Frissítve: Végül az Amazon veszi meg a Twitchet

  • Írta: fojesz
  • 2014. augusztus 26.
  • Pletyka
Link másolása
Csak kapkodjuk a fejünket: a legfrissebb lapértesülések szerint nem is a Google fogja megvenni a Twitchet, hanem az Amazon. A két fél állítólag rövidesen bejelenti az egymilliárdos felvásárlás hírét. (Update: a hír hivatalos.)

Azok után, hogy több forrásból is arról lehetett olvasni, hogy a Google, illetve az ő tulajdonában álló YouTube fogja megvenni a Twitchet, sőt már nyélbe is ütötték az üzletet, most a The Information arról számolt be a The Wall Street Journallal az oldalán, hogy az Amazon lesz a játékstreamelésre szakosodott cég új tulajdonosa.

A hírek szerint a két vállalat a tárgyalások végén jár már, és ha minden igaz, több mint egymilliárd dollárért cserélhet majd gazdát a Twitch - egyébként a Google-pletykák is egymilliárd zöldhasúról szóltak. Nagyon kíváncsiak vagyunk már az igazságra, amire egyébként néhány órán belül fény derülhet állítólag.

A korábbi cikkek szerint egyébként a Twitch a Microsoftot kosarazta ki a YouTube-ért, mert "csak az segíthet neki abban, hogy az alapvető játékstreamelő platformmá váljon". Vajon mi történik a háttérben?

Update! A felvásárlást hivatalosan is megerősítették, az Amazon 970 millió dollárért vette meg a Twitchet - az ügylet még idén lezárul.

Update #2! A Forbes jelentése szerint a Google tényleg meg akarta venni a Twitchet, jóllehet ebben a formában korántsem volt annyira biztos az ügylet, mint azt a pletykák sugallták. Állítólag a két fél attól tartott, hogyha a Google veszi meg a Twitchet, az versenyellenes lehet (hiszen a hasonló szolgáltatást nyújtó YouTube már az övé), és nem tudtak megegyezni arról a díjról, amit akkor kellett volna fizetnie a Google-nek, ha a felvásárlás emiatt meghiúsul.

Miután ennek híre ment, állítólag többen is bejelentkeztek még a Twitchért, végül az Amazon kínálta a legjobb ajánlatot.

6.
6.
névtelenség
Tessék srácok:
https://i.chzbgr.com/maxW500/8298992384/hBF7ECDB3/
5.
5.
Hunner
Azóta már hivatalos is lett. http://blog.twitch.tv/2014/08/a-letter-from-the-ceo-august-25-2014/
4.
4.
Cristiano
2.
2.
Ehrmahgehrden
Azt' jövő héten meg bejelentik, hogy a Google meg megveszi az Amazont.
1.
1.
toriell
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...