Októberben jön a PC-s Ryse, itt a gépigény

  • Írta: fojesz
  • 2014. szeptember 4.
  • Megjelenés
Link másolása
Bő egy hónapot kell még várni a Ryse: Son of Rome PC-s változatára, ez a játék steames adatlapjáról derült ki. Ugyanide került fel először az új változat minimum és ajánlott gépigénye is.

A Crytek még augusztus elején jelentette be, hogy ősszel PC-re is megjelenik az eredetileg Xbox One-exkluzív Ryse: Son of Rome - most már azt is tudjuk, hogy egészen pontosan október 10-én válik elérhetővé a játék ezen a platformon.

A Ryse 40 euróba kerül a Steamen, és a Crytek kiadásában jelenik meg a szolgáltatás kínálatában, míg a dobozos változatot a Deep Silver terjeszti majd.


Szintén a Steamnek köszönhető, hogy megtudtuk a PC-s Ryse gépigényét is, alább mind a minimum, mind az ajánlott követelményekről olvashattok.

Minimum gépigény:

  • Windows Vista (SP1), Windows 7 vagy Windows 8 operációs rendszer (64-bites) 
  • Kétmagos Intel (2,8 GHz) vagy kétmagos AMD (3,2 GHz) processzor
  • 4 GB RAM 
  • DirectX 11-kompatibilis videokártya (1 GB)
  • DirectX 11 
  • 26 GB szabad hely a merevlemezen
  • DirectX-kompatibilis hangkártya frissített driverekkel


Ajánlott gépigény:

  • Windows Vista (SP1), Windows 7 vagy Windows 8 operációs rendszer (64-bites)
  • Négymagos Intel vagy nyolcmagos AMD processzor
  • 8 GB RAM
  • DirectX 11-kompatibilis videokártya (4 GB)
  • DirectX 11 
  • 26 GB szabad hely a merevlemezen
  • DirectX-kompatibilis hangkártya frissített driverekkel


Megjegyzés: a Ryse PC-s verziója támogatja a 4K-t is, az ajánlott gépigénynél ezt a felbontást vették alapul a készítők. Az új változatban egyébként az összes eddig megjelent DLC helyet kapott.

49.
49.
Pain
#46: Hát nem vagyunk egyformák. :) Én egy játékot játszom PC-n az pedig a WoW, amit nyugodt szívvel javaslok az rpg játékokat szeretőknek, sztem PC-n a legélvezetesebb címek egyike.
48.
48.
Pain
#44: Eh, tehát akinek bejön az Uncharted annak alacsony az értelmi szintje. Oké, úgy gondolom, hogy ezzel azért sokan vitatkoznának. Egy kellemes kaland volt, nekem az Indiana Jones filmeket juttatta eszembe, jól szórakoztam velük és nem gondolnám, hogy kevésbé vagyok értelmes, mint te. Persze ezt nem állapíthatom meg és nem is akarom.
47.
47.
Stranger
#46: Hát az biztos, hogy nem a GK-t kell látogatni ha PC exkluzív címekről akar olvasni az ember.
46.
46.
KeXxX
#43: Azért amelyikért nem akarsz fizetni, illetve minőségi PC exkluzívokért (van ilyen? Nem a szaros MMO-kra és az ingyenes szutykokra gondolok) vagy esetleg a "szebb" de konzolon úgy is többen játsszák multiplatform címekért.
45.
45.
GAMEROD
#43: Szerintem mindegyik amiket moddolni lehet.
44.
44.
randall13
#43: Az erősen függ az alany értelmi szintjének besorolásától. Egy 12 éves aki az unchartedre maszturbál, nem fog értékelni egy armát vagy kerbal space programot.
43.
43.
Blueberry
Például melyik játék az ami miatt megérne pc-re váltani?
42.
42.
eszem
#40: Seggeszki vagy legyen akármi éppen a neve egy rühes troll, aki csak azt tudja nyomatni, hogy konzol és, hogy a számítógépes játékos tábor mennyi jó címből marad ki és az a platform milyen szar...stb. Direkt játszik konzol vs pc flame-re. Amúgy valószínűleg még konzolt se látott még... Rengetegszer bannolták (remélem hamarosan újra fogják) de sajnos időnként felbukkan újra meg újra.
41.
41.
DON GONDOCS
#40: https://www.youtube.com/watch?v=9bHymvC6MSg
40.
40.
johnny500
#37: mondjátok már el, hogy ki ez a seggeszki? :)
39.
39.
Pain
Na ideje lesz, hogy jöjjön. Szeretném megnézni, hogy miképp teljesít a stílus nagyjaihoz(DMC, GoW) képest. Igaz az eddig látottak, olvasottak alapján nem fűzök hozzá sok reményt.
38.
38.
Dreadlox
#34: *telni fog egy high-end gépre is.* megnyugodott a grammar náci fejed?
35.
35.
Formula1fanatic
#25: I5 2500K 4,5ghz-en + R9 280X és 8gb ram, ezzel a metro 2033 full csutkán 1080-ban folyékonyan futott nálam.
34.
34.
belaman
33.
33.
Dreadlox
#20: nem hiszem h mindenkinek lette 4k-s monitora. Akinek meg tellik rá, egyértelmüen fog telleni egy high-end gépre.
31.
31.
Giggsy
#12: Ezt hívják szarkazmusnak. Egyébként attól még, hogy már nem gyártják a DualCore-t, léteznek még vele szerelt gépek. Az állítás azt mondta, hogy kétmagos, legalább 2.8 GHz-es Intel. Ez így egy nagy rakás fos leírás, ugyanis ezer éves levitézlett szutykok megfelelnek neki, és ma is gyártott középkategóriások meg nem. Az 1GB-os videokártya kérdésnél legalább ott van, hogy DX11-es, tehát az kizárja a régebbieket, még ha nyilván ma már viszonylag alap szinten is kapni DX11-es kártyákat, amik meg sem mozdítanak egy BF4-et.
28.
28.
Bassz, Ez meg hozzam kepest is ertelmetlen lett :D
(netbook, plusz nehezitonek a lanyom ...)
27.
27.
...Azert ha a leg fosabbul op...
Na vegre :D
25.
25.
#16: Azert ha a legog fosabbil optimalizalt cuccot akarod keresgelni otta metro sorozat.
A 2033nak egy oylan gep kell a medhez mint a crysis 3 nak csaka c3 meg lowon is jol nez ki.
Es azt azert ne felejtsd el hogy olyan a feature lista a cryenginben amit mashol nem latsz. Aminek meg van az, ara de ha esszel allitgatod be es nem ugy amit a retardalt amd "beallitgato" program (minden lowra hogy ra tudja kuldeni a buzija csutkan az antialiast) akkor kisebb gepeken is faszaul megy.

En elhiszem hogy rohadtul "szaki" mindenki attol hogy hasznalja az optimalizacio kifejezet csak elotte nezzuk meg milyen beallitashoz kell oylan gep amitol habzik itt mindenki szaja, masreszt meg ugy a latvanyvilagot egyebkent.

24.
24.
Pizza74
Wow! A DR3 után ez meglep, főleg, hogy ez még sokkal jobban is néz ki. Nem gondoltam, hogy látunk még a jövőben (látszólag) jól optimalizált PC port-ot.
23.
23.
Damon20
#22. nekem nem hiányzik, nekem bőven elég szépek a játékok 1080p-be is
21.
21.
Damon20
20.
20.
csongor1996
#19: Laikus hozzászólás: Nem lehet, hogy a 4K dobja fel a gépigényt?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...