak ágyazott volna meg a Reckoning, kár érte. 

Ha kedveled a nyitott világú szerepjátékokat, ahol rengeteg mellékes dologgal el tudod ütni az időt, vesd rá magad az Originen! Ha utána megtetszik, 9,99 dollárért a tiéd lehet.

15.
15.
catilina
#2: Salvatore regényei egy-két (említett) kivételtől eltekintve totálisan olvashatatlanik, kalandmodulnak ellenben abszolút elképzelhetőek (bár kétségkívül nem a legeredetibb fajtából), így a Kingdom of Amalur szerintem egészen jóra sikeredett. Se nem több, se nem kevesebb, mint amit egy Salvatore-féle tucatszerzőtől el lehet várni.

A játékmenet pedig élvezhető, a grafika nekem tetszik. Beleöltem néhány szép órát.
14.
14.
catilina
#13: A trilógia harmadik részét akkor hagytam abba, amikor Drizzt egy borzzal (vagy mivel) kezdett volna negédes-szomorúan barátkozni. Ennél a mozzanatnál írtam le totálisan a sorozatot, és nem is csalódtam az (elő)ítéletemben. Egészen addig eléggé sablonos, ellenben olvasható strand-/közlekedésieszköz-sorozatot sikeredett írnia Salvatorénak.

A többiben amit mindenkinek ajánlok, az Drizzt „naplóbejegyzése” a fejezetek elején. Ha azon nem röhögöd félholtra magad, nincs humorérzéked. Annyi közhely és édeskésség nincs is kupacba söpörve sehol, és ez még azoknak is párját ritkító paródiája! (Szakmámból adódóan kerültek kezembe ezek a könyvek, megvenni őket azért nem érdemes, de ha rájuk akadsz, az inkriminált részekbe olvass bele. Garantáltan rekeszizom-csiklandozóak!) Briliáns a maga nemében.

Az egyetlen probléma, hogy valaki ezeket nem a helyükön (poénként), hanem igazi mélységként kezeli. Nem színvonalbeli mélységként, hanem lelki!

13.
13.
Juha
#12 kölyökként akkor is Salvatore lesz a menõ, mert ez kell, meg Drizzt Do'Urden. Azért a sötételf trilógiát ajánlanám másnak is, utána vannak gyenge dolgok a folytatásban, ezt aláírom.
12.
12.
siedrenn
#7: Salvatoretól leginkább csak a Forgotten Realms könyvei közül olvastam el jónéhányat. Az egyetlen értékelhetőnek a Zsoldosok sorozatot tartom, bár az is nagyon messze van a jótól. Az a bajom a stílusával, hogy nem léteznek nála szürke jellemek, valaki vagy nagyon jó vagy nagyon gonosz, nincsen köztes út. Emellett még ott van az a hatalmas epicness-ség, ami szinte kivétel nélkül minden könyvét jellemzi, talán a Kalózkirályt kivéve. Annyira próbál überellenfelet találni dédelgetett karakterének, hogy a Szellemkirályt, amiben az az agyszívó, Kristályszilánk, dracolich életforma megteremtődött, én ott be is fejeztem az olvasást. A kedvenc karaktereit nem hajlandó megölni, de még jelentékenyen megsebesíteni sem, sőt, még miután természetes úton elhaláloznak, még onnan is visszahozza őket az életbe. Persze, a Forgotten Realms világa elég erőteljesen high fantasy világ, de amit Salvatore művel a történeteiben, az már alahogy túlmegy a high fantasy határán. Amikor meg kifogy az ötletekből, hogy kicsit a DnD szabályrendszerre lefordítsam, 1-2. szintű orkok százait szabadítja rá a 15+os hőseire, akik azokat félkézzel legyalulják.
Ha értelmesebb történetet szeretnél Forgotten Realms világán olvasni, javaslom, szerezd be Paul S. Kemp Erevis Cale és Árnyháború trilógiáit, és miután elolvastad őket, utána gondolj vissza a Salvatore által elkövetett borzalmakra, és valószínűleg a te véleményed is megváltozik majd róla.
11.
11.
drat576
Én nem olvastam Salvatore-től semmit, de nem tartom túl kiemelkedőnek az Amalur történetét, sőt inkább lapos (számomra).
10.
10.
xanatos0911
#2: Szokásosat...? Azért erre én is kíváncsi lennék
9.
9.
drat576
#6: Én is ugyanígy (a magyarítást leszámítva). Olyan április környékén lehetett az akció, én is gyorsan lecsaptam rá :)
8.
8.
drat576
Én magát a harcot és a játékmenetet szeretem benne, szerintem nagyon laza és szórakoztató.
7.
7.
Adamknight
#2: Azért kíváncsi lennék, hogy mi nem tetszik Salvatore írói stílusában? (elfogadom, hogy neked nem tetszik, csak érdekelne, hogy miért).

A srácok szerintem annyit rontottak el, hogy a Skyrim után adták ki a játékot. Ha egy kicsivel hamarabb jelent volna meg, akkor szerintem sokkal többet hozott volna a konyhára, és talán fent maradt volna a stúdió (csak hát ott az a bizonyos "ha").
6.
6.
Claymen
jó kis játék, én akciósan vettem a komplett pakkot steam vásár idején. Kb 1 hónap és a magyarítása is landol. Szórakoztató játék, elképesztő mennyiségű tartalommal. És hát igen. Salvatore :)
5.
5.
Nagyon szimpatikus amit az EA csinál: szerintem az ingyenes BF3 az elmúlt évek egyik legszebb kiadói gesztusa volt! A játék közel sem volt tökéletes, ezért nem is tudott megfogni se konzolon se PC-n, na de ingyen... Ahhoz azért minőségi stuffok ezek hogy csak úgy osztogassák őket "örökbe" vagy így kipróbálásra! Láthatóan a Valve babérjaira törnek az Origin-el, és szerintem jó úton is haladnak! (Ezekkel az akciókkal sokak bizalmát újraéleszthetik az elmúlt évek gyenge szereplései után...)
4.
4.
Raziel
Jó játék lett. Örültem volna, ha nem csődöl a kiadó és folytatják. Mert azért lett volna még mit finomítani, de valóban egészen jó volt a harcrendszer és jól működött a játék is. Bár végül be nem fejeztem mert pont elmászott valami a gépen és végül többé nem vettem elő. Beleöltem jó pár órát. Kifejezetten tetszett, hogy a megfelelő arany és tárgymennyiséggel gyakorlatilag bármikor válthattál "kasztot".
2.
2.
siedrenn
Naigen, Salvatore hozza a szokásosat történetben... És ezt nem pozitívumnak szántam.
Amúgy az egyik nagy kedvencem a játék. Olyan hangulata van, úgy hatott rám, ahogy eddig kevés más produktum.
1.
1.
eszem
Szerintem jobban működött SP játékként valami tucat MMO-ként, a világ hatalmas, sok a küldetés, van crafting, rengeteg loot, elég látványos is. Salvatore meg hozza a szokásost történetben. Nem tökéletes de aki szereti az akciódúsabb rpg-ét annak ajánlom! :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...