Megújul a Nintendo 3DS, új gombok a fedélzeten

  • Írta: fojesz
  • 2014. augusztus 29.
  • Bejelentés
Link másolása
A Nintendo Direct legutóbbi, japán nyelvű adásában hullott le a lepel a 3DS és a 3DS XL új modelljeiről, amik jobb kijelzőt, új gombokat és egyéb újdonságokat kaptak. Európa csak 2015-ben kap belőlük.

Igazi meglepetéssel szolgált a Nintendo a rajongóinak, a 3DS-ből és a 3DS XL-ből is vérfrissített modell érkezik - ezek nemes egyszerűséggel a New 3DS és a New 3DS XL nevet viselik majd.

Az újdonságokról a legutóbbi Nintendo Directben hallhattunk először, ahol maga Satoru Iwata leplezte le őket. A New 3DS és a New 3DS XL egyelőre csak Japánban mutatkozik be, ott már október 10-én kapható lesz, a Nintendo brit részlege szerint Európa csak 2015-ben számíthat a konzolok bevezetésére.

De miért érdemelte ki a két gép a "new" jelzőt? Nos, a Nintendo nem egyszerű átfestéssel készült ezúttal, a New 3DS-ek tényleg sok változást hoznak. Például javított kijelzőt kapnak, itt már a 3D-s képet javított betekintési szög mellett bámulhatjuk, illetve több új gombot is üdvözölhetünk majd: az új vállgombok mellett jön a C-gomb is, ami második analóg karként hivatott funkcionálni. (Nevét egyébként a GameCube kontrollerén található C-stickről kapta.)


Az új 3DS-ekbe emellett microSD-kártya olvasót is szereltek, érdekesebb viszont, hogy NFC-vevőt is építettek beléjük - erre a közelgő Amiibo-figurák miatt volt szükség. További apróság, de az új modelleken - akár a régebbi mobilokon - előlapot is lehet majd cserélni, Mario, Peach és Animal Crossing mintájú például már biztosan lesz. (Októberben egyébként jön egy 3DS-es firmware-frissítés, ez az operációs rendszer témáját is testreszabhatóvá teszi majd.)

A New 3DS-ek érkezése apropóján a Nintendo azt is bejelentette egyébként, hogy a Wii-n bemutatkozott Xenoblade Chronicles a 3DS-re is megjelenik jövőre - ez a játék viszont csak a megújult kézikonzolokon tolható majd.

16.
16.
zellaszlo
Sok előttem szólóval egyetértek
nos szerintem az lesz hogy mind a kettő vinni fogja a játékokat mivel 3ds cím
lesznek olyanok amik csak az new re lesznek kifejlesztve szerintem nem dobozos verzióban
vagyis szerintem nem kell félünk hogy nem gyártanak sima 3ds re játékot tovább
a new amibos funkciót fog kapni látszik is a logoból
https://www.youtube.com/watch?v=4EO6NsPqBRA
ebből a videoból kiderül hogy erre lesz kihegyezve a játékot meg megkapja a sima is
bocsánat az összevissza írkálásért elég fáradt voltam amikor írtam :D
15.
15.
zola2000
Nem értem miért van felháborodás a nagyobb oldalakon, ez pont olyan, mint régen volt a DS, később erősebb procival a DSi. Nagyon kevés játék volt dsi exkkuzív, szerintem most is az lesz, hogy a játékok 3dsen futnak 30 fpsel, 3DSi-on meg 60 fpsel.
14.
14.
Naridar
A Xenoblade nem ér ennyit. Ráadásul a traileren nekem gyanúsan lassú a játékmenet, biztosan gond lesz a framerate-tel, szóval egyelőre maradok a sima 3DS-emnél.
13.
13.
myrte
Jaja én is most olvasom a nintendoland-en, hogy gyorsabb CPU van benne. Még királyabb játékok jöhetnek rá :D
Akkor ez most egy új generációs 3ds lesz?
12.
12.
RangerFox
Ez érdekes. Megyek elmélkedni, hiszen új feldolgozóegységet is kapott állítólag az új 3DS. Én nem hiszem hogy két gépre fognak a fejlesztők optimalizálni...
11.
11.
sloth
szerintem le kéne állmiuk
10.
10.
SzDavid99
#8: Én is remélem, de a Wii tulajokat is otthagyta a Nintendo a szarban, pedig ők elég sokan voltak... Na mindegy, a konzol neve nem változott, maradt 3DS, úgyhogy igaza lehet ParprikaJancsinak.
9.
9.
PaprikaJancsi
Én nem hiszem, hogy csak erre jönnének majd a játékok. Csak szerintem plusz funkciókat kapnak azok a vásárlók, amelyek ezt a kiszerelést választják. Ezt azért gondol, mert mikor kijött a Dsi, ami okosabb volt, mint a DsLite, de ugyanazok a játékok futottak mindkettőn.
8.
8.
Birkazoli
#6: Több mint 40 millió 3DS tulajt remélhetőleg nem fognak csak úgy otthagyni a semmiben.:S Legalábbis én remélem.
7.
7.
Azeroth87
Én is nemrég vettem egy 3DS XL-t, de ahogy elolvastam az újdonságokat nem fogott el az az érzés, hogy cserélni fogom... Nekem ez kevés.

(Nem hiszem, hogy csak erre jönnének játékok, a 3d, mint olyan meg számomra nem volt érdekes soha a készülékben, mindig kikapcsolom ezt a funkciót - gép is jobban bírja.)
6.
6.
SzDavid99
Ha mostantól csak erre jönnek az új 3DS játékok, akkor én nagyon mérges leszek!!!
4.
4.
ADMlN
Elmehet a Nintendo is bús p*csába! Alig pár hónapja vettem egy XL-t, erre most kitalálják, hogy "ja bocs, itt ez az új konzol és néhány játékot csak ezzel tudsz majd játszani!".
De gondolom valahonnan elő kell teremteni azt a sok pénzt, amit kihajítottak a Wii U-ra...
3.
3.
simon 555
Most kajakra kiadnak egy új modellt a 3DS-ből és lesz olyan játék ami csak ezen játszható? Még jó, hogy nem vettem eddig...
2.
2.
Ooorky
Karácsonyra akartam meglepni magam egy Zelda edition 3DS-sel, de most már megvárom az új verziót.
1.
1.
p3ti
Azt hiszem akkor váltom a kis fehér 3DSemet egy nagyobb XL verzióra.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...